Rusia a numit un nou comandant al flotei de la Marea Neagră. Viceamiralul s-a născut în Crimeea

Marti, 02 Aprilie 2024, ora 19:04
1740 citiri
Rusia a numit un nou comandant al flotei de la Marea Neagră. Viceamiralul s-a născut în Crimeea
Noul comandant al flotei Rusiei la Marea Neagră, viceamiralul Serghei Pinciuk FOTO / mil.ru via observator

Rusia a numit un nou comandant pentru a conduce flota sa din Marea Neagră, Serghei Pinciuk, a anunţat marţi Ministerul rus al Apărării, în timp ce Ucraina a înregistrat o serie de succese în zonă, în ciuda avantajului numeric al Moscovei, relatează AFP.

Aceeaşi sursă a confirmat, de asemenea, numirea prin decret prezidenţial a amiralului Aleksandr Moiseev în funcţia de comandant al flotei ruse, înlocuindu-l pe Nikolai Evmenov, aflat în funcţie din mai 2019.

Moiseev a fost deja văzut în noul său rol la o ceremonie care a avut loc la mijlocul lunii martie în portul nord-vestic Kronstadt.

Într-o conferinţă telefonică cu Statul Major General al Forţelor Armate, ministrul Apărării, Serghei Şoigu, a anunţat "numirea viceamiralului Serghei Pinciuk în funcţia de comandant al Flotei la Marea Neagră", a precizat marţi biroul său de presă într-un comunicat.

Conform biografiei sale publicate pe site-ul ministerului, Pinciuk s-a născut în 1971 în Sevastopol, în Crimeea, o peninsulă ucraineană anexată în 2014 de Rusia. În 2011, el a fost promovat comandant al bazei navale Novorossiisk din Marea Neagră, înainte de a i se preda frâiele Flotei de la Marea Caspică în 2016.

Această schimbare în conducerea flotei ruse de la Marea Neagră survine după o serie de succese pentru Ucraina în zonă, efectuate cu ajutorul dronelor şi al rachetelor maritime, care au forţat navele ruseşti să se retragă.

Aceste atacuri i-au permis Ucrainei să scufunde sau să avarieze multe nave ruseşti şi să redeschidă un coridor maritim pentru a-şi exporta cerealele.

Printre succesele lor de la începutul conflictului, forţele ucrainene au bombardat cartierul general al Flotei ruse la Marea Neagră din Sevastopol în septembrie 2023, la mai bine de un an după ce au scufundat Moskva, nava amiral a flotei ruse, în primăvara anului 2022.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Furia lui Putin este fără margini: Marele său aliat ajută Ucraina să lovească Rusia
Furia lui Putin este fără margini: Marele său aliat ajută Ucraina să lovească Rusia
Războiul nimicitor al Rusiei din Ucraina este într-o continuă dinamică, iar deznodământul rămâne unul imprevizibil, mai ales că ajutorul Statelor Unite pentru Kiev întârzie. Acum furia...
Londra, lovitură de grație lui Putin: Arma revoluționară ce face prăpăd vine în Ucraina să doboare țintele Rusiei VIDEO
Londra, lovitură de grație lui Putin: Arma revoluționară ce face prăpăd vine în Ucraina să doboare țintele Rusiei VIDEO
Războiul lui Putin trece prin diferite faze de uzură după mai bine de 25 de luni de la începere, dar se află într-o continuă dinamică, antrenând echipamente și logistică din Occident....
#razboi Ucraina, #comandant nou, #flota rusa Marea Neagra, #Marea Neagra , #Razboi Ucraina