Antiaeriana rusă a respins cel mai puternic atac cu drone al Ucrainei de la izbucnirea războiului VIDEO

Sambata, 20 Aprilie 2024, ora 16:52
4018 citiri
Antiaeriana rusă a respins cel mai puternic atac cu drone al Ucrainei de la izbucnirea războiului VIDEO
Antiaeriana rusă a respins cel mai puternic atac cu drone al Ucrainei FOTO @nexta_tv

Apărarea antiaeriană a Rusiei a interceptat şi distrus 50 de drone ucrainene în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, 20 aprilie, respingând unul dintre cele mai mari astfel de atacuri asupra Rusiei de la izbucnirea conflictului din Ucraina, anunță Ministerul rus al Apărării, citat de Reuters.

Oficialii ruşi au declarat că doi civili au fost ucişi şi un depozit de combustibil a fost incendiat în timpul atacurilor.

Ministerul a precizat că 26 de drone au fost doborâte în regiunea Belgorod, zece în Briansk, opt în Kursk, două în Tula, precum şi câte o dronă în fiecare dintre regiunile Smolensk, Riazan, Kaluga şi Moscova.

Viaceslav Gladkov, guvernatorul regiunii ruse Belgorod, care se învecinează cu Ucraina, a declarat că doi civili au fost ucişi ca urmare a unui atac cu dronă.

El a spus ulterior că o femeie însărcinată şi copilul ei nenăscut au murit separat într-un spital din cauza rănilor suferite după ce Ucraina a bombardat satul Novaia Tavolzanka din districtul Şebekino.

Guvernatorul regiunii Kursk din Rusia, Roman Starovoit, a declarat pe aplicaţia Telegram că satul Tiotkino, care a fost frecvent supus bombardamentelor, a fost atacat cu muniţii cu dispersie. Nimeni nu a fost rănit.

O sursă din serviciile secrete ucrainene a declarat pentru Reuters că Ucraina a efectuat un atac cu drone la scară largă în cursul nopţii, vizând instalaţii energetice care susţin producţia militaro-industrială rusă.

"Au fost lovite cel puţin trei staţii electrice şi o bază de stocare a combustibilului, unde au izbucnit incendii", a declarat sursa ucraineană, menţionând videouri de pe reţelele de socializare care arată incendii în diferite locuri.

Potrivit sursei, atacul cu drone a fost o operaţiune comună efectuată de serviciul de securitate SBU, agenţia de informaţii militare GUR şi Forţele pentru Operaţiuni Speciale din Ucraina.

Kievul nu confirmă şi nici nu neagă oficial că atacă rafinăriile din interiorul Rusiei, dar spune că instalaţiile sunt ţinte legitime, pentru că ajută efortul militar rus.

Rusia spune că atacurile ucrainene cu drone echivalează cu terorismul.

Guvernatorul regiunii Smolensk din vestul Rusiei, Vasili Anokin, a declarat că o dronă ucraineană a lovit un depozit de combustibil peste noapte, incendiindu-l, în timp ce un atac asupra centrului regional a fost respins.

Nu există rafinării mari de petrol în regiunea Smolensk.

Guvernatorul a transmis pe aplicaţia sa de mesagerie Telegram că drona a atacat o instalaţie de combustibil şi energie din regiunea Kardim la ora două dimineaţa (23:00 GMT vineri), lovind un rezervor cu lubrifianţi de combustibil şi ulei. Pompierii se luptau cu incendiul, a adăugat el.

Quarterly Report - Editia 4

Zelenski cere Occidentului ajutor militar care să-i permită să atace Rusia. ”Ucraina are încă restricţii pentru a se apăra”
Zelenski cere Occidentului ajutor militar care să-i permită să atace Rusia. ”Ucraina are încă restricţii pentru a se apăra”
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut ţărilor occidentale să trimită ţării sale ajutor militar care să-i permită Ucrainei să atace infrastructuri situate în interiorul...
Ucrainenii au lansat un atac fără precedent asupra Crimeei. Rachetele Kievului au lovit în șapte localități din peninsulă VIDEO
Ucrainenii au lansat un atac fără precedent asupra Crimeei. Rachetele Kievului au lovit în șapte localități din peninsulă VIDEO
În noaptea de 23 mai, Forțele Armate ucrainene au lansat o serie de lovituri de precizie în Crimeea, lovind ținte în Ialta, Simferopol, Evpatoria, Saki, Sevastopol, Dzhankoy și Alușta. Un...
#razboi Ucraina, #drone ucraina, #atac drone ucraina, #Rusia, #antiaeriana , #Razboi Ucraina