Armele americane sunt deja în drum spre Ucraina. Rusia devine nervoasă

Duminica, 21 Aprilie 2024, ora 19:37
21251 citiri
Armele americane sunt deja în drum spre Ucraina. Rusia devine nervoasă
SUA trimit noi ajutoare militare in Ucraina FOTO Defence news

Decizia de a aproba un nou pachet de ajutor pentru Ucraina a fost luată, iar transferul de sprijin a început deja. După ce Camera Reprezentanților din SUA a aprobat o rezoluție privind alocarea unui pachet de ajutor pentru Ucraina, primele seturi de arme sunt pe drum spre Ucraina, relatează Ukrinform, citând un comentariu al expertului militar, fost comandant al armatei poloneze și fost ministru adjunct al Apărării Naționale Waldemar Skrzyczak.

Expertul crede că ajutoarele sosesc deja, deși nimeni nu cunoaște detaliile acestor livrări. Acest lucru provoacă nu doar îngrijorare, ci literalmente teamă în Rusia, deoarece Ucraina va primi resursele necesare pentru a schimba situația.

Waldemar Skrzyczak spune că acest ajutor vine foarte târziu, fiind furnizat cu 6 luni întârziere, dar armata ucraineană, în ciuda lipsei unui astfel de ajutor, a reușit să își arate curajul și capacitatea de a apăra țara chiar și în condiții incredibil de dificile.

Potrivit expertului, acest ajutor indică două evoluții importante în război. În primul rând, armata ucraineană primește sprijinul de care are nevoie, iar în al doilea rând, Statele Unite revin din nou la poziția de lider în coordonarea "coaliției ucrainene" a țărilor care ajută la protejarea unui stat suveran de un atac agresiv.

În esență, autoritarismul rusesc a folosit democrația ca pe o modalitate de a înăbuși sprijinul. Cu toate acestea, acum, situația ar putea lua o nouă direcție, motiv pentru care Rusia devine nervoasă și, cel mai important, caută modalități de a se proteja de o mișcare neașteptată a SUA.

Ce ar putea ajunge în curând în prima linie

Potrivit lui Waldemar Skrzyczak, muniția, care este cea mai necesară componentă pe câmpul de luptă în acest moment, ar putea fi deja pe drum spre armata ucraineană.

Cel mai important suport este reprezentat de proiectilele de artilerie de 155 mm și rachetele HIMARS cu rază scurtă și lungă de acțiune, echipamentele de apărare antiaeriană și muniția pentru forțele de apărare antiaeriană reprezintă un element important pentru protejarea atât a trupelor, cât și a civililor.

Generalul Waldemar Skrzyczak este unul dintre cei mai renumiți militari din Polonia, general cu trei stele și expert foarte respectat atât în Polonia, cât și în străinătate. El a comandat divizia poloneză din Irak și a fost comandantul forțelor terestre. A demisionat din funcție din cauza unui conflict cu liderii civili ai ministerului care, în opinia sa, au intervenit în activitățile armatei și au redus capacitatea și puterea de apărare a acesteia.

Camera Reprezentanților a SUA a adoptat proiectul de lege H.R.8035, Legea privind creditele suplimentare pentru securitatea Ucrainei din 2024. Acesta prevede o finanțare de 60 de miliarde de dolari. 311 membri ai Camerei Reprezentanților au votat în favoarea proiectului, numărul necesar de voturi pentru adoptare fiind de 218.

Prim-ministrul Denis Șmihal a remarcat că, datorită asistenței americane, Ucraina va primi o resursă importantă pentru victorie și reconstrucție. El a mulțumit reprezentanților partidelor Republican și Democrat pentru că au votat în Congres în favoarea pachetului de ajutor pentru Ucraina.

Șmihal a reamintit că pachetul de ajutor include 61 de miliarde de dolari, din care 49,9 miliarde de dolari sunt destinați cheltuielilor pentru apărare, 7,8 miliarde de dolari pentru sprijin bugetar, 1,57 miliarde de dolari pentru asistență economică, iar alte 400 de milioane de dolari vor fi alocate pentru deminare umanitară și protecția frontierelor.

Quarterly Report - Editia 4

Debutul prematur al ofensivei în nordul regiunii Harkov a fost un eșec pentru Rusia, susțin analiștii americani
Debutul prematur al ofensivei în nordul regiunii Harkov a fost un eșec pentru Rusia, susțin analiștii americani
Începerea prematură a operațiunilor ofensive rusești a subminat succesul Rusiei în nordul regiunii Harkov, potrivit analiștilor Institutului pentru Studiul Războiului (ISW). Conform...
Rusia formează o altă grupare de forțe lângă granița de nord a Ucrainei, anunță Zelenski
Rusia formează o altă grupare de forțe lângă granița de nord a Ucrainei, anunță Zelenski
Rusia formează o altă grupare de trupe în apropierea frontierei de nord a Ucrainei, pe fondul ofensivei în curs de desfășurare în regiunea Harkov, a declarat președintele Volodimir...
#razboi Ucraina, #rusia invazie, #arme, #SUA, #ajutor , #Razboi Ucraina