Mutarea inteligentă a Ucrainei care îl surprinde pe Putin: Rusia pierde 100 de milioane de dolari dintr-o lovitură

Joi, 18 Aprilie 2024, ora 03:40
20220 citiri
Mutarea inteligentă a Ucrainei care îl surprinde pe Putin: Rusia pierde 100 de milioane de dolari dintr-o lovitură
Un radar performant al Rusiei a fost distrus de către Ucraina FOTO: Business Insider

Războiul lui Putin continuă cu cinism, iar armata rusă lovește infrastructura energetică critică de la Kiev și Harkov, cu scopul de a lăsa orașele în beznă. Însă acum Ucraina a reacționat, făcând o mutare inteligentă pe front, distrugând cu un atac cu drone un complex radar Nebo-U al Rusiei de 100 de milioane de dolari, din regiunea Bryansk.

Presa ucraineană a raportat marți, 16 aprilie 2024, că Kievul a distrus un complex de radar rusesc sofisticat folosind șapte drone cu explozibili, un alt semn aparent al modului în care dispozitivele ieftine, fără pilot, schimbă fața luptei moderne, potrivit Business Insider.

Radarul complex al Rusiei de la Bryanks, o regiune care se învecinează cu Ucraina în nord, monitoriza spațiul aerian ucrainean la o adâncime de până la 434 de mile (700 km) dincolo de graniță, conform Serviciului de Securitate SBU.

Cel mai mare atac al Chinei asupra SUA din istorie: Beijingul paralizează totul printr-o metodă diabolică

Radarul tip Nebo-U valorează, spun experții militari, aproximativ 100 de milioane de dolari. Odată cu eliminarea acestui radar, a spus sursa SBU, Rusia are acum „mai puține oportunități de a detecta țintele aeriene de-a lungul graniței de nord a Ucrainei”.

Kievul a spus că acesta este al doilea radar Nebo-U care este distrus, primul fiind scos din funcțiune la Belgorod, o regiune rusă din apropierea orașului Harkov, din nord-estul Ucrainei.

Variațiile multiple ale Nebo, care se traduce prin „cer” în rusă, sunt folosite de forțele aeriene și terestre rusești. Versiuni mai moderne, cum ar fi Nebo-U și Nebo-M, au fost enumerate la lansare de către mass-media rusă ca fiind capabile să detecteze avioane, rachete ghidate și balistice până la o rază de acțiune de 372 mile.

Un diplomat din SUA avertizează: Două țări din Est terfelesc America, în văzul lumii

În ultimele săptămâni, Ucraina a intensificat loviturile cu drone pe teritoriul Rusiei, atacând ținte aflate la sute de kilometri de linia frontului. Pe 5 aprilie, de exemplu, a lansat un atac cu drone la scară largă asupra unei baze aeriene din regiunea rusă Rostov.

Kievul a lovit, de asemenea, mai multe instalații de prelucrare a petrolului rusești în regiunile de graniță, inclusiv a treia cea mai mare rafinărie din Rusia, care se află la aproximativ 800 de mile (1280 km) de front.

Singurul domeniu din Rusia neatins de sancțiuni: De necrezut, creștere de 200% la exporturile unui produs vital în Vest

Războiul din Ucraina a aruncat în centrul atenției desfășurarea în luptă a dronelor fără pilot, care sunt ieftine și adesea echipate cu explozibili care pot fi aruncați asupra țintelor cu mare precizie.

Tactica atacurilor cu drone a fost folosită pe scară largă în recentele conflicte importante din alte regiuni ale lumii, inclusiv de Hamas în atacul său din 7 octombrie 2023 asupra Israelului și de rebelii Houthi din Yemen care hărțuiesc nave internaționale în Marea Roșie, precum și de Iran în atacul recent din Israel.

Quarterly Report - Editia 4

Ucraina provoacă panică la Moscova: Rusia nu poate opri această armă a Kievului, care face furori VIDEO
Ucraina provoacă panică la Moscova: Rusia nu poate opri această armă a Kievului, care face furori VIDEO
Războiul din Ucraina declanșat de Vladimir Putin în urmă cu peste 800 de zile se află într-o continuă dinamică, iar acțiunile de pe front sunt de cele mai multe ori surprinzătoare. Kievul...
Un diplomat american anunță momentul crucial: ”Este timpul să-l lovim” pe Putin în punctul dureros VIDEO
Un diplomat american anunță momentul crucial: ”Este timpul să-l lovim” pe Putin în punctul dureros VIDEO
Războiul lui Putin din Ucraina și-a schimbat evoluția în anul 2024, când Rusia a câștigat sute de kilometri pătrați, pe fondul lipsei de muniții a forțelor Kievului. Acum, un înalt...
#razboi Ucraina, #atac drone ucraina, #drone ucraina, #radar rusia, #100 milioane dolari, #atacuri Ucraina, #Ucraina razboi Rusia , #Razboi Ucraina