Un general avertizează: Putin poate lovi în 90 de minute o puternică țară NATO, profitând de gaura de apărare VIDEO

Joi, 23 Mai 2024, ora 04:00
10821 citiri
Un general avertizează: Putin poate lovi în 90 de minute o puternică țară NATO, profitând de gaura de apărare VIDEO
Generalul Richard Barrons avertizează asupra pericolului unui atac al Rusiei asupra Marii Britanii FOTO: The Sun

Teama unei escaladări peste graniță a războiului din Ucraina de către Rusia se face tot mai auzită în Occident, iar pericolul nu poate fi ignorat. Acum, un general cu experiență, Richard Barrons avertizează că Putin ar putea lovi în 90 de minute Marea Britanie, o puternică țară NATO, profitând de gaura de apărare. Iar Londra nu ar putea face nimic pentru a opri rachetele Moscovei, deoarece nu există în prezent nicio modalitate de a le doborî.

Rachetele convenționale ale lui Putin, aceleași care lovesc Ucraina, le-ar trebui 90 de minute pentru a ajunge la Londra dacă ar fi lansate de pe pământ rusesc. Generalul britanic Sir Richard Barrons a avertizat că ele vor veni probabil în valuri de 60 până la 90 la un moment dat, dacă Putin ar da ordinul, potrivit The Sun.

Întrebat dacă Marea Britanie ar putea contracara un atac al Rusiei, el a spus: „Nu, desigur că nu. Regatul Unit nu are apărarea antiaeriană și antirachetă pe care o are Ucraina, deocamdată. Nu avem nevoie de ea.”

Un diplomat american anunță momentul crucial: ”Este timpul să-l lovim” pe Putin în punctul dureros VIDEO

El a spus în cadrul emisiunii ”The Sun World At War”, pe care o puteți urmări pe canalul de YouTube al The Sun: „Tipul de rachete care lovesc Kievul ar putea cădea asupra Londrei. Și apărarea antiaeriană a Kievului este mult, mult mai bună”.

„Chiar și o rachetă de croazieră rusă destul de veche, o să citez Kh-101 lansată dintr-un avion deasupra Rusiei de vest, sosește la Londra 90 de minute mai târziu cu un focos exploziv de 500 de kilograme și o precizie de doi metri. „Așa că ea poate alege ușa din Downing Street.”

Rachetele rusești stealth Kh-101 au o rază de acțiune de până la 2.800 km și ar putea lovi cea mai mare parte a Europei, cu excepția Spaniei. Ele sunt proiectate să zboare la o altitudine la care poate evita scanerele și radarele cu infraroșu și sunt construite din materiale care absorb semnalele radar, făcându-le greu de detectat.

Predicția uluitoare a lui Einstein: Fizicienii de la Oxford și Cambridge confirmă după peste 100 de ani VIDEO

Rachetele de croazieră Kalibr ale Rusiei lansate de pe submarin au o rază de acțiune de 2.500 km și au fost, de asemenea, folosite pentru a ataca Ucraina. Generalul Barrons a insistat că amenințarea „nu este iminentă”, dar a avertizat că este posibil din punct de vedere tehnic.

Fostul șef al Comandamentului Forțelor Întrunite a adăugat: „Dacă ai vrea să tragi în Marea Britanie, s-ar putea să tragi din Rusia, dar atunci trebuie să traversezi Europa. Este mai probabil să tragi din Atlantic, din Marea Baltică, din Marea Nordului sau să folosești o aeronavă, astfel încât Regatul Unit să poată fi atacată ca o insulă, la 360 de grade.”

Marea Britanie nu are un sistem de apărare similar celui american

Autoritățile caută frenetic modalități de îmbunătățire a apărării Marii Britanii. Generalul Barrons a declarat pentru The Sun: „Există o discuție intensă în guvern despre cum poți face apărarea asta. Este o problemă destul de mare. Probabil este o problemă de 4 miliarde de lire sterline”.

Xi doboară visul lui Putin: Liderul de la Beijing i-a arătat că el e șeful, iar China conduce relațiile cu Rusia

Secretarul Apărării, Grant Shapps, a declarat că Marea Britanie este în discuții pentru a se alătura sistemului european de apărare aeriană Sky Shield. El a spus că Ministerul Apărării este în stadiu incipient de discuții „cu privire la cum ar putea arăta un scut european al cerului”.

Schema a fost propusă de Berlin ca răspuns la atacurile Moscovei asupra Ucrainei. Dacă Marea Britanie se alătură, ar însemna probabil ca rachetele americane Patriot, israeliene Arrow-3 și cele germane IRIS-T să fie dislocate pe teritoriul britanic.

În prezent, Marea Britanie se bazează pe flota de distrugătoare a Marinei Regale pentru a arunca rachete din cer. O navă de apărare aeriană de tip 45 este ancorată în mod regulat în Tamisa pentru a proteja capitala în timpul evenimentelor globale, inclusiv încoronarea regelui Carol.

O țară NATO care a fost dependentă de Rusia, mutare radicală: Pas crucial contra lui Putin

Armata folosește rachete Sky Sabre pentru apărarea aeriană cu rază medie de acțiune, iar RAF-ul folosește avioane Typhoons pentru a intercepta amenințările aeriene.

Dar Marea Britanie nu are în prezent un sistem de apărare aeriană terestră cu rază lungă, asemănător cu sistemul american Patriot sau israelian Arrow-3, ceea ce constituie o gaură masivă de apărare.

Mesajul Marii Britanii după ce România a decis să trimită un sistem PATRIOT Ucrainei: ”Suntem recunoscători”
Mesajul Marii Britanii după ce România a decis să trimită un sistem PATRIOT Ucrainei: ”Suntem recunoscători”
Ambasadorul Marii Britanii în România, Giles Portman, a apreciat joi, 20 iunie, decizia Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) privind donarea unui sistem PATRIOT către Ucraina,...
Probleme mari pentru Putin: Vești groaznice legate de portavionul Rusiei ”Amiralul Kuznețov” VIDEO
Probleme mari pentru Putin: Vești groaznice legate de portavionul Rusiei ”Amiralul Kuznețov” VIDEO
Vladimir Putin nu are foarte multe motive de bucurie după 28 de luni de la începerea invaziei din Ucraina, din cauza faptului că obiectivele sale inițiale nu au fost îndeplinite de armata...
#razboi Ucraina, #Marea Britanie Rusia, #amenintare rusia occident, #Marea Britanie, #richard barrons, #general britanic , #Marea Britanie
  1. Probleme mari pentru Putin: Vești groaznice legate de portavionul Rusiei ”Amiralul Kuznețov” VIDEO
  2. Cum i-a obligat Macron pe francezi să aleagă între ”ciumă” și ”holeră” politică
  3. Șeful "fabricii de troli" fondată de Prigojin, arestat în Rusia, la un an de la revolta mercenarilor Wagner
  4. Tradiții și superstiții de Sânziene. Ce să nu faci de sărbătoarea Nașterii Sf. Ioan Botezătorul
  5. Ucrainenii au lovit postul de comandă al infanteriei motorizate ruse din regiunea Belgorod
  6. Ucraina este prinsă într-o capcană strategică a Rusiei. Un expert în securitate explică ce trebuie să facă pentru a câștiga războiul
  7. Debarcaderul plutitor al armatei americane pentru ajutoare în Gaza nu poate fi folosit în condiții de mare agitată. „Au calculat greșit“
  8. Hoț prins de polițiști când ieșea din casa pe care o jefuise. Le-a mărturisit și alte infracțiuni care se lasă cu dosar penal
  9. Arme ”ieftine“ împotriva dronelor sunt testate în Marea Britanie. Costă sub un leu tragerea
  10. Scandal pe plajă la Eforie. Mai mulți turiști s-au luat la bătaie. Poliția îi audiază pe cei implicați VIDEO