Mircea Geoană afirmă că Ucraina are nevoie urgentă de apărare aeriană. „NATO nu are nicio intenţie să intervină în acest conflict”

Miercuri, 22 Mai 2024, ora 13:14
2604 citiri
Mircea Geoană afirmă că Ucraina are nevoie urgentă de apărare aeriană. „NATO nu are nicio intenţie să intervină în acest conflict”
Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO Foto: Facebook/Mircea Geoana

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a spus într-un interviu acordat ziarului german „Tagesspiegel” că Ucraina are nevoie urgentă de apărare aeriană și de asemenea, a ținut să menționeze că NATO nu are nicio intenție de a interveni în acest război.

Secretarul general adjunct al NATO a comentat ideea de a sprijini apărarea aeriană ucraineană din ţările NATO vecine, cum ar fi România sau Polonia.

„Ucraina are nevoie urgentă de apărare aeriană şi aş dori să mulţumesc Germaniei pentru contribuţia pe care o aduce în acest sens. Dar nu, există o linie de demarcaţie clară între teritoriul NATO şi teritoriul non-NATO. Clauza de asistenţă reciprocă din Articolul 5 din Tratatul NATO se aplică exclusiv teritoriului NATO şi statelor membre”, a afirmat Mircea Geoană în interviu.

El a menţionat că „NATO nu are nicio intenţie să intervină în acest conflict”. „Prin urmare, încercăm să evităm o escaladare. Susţinem Ucraina să se apere şi să respingă agresiunea rusă”, a arătat Geoană.

Despre situaţia de pe frontul din Ucraina şi riscul de a pierde războiul, Mircea Geoană a subliniat că „acesta este unul dintre cele mai delicate momente ale războiului”.

„Trebuie să ne asigurăm că, în timp ce suntem, pe bună dreptate, îngrijoraţi, să nu devenim prea pesimişti cu privire la evoluţia situaţiei. În prezent, Rusia obţine câteva mici câştiguri tactice. Din punct de vedere militar, nu sunt neapărat valoroase”, a spus el.

Potrivit lui Geoană, „Moscova profită de slăbiciunea actuală a Ucrainei pentru a extinde linia frontului”.

„Vedem în prezent acest lucru cu atacurile din nord-est împotriva oraşului Kharkiv. Dar Putin ştie că Ucraina va primi în curând noi echipamente, muniţii şi tehnologie din partea Occidentului. Este și un război al logisticii”, a explicat secretarul general adjunct al NATO.

Mircea Geoană ar fi folosit însemnele NATO pentru a se promova drept candidat la alegerile prezidențiale
Mircea Geoană ar fi folosit însemnele NATO pentru a se promova drept candidat la alegerile prezidențiale
Mircea Geoană a fost acuzat de utilizarea logo-ului NATO și a însemnelor oficiale ale organizației în campania electorală pentru alegerile prezidențiale, unde candidează ca independent....
Probleme mari pentru Putin: Vești groaznice legate de portavionul Rusiei ”Amiralul Kuznețov” VIDEO
Probleme mari pentru Putin: Vești groaznice legate de portavionul Rusiei ”Amiralul Kuznețov” VIDEO
Vladimir Putin nu are foarte multe motive de bucurie după 28 de luni de la începerea invaziei din Ucraina, din cauza faptului că obiectivele sale inițiale nu au fost îndeplinite de armata...
#razboi Ucraina, #Mircea Geoana, #NATO, #ajutor Ucraina NATO UE, #NATO Ucraina Rusia, #razboi Ucraina Rusia NATO , #stiri Mircea Geoana
  1. USR alege timp de două zile noul președinte al partidului. Cine sunt cei 6 candidați validați
  2. Alegerile locale vor fi reluate: Localitățile în care cetățenii vor merge din nou la vot
  3. Ce nume noi și care sunt personajele controversate care ajung în Parlamentul European. Aleșii vor câștiga peste 7.000 de euro pe lună
  4. Primăria Capitalei va fi restructurată. Opt instituții și direcții vor fi desființate. Ce se întâmplă cu angajații
  5. Nicușor Dan, în atenția USR, pentru alegerile prezidențiale 2024: „Ar fi un super câștig!"
  6. Prima promisiune a Elenei Lasconi, ca prezidențiabil. Atac dur la adresa lui Klaus Iohannis. Ce șefi de stat o inspiră
  7. Elena Lasconi pregătește revoluție în USR: "Ei au adus aici partidul". Drulă și Barna, primele nume de pe "lista neagră"
  8. Elena Lasconi (USR) amenință cu demisia: „Sănătate bună şi noroc, dragoste cu sila nu se poate!"
  9. Mizele privind data alegerilor prezidențiale. PNL și PSD, ping-pong între avantaje și dezavantaje
  10. Rezultatele alegerilor au declanșat haosul într-un oraș din vestul țării. Conducătorii primăriei și-au dat demisia, iar câștigătorii nu se grăbesc să preia puterea