Britanicii dezvăluie din satelit mișcarea Rusiei: Schimbare majoră a lui Putin în Marea Neagră, lângă România

Sambata, 20 Aprilie 2024, ora 02:22
117080 citiri
Britanicii dezvăluie din satelit mișcarea Rusiei: Schimbare majoră a lui Putin în Marea Neagră, lângă România
Flota rusă din Marea Neagră a fost mutată din Sevastopol FOTO: BI

Șeful forțelor armate ale Marii Britanii, amiralul Sir Tony Radakin a estimat că 25% din navele Rusiei din Marea Neagră au fost scufundate sau avariate. Acum, britanicii au dezvăluit cu ajutorul imaginilor din satelit mișcarea lui Putin, o schimbare majoră privind Flota, pe care a mutat-o în mare măsură de la Sevastopol, Crimeea, de lângă România, la Novorossiysk, mai spre est.

Ministerul Apărării din Marea Britanie a prezentat într-o evaluare că Flota rusă din Marea Neagră ”ți-a retras navele și submarinele din Sevastopol la Novorossiysk”, potrivit Business Insider.

Rusia și-a întărit apărarea bazei sale navale a Flotei Mării Negre din Novorossiysk, a declarat joi Ministerul Apărării al Regatului Unit într-un mesaj de informații. „Infrastructura de întreținere, logistică și manipulare a armelor de la Novorossiysk a fost foarte probabil îmbunătățită”, a scris ministerul într-o postare pe rețeaua de socializare X.

Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă

Mutarea flotei ruse la Novorossiysk, a spus ministerul, a fost „cea mai bună metodă a flotei de a evita atacurile maritime ucrainene”.

Forțele navale ale Rusiei au suferit pierderi semnificative de la începutul războiului din Ucraina, în februarie 2022. În acest an, șeful forțelor armate ale Marii Britanii, amiralul Sir Tony Radakin a estimat că 25% din navele Rusiei din Marea Neagră au fost scufundate sau avariate.

Succesul Ucrainei în războiul naval a dus și la înlocuirea fostului comandant al Flotei Mării Negre, amiralul Viktor Sokolov, cu viceamiralul Serghei Pinciuk.

Mutarea inteligentă a Ucrainei care îl surprinde pe Putin: Rusia pierde 100 de milioane de dolari dintr-o lovitură

„Flota a fost cea mai puțin activă de la începutul războiului”, a declarat joi ministerul apărării britanic, menționând că schimbarea a avut loc după înlăturarea lui Sokolov în martie.

Accentul pe Marea Neagră, atât de către ruși, cât și de către ucraineni, subliniază importanța rutei comerciale maritime. Pentru Ucraina, accesul la Marea Neagră a fost esențial pentru exportul de cereale și produse alimentare ale țării.

Nu este prima dată când rușii încearcă să-și consolideze apărarea navală pentru a evita viitoarele atacuri ucrainene asupra Flotei din Marea Neagră, din apropierea României.

Singurul domeniu din Rusia neatins de sancțiuni: De necrezut, creștere de 200% la exporturile unui produs vital în Vest

Luna trecută, Ministerul Apărării din Marea Britanie a declarat că a „identificat patru barje poziționate la intrarea în instalația Flotei Mării Negre din portul maritim Novorossiysk”.

„Pinchuk a încercat probabil să îmbunătățească șansele de supraviețuire ale navelor rusești prin adoptarea de măsuri preventive și defensive suplimentare, inclusiv reducerea decalajului de intrare în instalațiile portuare”, a scris Ministerul Apărării din Marea Britanie pe 31 martie.

Quarterly Report - Editia 4

Ucraina a devastat o forță strategică a Rusiei: Distrusă de o tehnologie avansată în plină noapte VIDEO
Ucraina a devastat o forță strategică a Rusiei: Distrusă de o tehnologie avansată în plină noapte VIDEO
Războiul sângeros al lui Putin din țara vecină, care a trecut de borna celor 820 de zile, nu dă niciun semn că s-ar putea sfârși prea curând. Însă Ucraina a reușit o lovitură contra...
Rusia formează o altă grupare de forțe lângă granița de nord a Ucrainei, anunță Zelenski
Rusia formează o altă grupare de forțe lângă granița de nord a Ucrainei, anunță Zelenski
Rusia formează o altă grupare de trupe în apropierea frontierei de nord a Ucrainei, pe fondul ofensivei în curs de desfășurare în regiunea Harkov, a declarat președintele Volodimir...
#razboi Ucraina, #flota rusa Marea Neagra, #flota rusa Sevastopol, #flota Marii Negre, #novorossisk, #Rusia flota Marea Neagra , #razboi