O acțiune din Occident alimentează Mama Rusia: Planul tiranic al lui Putin

Marti, 13 Februarie 2024, ora 00:32
3926 citiri
O acțiune din Occident alimentează Mama Rusia: Planul tiranic al lui Putin
Putin continuă să viseze la refacerea Imperiului rus FOTO: Telegraph

Vladimir Putin și-a continuat narațiunea săptămâna trecută, dar povestea sa a însemnat exact opusul a ceea ce lumea din Vest a fost făcută să creadă despre războiul din Ucraina. Este foarte clar că criza de încredere a Occidentului alimentează Mama Rusia și iluziile tiranice ale planului lui Putin, ce vrea să reînvie vechiul Imperiu al Moscovei.

Fiecare analiză care stabilește viziuni sumbre asupra declinului occidental face munca dictatorului rus în locul său, susține The Telegraph.

După gândirea lui Putin, Rusia iubitoare de pace a fost victima unei conspirații a forțelor imperiale care a profitat de slăbiciunea sa după prăbușirea Uniunii Sovietice. Dar epoca comunistă a fost ea însăși o trădare împotriva Mamei Rusia, a cărei identitate istorică fusese trădată de decizia bolșevică de a crea republici separate din ceea ce fusese teritoriul rusesc.

Operațiunea secretă Dropshot: Planul Statelor Unite de a șterge de pe hartă Rusia, documente dezvăluite VIDEO

Toată această infamie și abandon justifică cumva invadarea Ucrainei care acum promovează într-un fel nazismul (chiar dacă liderul său, așa cum a remarcat Putin însuși, este evreu) și este curtată de NATO.

Totul pare bizar, dar într-un fel, statul rus așa cum a existat în secolul al XI-lea a fost dovada nedreptății care a predominat acum într-o lume care a refuzat să recunoască pretenția de drept a țării asupra străvechilor patrii rusești.

Dar țesute în această narațiune mitică au fost exemple mai recente – și în mod clar personale – de respingere a Rusiei iubitoare de pace a lui Putin de către statul profund american, care le interzisese președinților americani simpatici să realizeze orice legături fraterne cu țara sa în curs de dezvoltare.

Zilele unei țări ca superputere economică se apropie de sfârșit: Peste 800.000 de români afectați

Tema dominantă a naționalismului de sânge și pământ a fost nedisimulată și îngrozitor de familiară: aceasta ar fi putut fi Germania care cere dreptul de a revendica regiunea Sudeților. Dar, în fabula lui Putin, Ucraina era condusă de naziști.

Poate că nimic din toate acestea nu ar trebui să fie surprinzător. În afară de șocul visceral de a vedea un om aparent sănătos rostind astfel de lucruri, aceasta a fost poziția publică a Rusiei de la anexarea Crimeei în 2014.

Mărturii șocante ale soldaților ruși din Ucraina: Suntem vânați de ucigașii nevăzuți ai lui Putin

Singura întrebare practică ar putea fi: ce l-a determinat pe Putin să meargă mai departe în Ucraina după acel succes inițial? (La care răspunsul sincer ar fi că, întrucât Occidentul nu a ridicat niciun un deget pentru a proteja Crimeea, am crezut că avem ușa deschisă.)

Mama Rusia are o renaștere glorioasă și este acum mai prosperă decât rivalii săi occidentali ale căror atacuri sunt motivate de ciudă gratuită, susține Janet Daley în publicația citată.

Ei ignoră cel mai fundamental fapt al acestui aparent miracol economic – că depinde de exporturile de gaze și petrol, care sunt cele mai vândute mărfuri ale Rusiei – și ignoră în totalitate soarta demografică către care se îndreaptă populația sa în scădere și nesănătoasă.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Zelenski susține că președintele rus va încerca să distrugă NATO. ”Lumea nu este pregătită ca Putin să-și piardă puterea” VIDEO
Zelenski susține că președintele rus va încerca să distrugă NATO. ”Lumea nu este pregătită ca Putin să-și piardă puterea” VIDEO
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că lumea nu este pregătită ca Vladimir Putin să își piardă puterea. Într-un interviu pentru Fox News, liderul ucrainean a declarat că...
Un istoric occidental, un verdict neașteptat. Durata războiului lui Putin revelată de un amănunt
Un istoric occidental, un verdict neașteptat. Durata războiului lui Putin revelată de un amănunt
Rusia poartă război împotriva Ucrainei de zece ani, dacă începem să ținem evidența din 2014, cu anexarea ilegală a Crimeei și invazia estului țării. Războiul a rămas limitat din punct...
#razboi Ucraina, #Putin Imperiul rus, #occident rusia, #sprijin occident, #sprijin Ucraina, #ajutor ucraina sua, #Rusia Ucraina, #interviu Putin , #Razboi Ucraina