Kremlinul tună și fulgeră din cauza noului ajutor militar imens promis de SUA Ucrainei: ”Se va transforma într-un fiasco umilitor”

Duminica, 21 Aprilie 2024, ora 13:49
6306 citiri
Kremlinul tună și fulgeră din cauza noului ajutor militar imens promis de SUA Ucrainei: ”Se va transforma într-un fiasco umilitor”
Soldați ucraineni FOTO Facebook/Volodimir Zelenski

Rusia a transmis duminică, 21 aprilie, că aprobarea de către Camera Reprezentanţilor a Congresului american a unui sprijin suplimentar pentru Ucraina de 60,84 miliarde de dolari a arătat că Washingtonul se scufundă mai adânc într-un război hibrid cu Rusia, război care se va sfârşi printr-o umilinţă similară cu cele din Vietnam sau Afganistan, transmite Reuters.

Camera Reprezentanţilor SUA a adoptat sâmbătă, cu sprijin bipartizan larg, un pachet legislativ de 95 de miliarde de dolari pentru furnizarea de asistenţă de securitate Ucrainei, Israelului şi Taiwanului, în pofida obiecţiilor unor republicani.

Duminică, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, a spus că este clar că Statele Unite doresc ca Ucraina ”să lupte până la ultimul ucrainean”, inclusiv cu atacuri asupra teritoriului suveran al Rusiei şi asupra civililor.

”Scufundarea din ce în ce mai adâncă a Washingtonului în războiul hibrid împotriva Rusiei se va transforma pentru Statele Unite într-un fiasco la fel de răsunător şi de umilitor precum Vietnam şi Afganistan”, a spus Zaharova.

Ucrainenii obişnuiţi sunt ”conduşi cu forţa la sacrificare drept ”carne de tun”, dar Statele Unite nu mai mizează acum pe o victorie ucraineană împotriva Rusiei, a mai susţinut purtătoarea de cuvânt.

Pachetul legislativ urmează să ajungă în Senatul SUA, unde se aşteaptă să fie aprobat, după care va fi promulgat de preşedintele Joe Biden.

Duminică, ambasadorul adjunct al Rusiei la ONU, Dmitri Polianski, a declarat că ”nu este nimic de sărbătorit” şi că războiul va continua şi ”mai mulţi bani vor fi băgaţi în buzunare, mai multe arme furate şi zeci de mii de ucraineni vor intra în maşina de tocat carne”. Înfrângerea Ucrainei este ”inevitabilă”, a mai scris el, citat de DPA.

Între timp, prim-ministrul ucrainean Denis Şmîhal a scris pe Facebook că în jur de 50 miliarde de dolari în acest pachet vor fi cheltuite pentru apărarea Ucrainei. Aceasta înseamnă mai multe arme, inclusiv apărare antiaeriană şi proiectile cu rază lungă de acţiune.

Alte 7,8 miliarde sunt alocate pentru susţinerea bugetului naţional al Ucrainei, 1,58 miliarde sunt planificate pentru ajutor economic şi 400 milioane pentru protecţia frontierelor şi deminare, potrivit lui Şmîhal.

Banii vor fi folosiţi de asemenea pentru a finanţa refacerea unor infrastructuri importante, a mai precizat el, după ce instalaţiile energetice al ţării au fost frecvent atacate de rachete şi drone ruseşti.

Quarterly Report - Editia 4

Kremlinul tună și fulgeră din cauza noului ajutor militar imens promis de SUA Ucrainei: ”Se va transforma într-un fiasco umilitor”
21.04.2024 13:49 - Kremlinul tună și fulgeră din cauza noului ajutor militar imens promis de SUA Ucrainei: ”Se va transforma într-un fiasco umilitor”
Rusia a transmis duminică, 21 aprilie, că aprobarea de către Camera Reprezentanţilor a Congresului american a unui sprijin suplimentar pentru Ucraina de 60,84 miliarde de dolari a arătat că...
Moscova fierbe: "Cele 61 de miliarde de dolari date de SUA Ucrainei vor omorî și mai mulți ucraineni din cauza regimului de la Kiev"
20.04.2024 22:01 - Moscova fierbe: "Cele 61 de miliarde de dolari date de SUA Ucrainei vor omorî și mai mulți ucraineni din cauza regimului de la Kiev"
După ce Camera Reprezentanţilor din SUA a aprobat sâmbătă, 20 aprilie, ajutorul de aproape 61 de miliarde de dolari, a venit și replica acidă a Kremlinului prin vocea purtătorului de...
În cât timp vor ajunge în Ucraina armele și munițiile promise de americani. "Este esențial să ne mișcăm rapid"
20.04.2024 21:47 - În cât timp vor ajunge în Ucraina armele și munițiile promise de americani. "Este esențial să ne mișcăm rapid"
Camera Reprezentanților a SUA a votat pentru acordarea unui ajutor de 61 de miliarde de dolari Ucrainei și aliaților săi. 311 legislatori au votat în favoarea proiectului de lege. Înainte...
Camera Reprezentanților din SUA a aprobat ajutorul militar de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina. Zelenski: "Va salva mii şi mii de vieţi"
20.04.2024 21:24 - Camera Reprezentanților din SUA a aprobat ajutorul militar de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina. Zelenski: "Va salva mii şi mii de vieţi"
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
#razboi Ucraina, #ajutor militar SUA Ucraina, #Kremlin, #Maria Zaharova , #Razboi Ucraina