Atac la Sevastopol. Nava de salvare Kommuna, cea mai veche din dotarea Forțelor Navale rusești, posibil avariată VIDEOFOTO

Duminica, 21 Aprilie 2024, ora 12:45
8455 citiri
Atac la Sevastopol. Nava de salvare Kommuna, cea mai veche din dotarea Forțelor Navale rusești, posibil avariată VIDEOFOTO
Atac in portul Sevastopol FOTO X

Presa rusă și canalele Telegram au raportat explozii în orașul Sevastopol din Crimeea ocupată, în dimineața zilei de duminică, 21 aprilie. Ulterior, rușii au afirmat că o navă a fost atacată de o rachetă, informează pravda.ua.

O rachetă a fost lansată spre Flota rusă a Mării Negre staționată în Sevastopolul, la 21 aprilie, a declarat guvernatorul orașului instalat de Moscova.

Într-o postare pe Telegram, Mihail Razvojaiev a afirmat că o rachetă anti-navă a fost "respinsă" și că "fragmentele au provocat un mic incendiu, care a fost stins rapid".

Informațiile de pe rețelele de socializare indică faptul că Podul Crimeii a fost închis traficului, iar în Golful Sevastopol s-au auzit explozii. Oamenii spun că văd "mult fum" și că mașinile de pompieri se grăbesc să ajungă în nordul Sevastopolului, probabil că se îndreaptă spre Golful Sukharna sau Golful Hollandiia.

Racheta ucraineană ar fi lovit o navă de război a lui Putin, veche de 112 ani, care a supraviețuit ambelor războaie mondiale și este la fel de veche ca Titanicul.

Imaginile au arătat în această dimineață flăcări și fum ieșind din nava de război veche de 112 ani în portul ocupat Sevastopol.

Se crede că nava lovită de Ucraina este Kommuna, cea mai veche navă din dotarea Forțelor Navale ale Federației Ruse, foarte apreciată de flota din Marea Neagră.

Lansată pentru prima dată la apă în 1915, a fost o țintă pentru forțele ucrainene după ce a supraviețuit celor două războaie mondiale.

Autoritățile ruse de ocupație au emis o alertă de rachete în Crimeea.

O înregistrare video neverificată postată pe rețelele de socializare părea să arate o navă navală rusă în flăcări, iar presa locală a informat că podul Crimeea a fost închis.

O sursă din cadrul serviciilor secrete militare ucrainene a declarat pentru Kyiv Independent că informațiile despre atac sunt încă în curs de clarificare.

Mişcarea paramilitară pro-ucraineană Ateș a anunţat că a atacat astăzi Sevastopolul, subliniind că ruşii au suferit pierderi: acest lucru a fost raportat de Rbc-Ucraina, potrivit căreia s-au auzit explozii în oraşul anexat din Crimeea.

Mişcarea de rezistenţă a spus că au fost mai mulţi morţi şi mulţi răniţi. Pe web circulă zvonuri conform cărora o navă rusească a fost lovită la Sevastopol, dar partizanii îndeamnă să nu fie trase concluzii pripite.

Sevastopol găzduiește Flota rusă a Mării Negre și este frecvent ținta atacurilor ucrainene cu rachete și drone maritime.

Purtătorul de cuvânt al Marinei Militare ucrainene, Dmitro Pletenciuk, a declarat că Rusia și-a retras aproape toate navele majore din porturile din Crimeea ocupată, în urma loviturilor ucrainene reușite.

Pentru a preveni noi atacuri ucrainene cu drone asupra flotei din Marea Neagră, forțele rusești din Crimeea ocupată construiesc bariere la intrarea în Golful Sevastopol, a raportat grupul de partizani Ateș.

Rusia încearcă, de asemenea, să consolideze apărarea portului său Novorossisk, unde Moscova a început anul trecut să își redistribuie flota din Marea Neagră de la Sevastopol, a precizat Ministerul britanic al Apărării.

Quarterly Report - Editia 4

Ucrainenii au lovit nava rusească Ciclon ce lansa rachete hipersonice Zirkon FOTO
Ucrainenii au lovit nava rusească Ciclon ce lansa rachete hipersonice Zirkon FOTO
Armata ucraineană a lovit nava de rachete Ciclon Project 22800 a Flotei ruse a Mării Negre cu baza în Sevastopolul ocupat temporar, a anunțat Statul Major General al Forțelor Armate ale...
Putin vrea să introducă mobilizarea forței de muncă. Planul, dezvăluit de serviciile secrete britanice
Putin vrea să introducă mobilizarea forței de muncă. Planul, dezvăluit de serviciile secrete britanice
Din cauza deficitului de forță de muncă din Rusia, guvernul rus intenționează să introducă modificări la codul muncii care vor prevedea transferul forței de muncă excedentare, sub...
#razboi Ucraina, #rusia invazie, #atac, #sevastppol, #nava rusa, #incendiu , #Razboi Ucraina