Putin riscă o revoltă: Fenomenul se propagă în Rusia și poate zgudui zidurile Kremlinului

Sambata, 13 Aprilie 2024, ora 04:04
7061 citiri
Putin riscă o revoltă: Fenomenul se propagă în Rusia și poate zgudui zidurile Kremlinului
Putin riscă o revoltă în Rusia din cauza nemulțumirilor oamenilor FOTO: GB News

Rusia continuă fără nicio reticență războiul din Ucraina, în ciuda faptului că a suferit sute de mii de victime în rândul armatei sale. Însă acum un fenomen se propagă în interiorul țării, iar nemulțumirea rușilor legată de lipsa de combustibil se poate transforma într-o revoltă contra lui Putin. Totul poate zgudui zidurile Kremlinului, dacă atacurile cu drone ale Ucrainei produc în continuare pagube rafinăriilor.

Atacurile cu drone ale Ucrainei au distrus aproximativ 14% din capacitatea rusă de rafinare primară a petrolului la sfârșitul lunii martie. O astfel de lovitură a scos din funcțiune a treia cea mai mare rafinărie de petrol a țării în regiunea Tatarstan din Rusia pe 2 aprilie, potrivit GB News.

Până acum, autoritățile ruse au declarat că situația de pe piețele interne de combustibil este stabilă și stocurile suficient de mari.

Un nou complot lovește inima Rusiei: Coșmarul pentru Putin, răstoarnă tot ce știa despre acest război

Cu toate acestea, trei surse din industrie au declarat că Rusia a cerut Kazahstanului să fie gata să-i furnizeze 100.000 de tone de benzină în caz de lipsă. Oficialii din Moscova și Astana au negat acest lucru.

Potrivit S&P Global Commodity Insights, atacurile cu drone din Ucraina au oprit 16% din capacitatea totală de rafinare a Rusiei la sfârșitul lunii martie.

O pierdere a capacității de rafinărie reduce atât combustibilul pentru mașina sa de război, îi lasă lui Putin mai puține produse de exportat în țări precum India și China care încă fac schimburi libere cu Rusia. Aceasta reprezintă o amenințare pentru veniturile Kremlinului.

De ce boala unui organ de 80 de grame din corp este atât de mortală: Experții au descifrat misterul

De asemenea, se crede că guvernul Rusiei analizează posibilitatea de a introduce o anumită relaxare a standardelor riguroase de mediu pentru combustibil, pentru a permite utilizarea benzinei de calitate scăzută în cazul în care există lipsuri.

Din 2016, Rusia a permis doar utilizarea benzinei de înaltă calitate de cel puțin Euro-5. Sursele au spus însă că guvernul rus are în vedere să scadă ștacheta pentru conținutul unor aditivi și etanol.

Există, de asemenea, îngrijorarea că atacurile cu drone ar putea crește prețurile la pompe pentru rușii obișnuiți, un scenariu care ar putea amenința țara cu tulburări sociale.

Verdict înspăimântător. România un pericol major de criminalitate: În top 10 mondial alături de 4 mari puteri VIDEO FOTO

Craig Kennedy, asociat la Centrul Davis pentru Studii Ruse și Eurasiatice de la Harvard, a spus: „Unii oameni spun că cifrele pe care le-am văzut până acum nu sunt suficiente pentru ca Rusia să simtă cu adevărat durerea. „Asta este adevărat, dar dacă continuă în acest ritm, mai devreme sau mai târziu, va simți durere.”

Expertul în industria energetică a Rusiei, Serghei Vakulenko, a spus: „Dacă fluxul de drone continuă în acest ritm și apărarea antiaeriană a Rusiei nu se îmbunătățește, Ucraina va putea reduce rulajele rusești de rafinare mai repede decât vor putea firmele ruse să le repare”.

Kennedy a declarat pentru The Telegraph: „Publicul rus este foarte sensibil la prețurile la benzină, atât de mult încât guvernul rus îi ferește de prețul internațional, care este mult mai mare.

"Bezinina ieftină este subvenționată pe plan intern pentru a-i face pe oameni fericiți. Dacă dintr-o dată se va produce o lipsă de benzină, presiunea ascendentă asupra prețurilor va fi mare și asta ar putea alimenta nemulțumirea socială".

Quarterly Report - Editia 4

Putin nu a putut împiedica fenomenul: Noul exod neașteptat al rușilor spre două țări de lângă România
Putin nu a putut împiedica fenomenul: Noul exod neașteptat al rușilor spre două țări de lângă România
Când războiul din Ucraina provocat de Putin, în februarie 2022 a început, o țară NATO a devenit un adevărat magnet pentru rușii care au fugit din țară de teama mobilizării. Fenomenul pe...
Putin face o mutare neobișnuită, în premieră: Vrea să înroleze etnici germani să lupte pentru Rusia
Putin face o mutare neobișnuită, în premieră: Vrea să înroleze etnici germani să lupte pentru Rusia
Războiul Moscovei din Ucraina a trecut de borna celor 800 de zile și continuă în ciuda sutelor de mii de victime din rândul armatei sale. Acum, Vladimir Putin mai face o mutare neașteptată...
#razboi Ucraina, #Ucraina drone Rusia, #rafinarii petrol Rusia, #atacuri drone, #Putin razboi, #combustibil, #rusia combustibili , #Razboi Ucraina

LIVE ÎN 00:37:00

Business Focus,
Urgențele sectorului agricol românesc în anul electoral 2024. „Trăim pe 18 cm de scoarță și la mila apei”

În 37 de minute

Notifică-mă