Zece zile de iad pentru Putin. ”Diamantele” lui Gherasimov distruse, lovitura de 870 de milioane de dolari VIDEO

Joi, 29 Februarie 2024, ora 00:55
9902 citiri
Zece zile de iad pentru Putin. ”Diamantele” lui Gherasimov distruse, lovitura de 870 de milioane de dolari VIDEO
Putin împreună cu Valeri Gherasimov (dreapta), șeful Statului Major FOTO: Mainichi

Conflictul lui Putin din Ucraina care a trecut în al 3-lea an parcurge momente grele de ambele părți, atât în plan strategic, cât și al pagubelor de război. Însă acum, pentru Putin, în ultimele 10 zile, a fost un adevărat iad. Ucraina a dat dovadă de multă incisivitate și a distrus ”diamantele” lui Valeri Gherasimov, 10 avioane de luptă și unul de spionaj, în valoare de 870 de milioane de dolari.

Eroica Ucraină a dat dovadă de mult curaj, dând lovitură după lovitură, doborând numai puțin de 10 avioane de luptă ale Moscovei, potrivit The Sun.

O imagine înfricoșătoare arată unul dintre cele două avioane de vânătoare tip Su-34 doborâte astăzi erupând într-o minge de foc, care împreună a ”spart” 100 de milioane de dolari (79 de milioane de lire sterline) din bugetul militar al Rusiei.

Noul decret al lui Putin, semnal de alarmă pentru NATO: Mutare militară fără precedent, schimbă echilibrul de forțe

Costând 50 de milioane de dolari (39 de milioane de lire sterline) fiecare, temutele avioane Sukhoi Su-34 sunt cele mai importante avioane de atac ale forțelor aeriene ruse, iar distrugerea lor este un regres devastator pentru Putin și comandantul său Valeri Gherasimov, șeful de Stat Major al armatei.

Ele se alătură altor opt avioane de război distruse de Ucraina în ultimele 10 zile, după o succesiune rapidă de lovituri reușite. Șase dintre acestea au fost temutele Su-34 ale Rusiei, iar celelalte două au fost Sukhoi Su-35, cu o valoare combinată de 170 de milioane de dolari (134 de milioane de lire sterline).

Avioanele Su-35 supersonice sunt avioane de luptă cu superioritate aeriană concepute pentru a escorta Su-34-urile care lansează rachete ghidate și pentru a le apăra de atacatori.

”Tigrul Europei” în cădere liberă: Realitatea sumbră dintr-o țară occidentală lovește 800.000 de români

Su-35-urile zboară rapid prin aer cu viteze vertiginoase de 2.400 km/h și au un tun de 30 mm care poate trage incredibil, cu 1.800 de cartușe pe minut.

În ultimul timp, avioanele Su-34 au zburat în misiuni de sprijin aerian apropiat - îndreptându-se în sus și rapid spre linia frontului și lansând bombe cu precizie KAB de la o distanță de până la 25 de mile.

Și pe 24 februarie, Putin a suferit încă o lovitură devastatoare când Ucraina a susținut că a doborât un avion spion de 300 de milioane de dolari (236 de milioane de lire sterline).

Aeronava de recunoaștere rusă A-50 este o fortăreață zburătoare de ultimă generație, concepută pentru a detecta apărarea antiaeriană și pentru a coordona ținte inamice pentru avioanele rusești.

Dezvăluiri despre acțiunile ascunse din Ucraina: Spionii unei mari puteri văd toate mutările lui Putin

Pierderea avioanelor cruciale ale Rusiei aduce costul total al valului de atacuri recente ale Ucrainei la 870 de milioane de dolari (686 de milioane de lire sterline).

Imagini șocante apărute pe rețelele de socializare par să arate că avionul rus A-50 „Mainstay” este ”aruncat” din cer într-o minge de foc. Rusia a susținut inițial că a fost un foc prieten, dar de atunci Ucraina a susținut că a lovit avionul cu o rachetă S-200 din era sovietică modernizată.

Aripa dreaptă a fost aruncată de pe aeronava de recunoaștere de atac - trimițând-o într-o spirală a morții deasupra Mării Azov. S-a raportat că zece membri ai echipajului au fost găsiți morți la locul accidentului din regiunea Krasnodar din Rusia.

Este aceeași regiune în care se află reședința oficială a dictatorului Vladimir Putin de la Marea Neagră și palatul său privat de 1 miliard de lire sterline.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Imagini cu noua armă înfricoșătoare a Ucrainei: Submarinul care poate apărea oricând în preajma navelor rusești VIDEO
Imagini cu noua armă înfricoșătoare a Ucrainei: Submarinul care poate apărea oricând în preajma navelor rusești VIDEO
Inginerii ucraineni de la Highland Systems au dezvăluit primul prototip de submarin care promite să schimbe strategia militară a Ucrainei pe mare. Fotografii și videoclipuri cu noul vas,...
Sancțiuni aspre pentru ucrainenii care se sustrag de la înrolare. Noua lege a mobilizării, promulgată de Zelenski
Sancțiuni aspre pentru ucrainenii care se sustrag de la înrolare. Noua lege a mobilizării, promulgată de Zelenski
Legea privind mobilizarea militară, un text legislativ extrem de controversat, a fost promulgată marți, 16 aprilie, de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, transmite AFP. Potrivit unei...
#razboi Ucraina, #avioane doborate Ucraina, #avioane Rusia, #avioane rusesti, #avioane su 34 doborate, #avion spion Rusia , #Razboi Ucraina