Americanul nevăzut ce elimină cu precizie militarii ruși: Ucraina are nevoie de două lucruri, nu de tancuri

Miercuri, 03 Aprilie 2024, ora 01:52
6834 citiri
Americanul nevăzut ce elimină cu precizie militarii ruși: Ucraina are nevoie de două lucruri, nu de tancuri
Lunetist FOTO Twitter

Războiul lui Vladimir Putin, care a trecut în al treilea an, nu arată niciun semn că s-ar opri prea curând. Un veteran american, nevăzut pe frontul din Ucraina, elimină cu precizie de la distanță militarii ruși cu ajutorul unei puști cu lunetă. El spune că, în prezent, Ucraina are nevoie de artilerie și de muniții, mai degrabă decât tancuri, pentru a ține piept ofensivei Moscovei și a-i distruge pe inamici.

Jonathan Poquette este un lunetist care face parte din Chosen Company, o forță internațională din cadrul Brigăzii 59 motorizate a armatei ucrainene, o unitate de recunoaștere, dar care adesea este folosită pentru asalturi în prima linie a frontului și misiuni defensive, potrivit Business Insider.

El a spus că Ucraina a raționalizat proviziile de armament și nu a mai lovit unele ținte ale rușilor. Deși vehiculele sunt „importante”, lipsa din prezent înseamnă că Ucraina are nevoie de ceea ce îi poate menține pe soldați în viață acum.

Mutarea lui Putin ce trimite o undă de șoc în țările NATO: ”Noi nu avem unde să ne retragem” din fața Rusiei

Jonathan Poquette a declarat pentru sursa citată că deficitul de muniție al Ucrainei a însemnat că soldații săi trebuie să devină mult mai pretențioși în ceea ce privește țintele pe care trebuie să le atingă, chiar și fără a implica grupuri mai mici de ruși, pe care i-ar fi lovit mai devreme în invazia Rusiei.

„Cu Occidentul, vezi atât de multe lucruri despre: „Oh, da, ei donează aceste vehicule!”, a spus el. ”Dați gloanțe! Dați muniții! Dați artilerie! Dați lucruri care să permită soldaților individuali să lupte și să-i omoare pe ruși!”.

Lunetistul american este în prezent la recuperare la Kiev, după ce a fost rănit pe frontul din Ucraina, la sfârșitul lunii ianuarie. El a spus că lipsa de lungă durată de arme și echipamente înseamnă că armele care ar putea menține soldații în viață și împiedica Rusia să cucerească teritoriu sunt necesare mai urgent decât orice ar putea ajuta la planificarea pe termen lung sau la atacuri la distanță lungă.

Informațiile ascunse de Putin, care nu apar la televiziune: Americanii au dezvăluit 3 exoduri ce au lovit Rusia

Ceea ce contează acum sunt „muniția, grenadele, alte tipuri de mine, rachete, diferite sisteme de rachete”, a adăugat el. ”Cu suficientă muniție - a spus el - am putea să îi sfărâmăm literalmente în bucăți” pe inamici, atunci când Rusia trimite valuri de oameni.

Mulți analiști de război au spus că întârzierea a însemnat că Rusia a avut mai mult timp să se pregătească pentru sosirea lor, făcând-o mai puțin eficientă pentru Ucraina.

Un expert american avertizează Pentagonul: O țară a depășit SUA și Rusia la armele hipersonice VIDEO

Artileria și muniția au avut un impact mult mai decisiv asupra câmpului de luptă. Ucraina suferă de lipsuri critice, deoarece republicanii din SUA blochează un ajutor suplimentar în valoare de 60 de miliarde de dolari pentru Kiev.

Acest pachet include aproape 14 miliarde de dolari pentru ca Ucraina să achiziționeze arme și muniții.

Germania a anunțat săptămâna aceasta că va acorda Ucrainei 10.000 de obuze de artilerie în zilele următoare, dar aceasta este o cantitate mică din ceea ce are nevoie Ucraina: analiștii conflictului au spus luna trecută că Ucraina „are nevoie de aproximativ 75.000-90.000 de obuze de artilerie pe lună pentru a susține războiul defensiv și mai mult decât dublu – 200.000-250.000 – pentru o ofensivă majoră”.

Quarterly Report - Editia 4

Reacția Kremlinului după ce Zelenski a cerut o mai mare implicare a Occidentului în Ucraina: ”A alunecat în isterie”
Reacția Kremlinului după ce Zelenski a cerut o mai mare implicare a Occidentului în Ucraina: ”A alunecat în isterie”
Kremlinul a afirmat marţi, 21 mai, că preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski cere Occidentului să se implice mai mult în conflictul cu Rusia deoarece forţele armate ale Ucrainei sunt...
Un expert american dezvăluie în premieră: Planul victoriei Ucrainei și cum poate fi învins Putin
Un expert american dezvăluie în premieră: Planul victoriei Ucrainei și cum poate fi învins Putin
Războiul Rusiei din țara vecină se află într-o continuă dinamică, iar deznodământul său rămâne unul imprevizibil. Un expert american din domeniul Apărării de la think tank-ul RAND...
#razboi Ucraina, #lunetist american, #militar american, #front ucraina, #Ucraina ajutor militar SUA, #SUA Ucraina , #Ucraina