Lovitură de grație primită de Rusia: China strangulează Kremlinul de frica Statelor Unite

Vineri, 19 Aprilie 2024, ora 01:17
3661 citiri
Lovitură de grație primită de Rusia: China strangulează Kremlinul de frica Statelor Unite
Băncile din China blochează tranzacțiile din Rusia FOTO: Newsweek

Strategia geopolitică a multor state s-a schimbat odată cu începerea invaziei lui Putin din Ucraina, iar altele o modelează în funcție de dinamica regională și de interesele proprii. Rusia primește o lovitură de grație din partea Beijingului, care strangulează afacerile Kremlinului. Mai multe bănci din China au restricționat tranzacțiile cu Rusia de teama represaliilor Statelor Unite.

A treia bancă din lume ca mărime după capitalizarea bursieră, Banca Industrială și Comercială a Chinei (ICBC) și alți trei creditori de top au încetat să accepte practic toate plățile din Rusia pentru a evita pedeapsa SUA, pentru că a ajutat această țară în războiul împotriva Ucrainei, potrivit Newsweek.

China s-a opus sancțiunilor împotriva Rusiei de la începutul invaziei din 2022 și a susținut economia izolată a vecinului său din nord prin comerț și investiții puternice.

Mutarea inteligentă a Ucrainei care îl surprinde pe Putin: Rusia pierde 100 de milioane de dolari dintr-o lovitură

Cu toate acestea, băncile chineze au devenit din ce în ce mai aspre la riscuri de când președintele american Joe Biden a semnat un ordin executiv în decembrie care impune sancțiuni secundare unei game largi de industrii despre care se consideră că sprijină lanțul de aprovizionare militar al Rusiei.

Aproape imediat, comercianții ruși au început să întâmpine dificultăți în efectuarea plăților către băncile chineze pentru produse finite, iar situația s-a înrăutățit abia în martie, potrivit rapoartelor locale.

Izvestia a citat o sursă anonimă din comunitatea de afaceri rusă care a spus că până la sfârșitul lunii trecute, până la 80% din transferuri au fost returnate de China.

Xi Jinping îl pune pe Putin în scaunul din spate: China îi dă o lovitură Rusiei de teama represaliilor SUA

Alexey Egarmin, director general al Consiliului de Afaceri la Camera de Comerț și Industrie a Rusiei, a declarat că un număr tot mai mare de instituții financiare au încetat să accepte complet plățile rusești în yuani chinezești.

Printre acestea se numără ICBC, China CITIC Bank și Industrial Bank Co.—cea mai mare, a zecea cea mai mare și, respectiv, a 12-a cea mai mare bănci din China în ceea ce privește capitalizarea de piață — împreună cu Bank of Taizhou.

Ieșirile lor din afacerile rusești urmează cele ale altor instituții de credit majore, cum ar fi Bank of Ningbo și Ping An Bank, la începutul acestui an. Directorul comercial al lui Impaya Rus, Alexei Razumovsky, a descris cum se desfășoară acum tranzacțiile cu marile bănci chineze.

Unii oameni își atacă zilnic un organ, fără să știe: Mortalitatea a crescut cu 400%, existând 2 cauze

În primul rând, ele stau neatinse pentru perioade lungi înainte ca expeditorul să fie rugat să trimită informații suplimentare pentru verificare. Transferul este apoi refuzat fără explicații.

Plățile rusești care trec sunt acum gestionate în principal de către creditori mai mici, dar chiar și acestea încep să fie analizate, a spus Razumovsky. Dolarul american nu este o alternativă fezabilă la yuan, deoarece plățile în valută verde sunt ușor de urmărit din S.U.A.

Quarterly Report - Editia 4

Xi doboară visul lui Putin: Liderul de la Beijing i-a arătat că el e șeful, iar China conduce relațiile cu Rusia
Xi doboară visul lui Putin: Liderul de la Beijing i-a arătat că el e șeful, iar China conduce relațiile cu Rusia
După declanșarea invaziei Ucrainei de către Moscova, Occidentul s-a rupt de Rusia, tăindu-i accesul în mare parte la piața europeană. Acum, în vizita lui Putin de la Beijing, Xi Jinping i-a...
Bilanț tragic: Șase oameni au fost uciși și câteva zeci au fost răniți în urma atacurilor rusești în zona Harkov
Bilanț tragic: Șase oameni au fost uciși și câteva zeci au fost răniți în urma atacurilor rusești în zona Harkov
Atacuri ale ruşilor asupra unui aglomerat magazin de bricolaj şi asupra unei zone rezidenţiale din oraşul ucrainean Harkov au ucis, sâmbătă, cel puţin şase persoane şi au rănit alte...
#razboi Ucraina, #banci china, #china rusia, #tranzactii bancare, #schimburi comerciale Rusia China, #China banci, #yuani ruble , #Statele Unite