Doi experți americani de la Yale dezvăluie ce mușamalizează Putin: Rusia se prăbușește, nu mai poate fi ascuns

Marti, 28 Mai 2024, ora 05:30
7488 citiri
Doi experți americani de la Yale dezvăluie ce mușamalizează Putin: Rusia se prăbușește, nu mai poate fi ascuns
Jeffrey Sonnenfeld dezvăluie ce ascunde Putin, colapsul economiei Rusiei FOTO: BI

Doi experți americani de la Universitatea Yale au dezvăluit ceea ce Vladimir Putin mușamalizează în țara sa, de frica unei revolte din partea populației. Jeffrey Sonnerfeld și Steven Tian anunță previziuni îngrozitoare despre economia Rusiei, care se prăbușește și acest lucru nu mai poate fi ascuns de ochii lumii.

Cercetătorii americani de la Yale School of Management trag cortina peste economia Rusiei, afectată de sancțiunile occidentale, aspect care i-a pus pe lista dușmanilor lui Putin, potrivit Business Insider.

În opinia celor doi experți americani, economia Rusiei se prăbușește, iar Vladimir Putin ar putea ajunge să piardă sprijinul poporului.

Surse secrete de la Kremlin anunță o veste surpriză: Mutarea lui Putin de a sfârși războiul, cu un scop neașteptat

În ultimii câțiva ani, ei s-au trezit pe lista de urmăriți a lui Vladimir Putin pentru că au declarat ceea ce ei consideră un simplu adevăr: economia rusă este în dificultate și există atât de multă selecție de date care poate ascunde acest fapt.

Moscova și-a apărat cu înverșunare viziunea asupra unei economii prospere, dar dovezile vorbesc de la sine, spun Sonnenfeld și Tian. Creșterea prețurilor și sentimentul slab al consumatorilor au lovit sectoare cheie din economia Rusiei, iar Moscova plătește un cost uriaș pentru a-și menține mașina de război în funcțiune.

Națiunea se află într-o criză atât de mare încât cetățenii ar putea chiar să înceapă să se întoarcă împotriva lui Putin mai târziu în acest an, au prezis aceștia, presupunând că Occidentul continuă să furnizeze ajutor militar și financiar Ucrainei.

Ucraina a devastat o forță strategică a Rusiei: Distrusă de o tehnologie avansată în plină noapte VIDEO

„Putem enumera pentru voi ceea ce Putin a ascuns – brusc – în ultimii trei ani. Dacă economia lui ar avea performanțe la nivelul pe care îl pretinde, ar furniza datele și nu ar ascunde aceste fapte”, a declarat Sonnenfeld într-un interviu. „Putin supraviețuiește doar prin canibalizarea afacerilor rusești – aruncând mobilierul din camera de zi în cuptor pentru a menține focul aprins”.

Cercetătorii, care s-au reunit ca pereche profesor-student la Yale, au primit o mulțime de critici pentru munca lor asupra Rusiei, în mare parte sub formă de mesaje de ură și apeluri telefonice amenințătoare.

„Am avut o mulțime de amenințări la telefon și casa mea a fost vandalizată”, a declarat Sonnenfeld pentru BI vara trecută. „Acum avem atât de multe camere de supraveghere încât nici măcar nu pot avea pliurile cămășii desfăcute, darămite să mă plimb în pantaloni scurți prin casă.”

Ambilor li se interzice intrarea în Rusia și au fost trecuți pe lista cetățenilor americani sancționați de Moscova în 2022.

Cu toate acestea, niciunul dintre ei nu regretă munca lor. ”Suntem destul de încântați de asta”, au spus ei despre cercetarea lor. „Orice amenințări ne motivează doar să lucrăm mult mai mult”.

Un diplomat american anunță momentul crucial: ”Este timpul să-l lovim” pe Putin în punctul dureros VIDEO

În acel moment, Tian și Sonnenfeld au început să observe că se formează fisuri în economia Rusiei. Putin a susținut că Rusia devine noul „centru de creștere” al lumii, iar FMI spune că economia Rusiei este pe cale să crească cu peste 3% în acest an, mai mult decât orice altă economie OCDE, inclusiv SUA. Dar asta nu se potrivește cu datele pe care le văd Sonnenfeld și Tian, cu unele buzunare din economia țării într-o stare groaznică.

Activitatea din sectorul auto din Rusia este în scădere cu aproximativ 95%-99%, estimează Sonnenfeld și Tian, iar activitatea în majoritatea industriilor a scăzut cu cel puțin 60%, au spus aceștia, în ciuda faptului că Putin îndepărtează frecvent impactul sancțiunilor.

Între timp, națiunea încă suferă de pierderi uriașe de capital de când a invadat pentru prima dată Ucraina. Rusia a pierdut 1 milion de cetățeni, 15% dintre milionarii săi, precum și 19 miliarde de dolari în investiții străine directe numai în 2022, ceea ce a făcut ca perspectivele de creștere viitoare să fie sumbre, spun cercetătorii.

Printre cele mai mari previziuni ale lor este că situația din Rusia este atât de proastă încât țara s-ar putea întoarce în cele din urmă împotriva lui Putin, o schimbare a temperamentului intern urmând imediat după alegerile prezidențiale din SUA din noiembrie anul acesta.

Probleme mari pentru Putin: Vești groaznice legate de portavionul Rusiei ”Amiralul Kuznețov” VIDEO
Probleme mari pentru Putin: Vești groaznice legate de portavionul Rusiei ”Amiralul Kuznețov” VIDEO
Vladimir Putin nu are foarte multe motive de bucurie după 28 de luni de la începerea invaziei din Ucraina, din cauza faptului că obiectivele sale inițiale nu au fost îndeplinite de armata...
Un american cu rădăcini rusești dezvăluie: Putin nu va supraviețui
Un american cu rădăcini rusești dezvăluie: Putin nu va supraviețui
Serge Schmemann, un american cu rădăcini rusești, analizează cum se vede războiul lui Vladimir Putin prin ochii locuitorilor și fugarilor din țara sa și cum liderul de la Kremlin a provocat...
#razboi Ucraina, #experti americani, #Universitatea Yale, #economia Rusiei, #colaps rusia, #colaps economic, #Putin razboi , #razboi
  1. Ofertă inedită în Vaslui: Șaorma gratis pentru elevii care obțin nota 10 la BAC. ”Să continue pe drumul performanței”
  2. ”Mai multe categorii de români vor avea de suferit de la 1 septembrie”. USR cere sesiune extraordinară pentru corectarea legii pensiilor
  3. În mijlocul verii, în Italia a nins ca iarna. În ce localitate oamenii au fost nevoiți să dea zăpada de pe mașini VIDEO
  4. Accident șocant într-un parc de distracții. Un bărbat a murit după ce a fost lovit de un roller coaster
  5. Amenda uriașă pe care o va plăti un politician pentru că a făcut o comparație insultătoare cu Adolf Hitler
  6. Țara unde violența armată a fost declarată criză de sănătate publică. ”Provoacă daune în cascadă în toată societatea”
  7. Circulația rutieră a fost reluată pe autostrada A2 Bucureşti - Constanţa. Din ce cauză a fost deviat, a doua zi la rând, traficul
  8. Premieră mondială. Lucrătorii expuși la animale, vaccinați împotriva gripei aviare
  9. Parlamentul a votat numirea a doi noi membri CNSAS. Cine sunt aceștia
  10. Guru condamnat pentru agresiune sexuală asupra copiilor. ”Micul Buddha” își bătea adepții pentru că nu-l lăsau să mediteze FOTO