Statele Unite avertizează 3 țări vulnerabile: Momentul cheie când Putin va ataca

Sambata, 02 Martie 2024, ora 04:48
9500 citiri
Statele Unite avertizează 3 țări vulnerabile: Momentul cheie când Putin va ataca
Llyod Austin avertizează trei țări occidentale că pot fi următoarea țintă a lui Putin FOTO: Newsweek

Deși războiul Rusiei din Ucraina a depășit borna celor 2 ani și s-au înregistrat sute de mii de victime de ambele părți, Putin își continuă campania sa paranoică. Acum, șeful Pentagonului, Lloyd Austin avertizează 3 țări vulnerabile din Europa că pot fi atacate de către Putin, dacă învinge în Ucraina. Acesta va fi momentul cheie, când președintele rus va atrage NATO în război.

Vorbind la o audiere a Comitetului pentru Servicii Armate a Camerei, condusă de republicani, Secretarul american al Apărării a prezis că Vladimir Putin ”nu se va opri” dacă va câștiga războiul din Ucraina, potrivit Newsweek.

Austin a făcut aceste observații după ce a fost întrebat despre faptul că Congresul nu a aprobat un pachet de ajutor militar de 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina, așa cum a solicitat președintele Joe Biden. În ciuda sprijinului bipartizan semnificativ pentru ajutorul Ucrainei, măsura a fost blocată pe fondul unei serii de dispute partizane privind securitatea frontierei cu Mexicul și alte probleme.

Un expert britanic îl avertizează pe Putin: Rusia este pe moarte, iar secretul îl știe Germania

„Știm că dacă Putin are succes aici, el nu se va opri”, a spus Austin. "El va continua să ia măsuri mai agresive în regiune. Și alți lideri din întreaga lume, alți autocrați, se vor uita la asta și vor fi încurajați de faptul că acest lucru s-a întâmplat și că nu am reușit să susținem o democrație".

Austin a spus mai târziu că națiunile baltice — Letonia, Lituania și Estonia — sunt deosebit de vulnerabile la viitoarele ambiții expansioniste ale lui Putin. Toate cele trei țări sunt membre NATO, ceea ce înseamnă că Rusia ar declara, în esență, război întregii alianțe strategice, atacând orice națiune.

„Dacă ești un stat baltic, ești foarte îngrijorat dacă ești sau nu următorul”, a spus el. „Ei îl cunosc pe Putin, știu de ce este capabil... Și, sincer, dacă Ucraina va cădea, chiar cred că NATO va fi într-o luptă cu Rusia”.

Putin reacționează în forță după mișcarea NATO: Mutare militară neașteptată la Moscova

Tensiunile dintre Rusia și NATO au escaladat în ultimele luni, cu o acumulare militară de-a lungul granițelor alianței cu Rusia. Oficiali din Rusia și din statele membre NATO și-au exprimat tot mai mult îngrijorarea cu privire la escaladarea războiului din Ucraina pentru a implica alianța.

Putin a citat preocupările legate de extinderea NATO ca unul dintre motivele sale inițiale pentru invadarea Ucrainei pe 24 februarie 2022. Oricum, alianța a continuat să crească pe parcursul războiului. Finlanda s-a alăturat în aprilie 2023, în timp ce vecinul său Suedia pare să-și urmeze exemplul în cursul acestui an.

”Să nu credeți niciodată că Putin e de neoprit”. O rusoaică anunță metoda de a-l doborî pe președinte

Intrarea Suediei în alianță ar finaliza transformarea Mării Baltice în ceea ce unii au numit „lacul NATO”, deoarece celelalte națiuni de pe întinderea de apă sunt toate membre. Singura excepție este exclava rusă Kaliningrad, care se află pe Marea Baltică, între Lituania și Polonia.

Mai devreme, în timpul ședinței de joi, Austin a spus că eșecul SUA de a asigura mai mult ajutor Ucrainei a trimis un semnal nefavorabil lumii și a împiedicat încrederea și simțul scopului armatei ucrainene.

„Aliații noștri sunt tulburați de mesajul pe care îl transmitem”, a spus Austin. "Cu siguranță, a afectat moralul trupelor ucrainene. Dacă vom continua pe această cale, va fi un cadou pentru Putin și cu siguranță nu vrem să se întâmple asta".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Expert chinez: Înfrângerea Rusiei în războiul împotriva Ucrainei este inevitabilă
Expert chinez: Înfrângerea Rusiei în războiul împotriva Ucrainei este inevitabilă
Războiul purtat de Rusia împotriva Ucrainei a fost catastrofal pentru ambele țări. Deoarece niciuna dintre părți nu are un avantaj clar, iar pozițiile lor politice sunt complet în dezacord,...
Statele europene resping din motive egoiste apelurile Kievului de a furniza noi sisteme de apărare antiaeriană Ucrainei
Statele europene resping din motive egoiste apelurile Kievului de a furniza noi sisteme de apărare antiaeriană Ucrainei
Ucraina a avertizat de mult că are nevoie de livrări urgente de echipamente de apărare antiaeriană pentru a se proteja de rachetele rusești care vizează infrastructura energetică a țării....
#razboi Ucraina, #Austin, #Putin NATO confruntare Rusia, #razboi Rusia NATO, #putin nato, #tari baltice, #tari baltice amenintare Rusia , #Razboi Ucraina