Dezvăluiri neașteptate în Germania: Fostul cancelar Angela Merkel știa un secret al Rusiei și l-a ținut ascuns

Marti, 11 Iunie 2024, ora 01:30
18158 citiri
Dezvăluiri neașteptate în Germania: Fostul cancelar Angela Merkel știa un secret al Rusiei și l-a ținut ascuns
Angela Merkel a avut relații foarte bune cu Vladimir Putin FOTO: Anadolu

Relațiile dintre Germania și Rusia au înflorit în timpul mandatelor de cancelar ale Angelei Merkel, care a încurajat relații de afaceri apropiate cu regimul lui Vladimir Putin. Însă acum ziarul german Handelsblatt dezvăluie un lucru neașteptat, care vorbește despre faptul că Merkel a știut un secret al Rusiei și l-a ținut ascuns. Ea a cunoscut că Rusia ar putea folosi gazul pentru a șantaja Europa, dar nu a făcut nimic pentru a împiedica acest aspect grav pentru securitatea continentului.

Conducta Nord Stream 2 a fost proiectată pentru a dubla fluxul de gaz rusesc direct către Germania, dar a fost extrem de controversată din cauza riscului pe care îl reprezenta pentru Ucraina, potrivit The Telegraph.

Criticii s-au temut că, dacă ar furniza gaz direct Europei, Rusia ar putea să afecteze grav economia Ucrainei de taxele de tranzit pe care le colectase. Pe măsură ce aceste temeri au fost exprimate și conducta aștepta și aprobarea pentru alte obstacole de reglementare, Rusia a început să reducă livrările de gaz prin conducta sa Nord Stream 1, care transporta și gaze din Rusia în Germania.

Planul secret al unei mari puteri NATO dezvăluit: Războiul ”tigrului Europei” cu Rusia bate la ușă

În ultimele sale luni ca cancelar german în 2021, Angela Merkel a spus publicației Handelsblatt că nu a existat niciun motiv să creadă că Rusia limitează livrările de gaze.

Cu toate acestea, potrivit documentelor confidențiale văzute de ziar, Ministerul Economiei a avertizat că Rusia umple depozitele de gaze „foarte încet” și că bazarea pe cuvântul Kremlinului pentru gaze ar putea avea „consecințe dramatice”.

Dezvăluirea vine în timp ce noi documente publicate de ziarul Süddeutsche Zeitung, de asemenea, au arătat că două guverne consecutive Merkel au făcut eforturi intense pentru ca Nord Stream 2 să intre în funcțiune, susținând că acordul său cu Gazprom, compania energetică – care este deținută majoritar de stat – a fost un „proiect din sectorul privat”.

Poate Rusia să ducă războiul ”la nesfârșit”? Răspunsul surpriză venit de la un expert

Acest lucru s-a întâmplat în ciuda criticilor repetate la adresa proiectului din partea SUA și a aliaților europeni, care spuneau că conducta ar face Europa să se bazeze prea mult pe gazul rusesc. Alte guverne europene au declarat că legătura este vitală pentru asigurarea aprovizionării cu energie pe fondul creșterii prețurilor la gaze în 2021.

Germania a spus Kremlinului că o condiție a acordului, care fusese stabilită pentru a transporta gaz rusesc pe 761 de mile (1.220 km) prin Marea Baltică, era ca Rusia să continue să folosească gazoducte pe uscat prin Ucraina.

Dar documentele Ministerului Economiei Interne avertizează după o întâlnire cu Gerhard Schröder, fostul cancelar german devenit lobbyist al Gazprom din Rusia, că gigantul de stat al combustibililor fosili „nu poate fi forțat” să facă acest lucru.

Un general dezvăluie următoarea mutare a lui Putin: O operațiune rapidă neașteptată de Europa

După ce Rusia a invadat Ucraina, Nord Stream 2 a fost anulat oficial. Ambele conducte – Nord Stream 1 și 2 – au fost apoi distruse de atacatori necunoscuți în septembrie acelui an.

Reacționând la dezvăluirile din ziare, Robert Habeck, vicecancelarul Verzilor, a numit hotărârea guvernului german anterior drept o „greșeală istorică”. „Nu ar fi trebuit niciodată să fim dependenți de gazul lui Putin”.

Felix Banaszak, deputatul Verzilor, a mers mai departe, solicitând o anchetă publică și descriind Nord Stream 2 drept „cel mai mare eșec economic, energetic și de politică externă de la întemeierea republicii federale germane”.

SUA explică Rusiei cum poate să pună capăt suferinței civililor din Crimeea
SUA explică Rusiei cum poate să pună capăt suferinței civililor din Crimeea
Departamentul de Stat al SUA a răspuns afirmațiilor Rusiei cu privire la moartea și rănirea civililor în timpul unui atac cu rachete asupra aerodromului militar Belbek la 23 iunie. Civilii au...
Nevoia te învață. Roiuri de drone maritime vor suplini lipsa navelor de război ucrainene
Nevoia te învață. Roiuri de drone maritime vor suplini lipsa navelor de război ucrainene
Fără o marina convențională, Ucraina a căutat modalități inovatoare de a contracara puterea maritimă a Rusiei. Dronele maritime ale Ucrainei vor lucra în curând în echipă pentru a imita...
#razboi Ucraina, #Angela Merkel, #Merkel Putin, #Germania Rusia, #Rusia gaze Germania, #Nord Stream 2 Germania Rusia , #germania
  1. Scandalul iei de la Sibiu aduce beneficii României. Ce înțelegere a făcut Ministerul Culturii cu Louis Vuitton
  2. Cum și-a făcut mafia italiană baza într-un spital din Napoli. Ambulanțele distribuiau droguri, mafioții își țineau întâlnirile pe secții
  3. SUA explică Rusiei cum poate să pună capăt suferinței civililor din Crimeea
  4. Nedumerirea unui patron român după ce a crescut salariile: "Motivația angajatului scade considerabil"/ "200-300 de lei în plus, iar atribuțiile sunt duble"
  5. S-au rupt norii peste Arad. A fost vânt puternic, grindină, inundații și mesaj Ro-Alert VIDEO FOTO
  6. Sora vitregă a lui Barack Obama, rănită de gazele lacrimogene folosite de polițiștii din Kenya. Manifestanții se opun măririi taxelor FOTO VIDEO
  7. Cu ce misiune a venit noul ambasador rus la București?
  8. Aproape de tragedie, la Sibiu. Și-a băgat mama în spital când a încercat să parcheze mașina în curte
  9. O sondă din China a adus pe Pământ mostre de roci de pe fața nevăzută a Lunii. ”O realizare inedită în istoria explorării lunare” FOTO VIDEO
  10. România cumpără încă un elicopter S-70 Black Hawk de nouă generație. La ce va fi folosită noua aeronavă