Londra, lovitură de grație lui Putin: Arma revoluționară ce face prăpăd vine în Ucraina să doboare țintele Rusiei VIDEO

Sambata, 13 Aprilie 2024, ora 00:55
4356 citiri
Londra, lovitură de grație lui Putin: Arma revoluționară ce face prăpăd vine în Ucraina să doboare țintele Rusiei VIDEO
Arma laser revoluționară britanică ar putea fi trimisă în Ucraina FOTO: BBC

Războiul lui Putin trece prin diferite faze de uzură după mai bine de 25 de luni de la începere, dar se află într-o continuă dinamică, antrenând echipamente și logistică din Occident. Acum Marea Britanie îi poate da o lovitură de grație lui Putin, după ce oficiali de la Londra au anunțat că arma revoluționară denumită DragonFire, laserul distrugător ce e capabil să distrugă avioane și drone, ar putea fi trimisă în Ucraina.

Grant Shapps, secretarul Apărării din Marea Britanie, a declarat că DragonFire ar putea avea ”implicații uriașe” în conflictul militar din Ucraina, potrivit BBC News.

Se așteaptă ca arma DragonFire să fie lansată până în 2027, dar Shapps a spus că dorește să „accelereze” producția și să o facă disponibilă mai devreme. Urmează o încercare cu succes a laserului, efectuată împotriva unei ținte aeriene pentru prima dată în ianuarie.

Un nou complot lovește inima Rusiei: Coșmarul pentru Putin, răstoarnă tot ce știa despre acest război

Noua armă cu laser este letală și poate contracara rapid forțele inamice, fiind o apărare antiaeriană de top, iar o singură lovitură costă doar 13 dolari. Ucraina s-a arătat dispusă să testeze arma cu laser a Marii Britanii în condiții de război, contra rachetelor și avioane rusești, potrivit CNN.

Laserul era de așteptat inițial să fie operațional până în 2032, dar noile reforme menite să accelereze achizițiile guvernamentale de arme înseamnă că va fi acum gata cu cinci ani mai devreme dau chiar mai repede.

În ciuda acestui fapt, secretarul Apărării din Marea Britanie le-a spus reporterilor, în timpul unei vizite la centrul de cercetare militară Porton Down, lângă Salisbury, că dorește să accelereze acest lucru și mai mult.

De ce boala unui organ de 80 de grame din corp este atât de mortală: Experții au descifrat misterul

„Să spunem că nu trebuie să fie 100% perfect pentru ca ucrainenii să pună mâna pe el”, a spus el. Ministerul Apărării (MOD) spune că calendarul mai rapid vine ca răspuns la „mediul de amenințare în schimbare rapidă” cu care se confruntă Regatul Unit.

„Este conceput pentru a nu aștepta până când vom avea acest lucru la 99,9% perfecțiune înainte de a intra pe teren, ci pentru a ajunge la un fel de 70% și apoi îl scoatem acolo și apoi îl dezvoltăm de acolo”, a spus domnul Shapps.

Laserul lovește cu viteza luminii

„Dar 2027 este încă data din acest moment”, a continuat el. Dar totul este secret și este posibil ca el să fie livrat în Ucraina, pentru a fi testat și îmbunătățit în condiții reale de război.

Arma este suficient de precisă pentru a lovi o monedă de 1 liră sterlină de la un kilometru distanță, potrivit Ministerului de Justiție. Se speră că va deschide calea pentru o alternativă low-cost la rachete, pentru a doborî ținte precum dronele.

Testul cu succes al armei din ianuarie a fost efectuat la Hebrides Range din Scoția și a fost salutat ca un „pas major” în punerea în funcțiune a armelor cu energie dirijată cu laser (LDEW).

LDEW-urile folosesc un fascicul de lumină intens pentru a-și tăia ținta și pot lovi cu viteza luminii. Ca armă cu linie de vedere, poate ataca orice țintă vizibilă care este suficient de aproape, deși raza de acțiune a sistemului DragonFire este clasificată.

Un diplomat din SUA avertizează: Două țări din Est terfelesc America, în văzul lumii

Rachetele pot fi mult mai scumpe decât dronele pe care le distrug, unele costând milioane de lire sterline, comparativ cu câteva mii. Ministerul de Justiție spune că declanșarea sistemului DragonFire timp de 10 secunde este echivalentul costului utilizării unui încălzitor obișnuit timp de o oră, cu cheltuielile de operare de obicei mai mici de 10 GBP pe foc.

„Dronele și rachetele low-cost au schimbat calculul economic al atacului și apărării în favoarea celor care folosesc volume mari de sisteme și muniții fără pilot ieftine pentru a copleși apărarea antiaeriană și antirachetă mai sofisticată”, a spus James Black, director adjunct apărare și securitate la thibnk tankul RAND Europe.

„Acest tip de armament de ultimă oră are potențialul de a revoluționa spațiul de luptă prin reducerea dependenței de muniția scumpă”, a declarat secretarul britanic al Apărării, Grant Shapp, în ianuarie, după testul DragonFire.

Quarterly Report - Editia 4

Cum vor afecta epurările din armata rusă ofensiva trupelor lui Putin pe frontul din Ucraina. ”Este un moment bun pentru a face acest lucru”
Cum vor afecta epurările din armata rusă ofensiva trupelor lui Putin pe frontul din Ucraina. ”Este un moment bun pentru a face acest lucru”
Trupele ruse au salutat, în general, arestările, dar analiștii, citați de publicația independentă rusă Novaia Gazeta Europe, spun că unitățile ai căror comandanți au fost încarcerați...
Putin știe cine ar trebui să-l înlocuiască pe Zelenski. Dictatorul de la Kremlin, ”expert” în constituția Ucrainei
Putin știe cine ar trebui să-l înlocuiască pe Zelenski. Dictatorul de la Kremlin, ”expert” în constituția Ucrainei
În timpul vizitei sale în Uzbekistan, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a spus că, având în vedere faptul că mandatul de cinci ani al președintelui Zelenski s-a încheiat, iar...
#razboi Ucraina, #arma laser, #dragonfire, #arme Ucraina, #arme Marea Britanie, #laser rusia, #arma mare precizie , #Marea Britanie