UPDATE Macron și Scholz i-au cerut din nou lui Putin să oprească războiul. Negocieri după ce liderii europeni au decis suplimentarea sancțiunilor impuse Rusiei

Sambata, 12 Martie 2022, ora 17:00
4954 citiri
UPDATE Macron și Scholz i-au cerut din nou lui Putin să oprească războiul. Negocieri după ce liderii europeni au decis suplimentarea sancțiunilor impuse Rusiei
Președinții francez și rus au vorbit de mai multe ori de la începutul invaziei Ucrainei FOTO Hepta

Președintele Franței, Emmanuel Macron, şi cancelarul german, Olaf Scholz, au discutat din nou la telefon sâmbătă, 12 martie, cu preşedintele rus, Vladimir Putin, despre războiul din Ucraina, a doua zi după summitul de la Versailles, a anunţat Palatul Elysée, relatează AFP.

Scholz şi Macron i-au cerut preşedintelui rus încetarea imediată a focului în conflictul cu Ucraina în timpul convorbirii telefonice de care a durat 75 de minute, potrivit BBC.

”Conversaţia face parte din eforturile internaţionale în curs de a pune capăt războiului din Ucraina”, a spus un purtător de cuvânt al lui Scholz, care a precizat că liderii au convenit să nu ofere mai multe detalii, potrivit news.ro

Scholz a vorbit anterior cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, despre situaţia din Ucraina, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Între timp, Kremlinul a anunţat că Putin a criticat ceea ce el a numit ”încălcarea flagrantă” a dreptului internaţional umanitar de către forţele ucrainene, deşi nu au fost oferite detalii cu privire la încălcările la care Putin a făcut referire.

Reuniţi joi şi vineri la Versailles, europenii au sporit presiunea asupra Rusiei pentru ca aceasta să-şi înceteze ofensiva militară cu ameninţări de noi sancţiuni ”masive” împotriva Moscovei şi o dublare a finanţărilor pentru armament destinat Ucrainei.

Emmanuel Macron nu a exclus ca UE să lovească ulterior importurile de gaz şi de petrol, până acum scutite din cauza costului unei astfel de măsuri pentru europeni, foarte independenţi de hidrocarburile din Rusia.

Știrea inițială

O nouă convorbire telefonică era în desfăşurare sâmbătă, 12 martie, între preşedintele francez Emmanuel Macron şi cancelarul german Olaf Scholz cu preşedintele rus Vladimir Putin despre războiul din Ucraina.

Convorbirea are loc a doua zi după summitul de la Versailles, a anunţat Palatul Elysee, citat de France Presse şi Reuters.

Cei trei lideri au avut deja o discuţie telefonică joi, în timpul căreia Franţa şi Germania "au cerut Rusiei o încetare imediată a focului". De la întâlnirea lor din 7 februarie la Kremlin, Emmanuel Macron a avut nouă conversaţii telefonice, inclusiv cea de joi, cu Vladimir Putin, potrivit Preşedinţiei franceze.

Macron a anunţat vineri, la summitul Uniunii Europene, că el şi Scholz vor avea o nouă convorbire telefonică cu Putin în următoarele ore după discuţia anterioară în trei joi.

Macron propune ideea unui împrumut pentru apărarea "familiei europene", în care include Ucraina și Republica Moldova
Macron propune ideea unui împrumut pentru apărarea "familiei europene", în care include Ucraina și Republica Moldova
Preşedintele Emmanuel Macron a rostit joi, 25 aprilie, un discurs la Sorbona despre viziunea sa despre Europa şi, abordând subiectul războiului din Ucraina, a vorbit şi despre soarta Ucrainei...
Rusia amenință că atacă Polonia, după ce Varșovia s-a oferit să găzduiască arme nucleare
Rusia amenință că atacă Polonia, după ce Varșovia s-a oferit să găzduiască arme nucleare
Ministrul adjunct de Externe rus, Serghei Riabkov, a avertizat joi, 25 aprilie, că facilitățile nucleare ale NATO, dacă vor fi instalate permanent pe teritoriul polonez, vor deveni o țintă...
#razboi Ucraina, #convorbire putin scholz macron, #negocieri pace , #Razboi Ucraina