Interdicția lui Putin s-a întors ca un bumerang: Rusia pierde 4 miliarde de dolari după ce a apăsat butonul roșu

Sambata, 13 Ianuarie 2024, ora 02:51
7043 citiri
Interdicția lui Putin s-a întors ca un bumerang: Rusia pierde 4 miliarde de dolari după ce a apăsat butonul roșu
Interdicția dată de Putin privind întreruperea internetului a costat Rusia 4 miliarde de dolari FOTO: Business Insider

Putin își continuă războiul sângeros din Ucraina început pe 24 februarie 2022, fără să dea niciun semn că ar vrea să termine conflictul prea curând. Dar interdicția președintelui rus de anul trecut impusă rețelelor sociale și întreruperii internetului, s-a întors ca un bumerang împotriva sa, iar Rusia a pierdut peste 4 miliarde de dolari în doar 1.353 de ore, după ce a apăsat butonul roșu!

Aceste pierderi sunt parțial alimentate de interdicțiile agresive ale Rusiei asupra site-urilor de social media occidentale. Economia Moscovei se confruntă cu numeroase provocări, deoarece războiul continuă să se prelungească în Ucraina, potrivit Business Insider.

Rusia a început să limiteze accesul la platformele de social media occidentale precum Facebook și X, fostul Twitter, în săptămânile după ce a început invadarea Ucrainei în 2022.

Țara unde au fugit zeci de mii de ruși, lovită de criză: Inflația urcă la 222%, prețurile urcă nebunește

Inclusiv timpul pierdut din cauza interdicțiilor rețelelor sociale în război, Rusia a experimentat 1.353 de ore de închidere a internetului în 2023, ceea ce a afectat 113 milioane dintre utilizatorii săi de internet, potrivit unui studiu al companiei VPN Top10VPN.

Raportul a constatat că anul trecut a costat economia Rusiei 4,02 miliarde de dolari, măsurând pierderile folosind Instrumentul Cost of Shutdown de la monitorul de internet NETBLOCKS.

Surprinzător o băutură e benefică pentru creier și inimă: Conține o substanță miraculoasă pentru organism, spun experții

Rusia a înregistrat cele mai mari pierderi din toate țările din raport, urmată de Etiopia, care a pierdut 1,59 miliarde de dolari, și Iran, care a pierdut 920 de milioane de dolari din cauza închiderii internetului anul trecut.

Rusia a reprezentat, de asemenea, aproape jumătate din pierderile economice cauzate de întreruperile internetului măsurate în întreaga lume. Economia globală a pierdut 9,01 miliarde de dolari anul trecut din cauza întreruperilor de internet din 2023.

Costul închiderii internetului este ultimul element dintr-o lungă listă de pierderi în economia Rusiei de după război, mai ales că aceasta continuă să se distanțeze de Occident.

Experții de la Moscova i-au dat lui Putin o veste groaznică: 15 milioane de ruși dispar VIDEO

Deși Putin a subliniat rezistența economiei Rusiei în fața sancțiunilor occidentale, o privire mai atentă a finanțelor Kremlinului arată o perspectivă mult mai puțin optimistă, spun experții, cu factura monstruoasă a cheltuielilor de apărare a națiunii drenând resurse din alte sectoare și industrii.

Deficitul bugetar al Rusiei a crescut la 3,24 trilioane de ruble, sau 36 de miliarde de dolari anul trecut, a declarat Ministerul de Finanțe de la Moscova. Între timp, Moscova plănuiește să cheltuiască o treime record din bugetul său în acest an pentru armată, ceea ce ar putea afecta și mai mult creșterea economică, spun experții.

Quarterly Report - Editia 4

Schimbare tactică în război. Rusia a găsit metoda să perturbe terminalele Starlink din Ucraina
Schimbare tactică în război. Rusia a găsit metoda să perturbe terminalele Starlink din Ucraina
Rusia a desfășurat o tehnologie avansată pentru a întrerupe serviciul de internet prin satelit al Starlink în Ucraina. Cu puțin timp înainte ca trupele rusești să treacă granița de...
Putin insistă că e dispus la negocieri pentru oprirea războiului. Ce s-ar ascunde în spatele declarațiilor liderului de la Kremlin
Putin insistă că e dispus la negocieri pentru oprirea războiului. Ce s-ar ascunde în spatele declarațiilor liderului de la Kremlin
Preşedintele rus Vladimir Putin a cerut vineri, 24 mai, reluarea negocierilor de pace cu Ucraina, deşi a contestat legitimitatea omologului său ucrainean Volodimir Zelenski, al cărui mandat a...
#razboi Ucraina, #Rusia Internet buton inchidere, #Rusia sanctiuni, #Rusia sanctiuni Occident, #Rusia retele sociale, #Facebook, #Twitter , #Razboi Ucraina