Ar putea fi prima țintă pentru Putin, dincolo de Ucraina: Surprinzător, frica de război ajunge într-o zonă liniștită

Miercuri, 21 Februarie 2024, ora 01:43
16840 citiri
Ar putea fi prima țintă pentru Putin, dincolo de Ucraina: Surprinzător, frica de război ajunge într-o zonă liniștită
O bază din Marea Britanie ar putea găzdui arme nucleare americane FOTO / captură MSN

Frica unei escaladări a conflictului din Ucraina dincolo de granițe se înfiripează în tot mai multe țări, în special în statele membre ale NATO. Documente ale Pentagonului dezvăluie faptul că Statele Unite ar intenționa să depoziteze arme nucleare americane la baza RAF Lakenheath din Marea Britanie, provocând temeri într-o zonă liniștită că aceasta ar putea deveni prima țintă pentru Putin, în cazul izbucnirii celui de-Al Doilea Război Mondial.

Armele nucleare ale SUA ar putea reveni în Marea Britanie, după mai bine de un deceniu, odată cu frica unei escaladări a războiului din Ucraina, potrivit MSN.

Documente ale Pentagonului sugerează că RAF Lakenheath se pregătește să găzduiască bombe nucleare americane cu o putere explozivă de multe ori mai mare decât cea aruncată asupra Hiroshimei la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Lovitura Ucrainei, fatală pentru Putin: Medvedev amenință cu declanșarea Armagedonului pentru SUA, Londra și Berlin

Ar fi pentru prima dată când SUA vor depozita astfel de arme pe teritoriul britanic în mai bine de un deceniu, dar nu este clar dacă mișcarea este legată de războiul din Ucraina.

Rapoartele - împreună cu tensiunile dintre Occident și Rusia - au adus multă neliniște oamenilor din satul Lakenheath, aflat în apropiere. Unii se tem că locuințele lor vor deveni prima țintă a președintelui rus în cazul izbucnirii unui Al Treilea Război Mondial.

Alan Turner a declarat pentru The Sun: "Oamenii care locuiesc aici știu ce s-ar putea întâmpla într-o zi - și se obișnuiesc cu asta".

Amenințarea dură a lui Putin pentru Occident: Europa mută decisiv, după 75 de ani

Hans Kristensen, de la Federația Oamenilor de Știință Americani, a fost printre primii care a ridicat posibilitatea ca armele nucleare să se întoarcă în acest loc.

"Nu există nicio îndoială că, dacă ai arme nucleare într-o bază, este mai probabil ca acea bază să fie ținta unui conflict nuclear cu Rusia", a declarat el pentru BBC. 'Nu există nicio îndoială că, odată ce ai arme nucleare, este un alt joc'.

Descoperire ce schimbă totul despre o băutură alcoolică: Bună pentru inimă, reduce riscul de boli cardiace

Alberque a declarat că este 'foarte probabil' ca baza britanică să fie deja o țintă a Rusiei. ”Dacă sunt un planificator militar rus, deja o voi lovi. Dacă vă uitați la televiziunea rusă, ei vorbesc foarte mult despre Marea Britanie; vorbesc foarte mult despre bombardarea Marii Britanii”.

Baza militară se află la aproximativ 80 de mile (128 km) nord-est de Londra și la 25 de mile (40 km) nord-est de Cambridge. La baza militară americană se află 4.000 de militari americani și încă 1.500 de angajați civili britanici și americani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierde sau câștigă Putin din atacul Iranului asupra Israelului: Experții dezvăluie strategia neștiută a Kremlinului
Pierde sau câștigă Putin din atacul Iranului asupra Israelului: Experții dezvăluie strategia neștiută a Kremlinului
Recentul atac cu peste 300 de rachete și drone al Iranului asupra Israelului marchează o escaladare a conflictului, iar experții au analizat cum influențează această evoluție războiul lui...
Ucraina în mare pericol: Putin, strategie infamă pentru a repurta o mare victorie VIDEO
Ucraina în mare pericol: Putin, strategie infamă pentru a repurta o mare victorie VIDEO
Războiul lui Putin, deși este unul de lungă durată și cu pierderi uriașe de vieți omenești pentru Moscova, el continuă fără scrupule. În prezent, Kievul trece prin momente dificile din...
#razboi Ucraina, #Marea Britanie, #arme nucleare SUA, #baza militara, #Putin razboi, #arme americane, #arme nucleare , #Razboi Ucraina