Întorsătură în războiul lui Putin: Noile ”arme minune” ale Ucrainei schimbă soarta luptei contra Rusiei

Sambata, 15 Iunie 2024, ora 02:52
14551 citiri
Întorsătură în războiul lui Putin: Noile ”arme minune” ale Ucrainei schimbă soarta luptei contra Rusiei
Colonelul Hamish de Bretton Gordon susține că Ucraina întoarce soarta războiului FOTO: Daily Star

Paranoia lui Putin continuă în războiul Rusiei împotriva Kievului și liderul de la Kremlin nu dă niciun semn că ar vrea să încheie conflictul sângeros. Însă acum se produce o întorsătură a conflagrației din cauza noilor ”arme minune” ale Ucrainei, care ajung să lovească puternic ținte din Rusia. Colonelul britanic Hamish de Bretton-Gordon susține că acest lucru schimbă fundamental soarta războiului contra Rusiei.

Lucrurile încep să arate bine pentru Ucraina, iar forțele Kievului au înregistrat câteva victorii după ce i s-a permis de către Occident să lovească direct ținte militare rusești, potrivit Business Insider.

Permisiunea Ucrainei de a ataca direct ținte militare rusești cu „armele sale minune” - rachetele cu rază lungă de acțiune - începe să schimbe valul războiului în favoarea Kievului, spune un colonel în retragere din Marea Britanie.

Lovitură grea primită de Putin: O țară apropiată se rupe de Rusia, renunțând la alianța sa militară

„De prea mult timp, Ucraina a trebuit să lupte împotriva rușilor invadatori cu o mână legată la spate”, a scris Hamish de Bretton-Gordon într-un comentariu pentru The Telegraph care a fost publicat miercuri.

Fostul ofițer a avut mai multe funcții în cariera sa militară de 23 de ani în armata britanică. Pe lângă faptul că a servit ca ofițer comandant al Regimentului Chimic, Biologic, Radiologic și Nuclear al Regatului Unit din 2004 până în 2006, de Bretton-Gordon a condus și Batalionul de Reacție Rapidă CBRN al NATO din 2005 până în 2007.

„În sfârșit, totuși, acest lucru începe să se schimbe. De acum, cu permisiuni acordate din diferite țări occidentale, dar cel mai important din Statele Unite, Ucraina poate lovi ținte mult mai adânc în Rusia”, a spus de Bretton-Gordon.

Americanii dezvăluie din spatele ușilor închise: Putin pregătește o surpriză de proporții

Luna trecută, Politico a raportat că administrația Biden a dat Ucrainei permisiunea de a folosi arme furnizate de SUA asupra țintelor rusești din Harkov. Forțele ruse au lansat un atac asupra regiunii în mai, ca parte a ofensivei de vară asupra celui de-al doilea oraș ca mărime al Ucrainei.

„Deși este încă obligat să acorde prioritate frontului de la Harkov prin natura permisiunilor acordate (Washingtonul încă se teme să-i dea Kievului carte verde să tragă oriunde), există dovezi că a eliberat forțele armate ucrainene pentru a le folosi pe celelalte. armele pe care le avea în rezervă pentru a lovi în altă parte”, a remarcat de Bretton-Gordon în comentariul său.

Fostul colonel a enumerat mai multe realizări militare recente ale Ucrainei, care au inclus atacuri cu drone asupra navelor navale rusești în golful Taganrog și aerodromul Akhtubinsk din sudul Rusiei. Ultimul atac a dus la distrugerea celui mai recent avion de tip stealth (invizibil) al Rusiei, avionul de vânătoare Su-57.

Cea mai bună veste pentru toți oamenii. Pot trăi cu 28% mai mult, dacă fac o mutare

„De prea mult timp Kievul a dus o bătălie inegală, punându-l în situația imposibilă de a vedea Rusia cumulând trupe peste propria graniță, incapabil să le lovească”, a spus de Bretton-Gordon. „Acum, asta s-a schimbat, cred că frontul Harkov va începe să se întoarcă în favoarea Kievului”.

Întorsătura recentă a evenimentelor, a spus de Bretton-Gordon, nu a fost ceva la care Rusia ar putea rezista pur și simplu bazându-se pe războiul de uzură. "Rusia nu poate susține nivelul uriaș al victimelor războiului cu care se confruntă în prezent - peste 500.000 până acum. Nu-mi pasă cât de bun este complexul industrial al Rusiei. În epoca modernă, această cifră pur și simplu nu este sustenabilă", a spus el.

Rusia critică propunerea lui Zelenski de a organiza "al doilea summit internaţional de pace". "Primul nu a fost deloc de pace”
Rusia critică propunerea lui Zelenski de a organiza "al doilea summit internaţional de pace". "Primul nu a fost deloc de pace”
Rusia nu înţelege încă ce vrea să spună Volodimir Zelenski cu al doilea summit pentru pace, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, comentând astfel, la postul de...
SUA, mutare decisivă pentru înfrângerea lui Putin: După 40 de ani, America aduce arma ce poate distruge Moscova VIDEO
SUA, mutare decisivă pentru înfrângerea lui Putin: După 40 de ani, America aduce arma ce poate distruge Moscova VIDEO
După peste 28 de luni de război al Rusiei în Ucraina, este tot mai clar că Noul Război Rece își intră tot mai mult în drepturi. Acum în marja summit-ului NATO de la Washington, Statele...
#razboi Ucraina, #razboi Rusia Ucraina, #rachete raza lunga actiune, #arme Ucraina, #ucraina rachete, #atacuri Ucraina , #razboi
  1. Copil accidentat grav pe un traseu de mountain-bike din staţiunea Azuga. A fost dus de urgență cu elicopterul la spital
  2. Regele Charles a înnobilat o capră. Ce are atât de special animalul și cu ce a fost spălat înainte de întâlnirea cu Majestatea Sa
  3. Scandal în Țara Galilor. Premierul a demisionat. Ce acuzații i se aduc după patru luni de la alegeri
  4. Canicula face prăpăd și-n Grecia. Ce a interzis guvernul elen să se facă în aer liber
  5. Rusia nu iartă pe nimeni. Ce a pățit un avocat celebru după ce l-a criticat pe Putin
  6. Furtuna de "urgență gravă" a făcut ravagii în București. Vijelia a lăsat în urmă zeci de copaci și stâlpi de iluminat doborâți FOTO
  7. Carambol violent în Ialomița. Cinci persoane, printre care și un minor, au fost rănite în urma impactului
  8. Avioane ținute în aer la Otopeni de o furtună violentă. De unde veneau aeronavele
  9. "Imperialul" Ferdinand a ajuns la închisoare pentru niște ceapă. Cum a încercat bulibașa să înșele un comerciant
  10. Cele mai multe cereri de despăgubire pentru zborurile anulate de Tarom nu sunt complete. Banii nu se pot transfera