Experții scot la iveală noile planuri ale lui Putin: Obiectivele secrete ale Rusiei din 2024

Marti, 27 Februarie 2024, ora 01:30
4546 citiri
Experții scot la iveală noile planuri ale lui Putin: Obiectivele secrete ale Rusiei din 2024
Putin are noi planuri în 2024 pentru război FOTO: MSN

Vladimir Putin a ordonat invazia pe scară largă a Ucrainei în speranța că va putea cuceri rapid țara vecină, dar acest plan nu a funcționat, potrivit experților britanici de la Royal United Services Institute din Londra. Acum, analiștii scot la iveală noile planuri secrete ale lui Putin din 2024 în Ucraina, care arată că Moscova crede din nou că poate câștiga războiul.

Dovezile care subliniază teoria conform căreia Moscova crede că o să câștige conflictul pot fi găsite în termenii recenți de capitulare, despre care dr. Jack Watling și Nick Reynolds, experți la think tank-ul RUSI din Marea Britanie au remarcat că au fost transmise de Kremlin și intermediarii săi, potrivit MSN.

Cei doi analiști britanici susțin că obiectivul Moscovei de a subjuga Ucraina este încă neschimbat în 2024, iar condițiile de capitulare ale Rusiei pot dezvălui multe. Ucraina ar trebui să cedeze tot teritoriul deja luat în timpul invaziei, precum și unele zone din Harkov. Alte versiuni ale termenilor de predare includ cedarea teritoriului de lângă Odesa. Dar acestea sunt doar cei mai rele dintre condițiile teritoriale ale Kremlinului.

Este foarte clar, spun experții, că Moscova vrea să controleze viitorul Ucrainei. Kievul ar trebui, de asemenea, să fie de acord că Ucraina nu se va alătura, iar șeful statului ar trebui, de asemenea, să fie aprobat de Moscova.

O țară vestică cu 1 milion de români lovită de recesiune: Va urma un val de concedieri, iar salariile vor scădea brusc

Singura concesie pe care Moscova dorește să o facă în presupușii termeni este aceea că Ucrainei I s-ar da voie să adere la Uniunea Europeană.

Pentru a reuși acest lucru, Rusia își va atinge obiectivele lui Putin din 2024 în trei moduri. Pentru a-și atinge obiectivul strategic general de subjugare totală a Ucrainei, Moscova va încerca să paralizeze efortul de război al țării pe trei fronturi. În primul rând, Rusia va continua să exercite presiuni de-a lungul întregului front pentru a stoarce munițiile și rezervele de trupe ale Ucrainei.

Watling și Reynolds au remarcat că Forțele Grupului Operațional Rus din Ucraina aveau aproximativ 470.000 de soldați în teritoriile ocupate. Rusia are încă o cantitate semnificativă de echipament militar din care poate folosi și este limitată doar de problemele cu muniția.

Lovitură primită de o țară NATO occidentală: Marea Britanie o sancționează pentru legături cu Putin

Viitorul Ucrainei depinde de SUA și aliații săi

Moscova poate menține un ritm constant de atacuri și în acest an. Forțele Armate Ruse sunt încă probabil să păstreze probleme de „calitatea forței”; vor fi în continuare „capabile să mențină un ritm constant de atacuri pe tot parcursul anului 2024”, potrivit lui Watling și Reynolds. Aceasta ar putea deveni o problemă majoră pentru forțele armate ucrainene.

Al doilea obiectiv major al Rusiei îl subliniază pe primul. Al doilea obiectiv major al Rusiei va vedea Moscova să lucreze pentru a rupe hotărârea partenerilor internaționali ai Ucrainei de a opri ajutorul militar către țară. Acest lucru nu numai că va slăbi Ucraina, dar va contribui la presiunea pe linia frontului și, dacă va avea succes, va duce la mai multe înfrângeri tactice pentru Kiev.

Al treilea obiectiv al Rusiei din 2024 este că își va valorifica câștigurile împotriva Kievului. Aceste câștiguri sunt apoi destinate să fie folosite ca pârghie împotriva Kievului pentru a forța capitularea în condițiile rusești. Orizontul de planificare pentru implementarea acestor obiective este ca victoria să fie obținută până în 2026”, au adăugat Watling și Reynolds.

Un fost șef al Serviciilor Secrete britanice: ”Putin are o gravă problemă, știu din surse din Europa de Est”

Soarta și viitorul Ucrainei vor reveni aliaților săi occidentali, Statele Unite și țările din Europa. Cu toate acestea, victoria Rusiei nu este asigurată și ceea ce se întâmplă cu Ucraina se va reduce la modul în care vor proceda aliații săi în anul următor. Dacă Statele Unite, Europa și ceilalți parteneri internaționali ai Ucrainei pot oferi suficientă muniție și antrenament, Rusia poate fi slăbită în 2024.

Cei doi experți britanici susțin că după 2026, războiul de uzură ar degrada puterea de luptă a Rusiei și perspectivele acesteia în timp, ducând la declinul țării. Acest lucru ar putea oferi Ucrainei ocazia de a depăși în cele din urmă Rusia în viitor, deși analiza lui Watling și Reynolds arată că războiul este departe de a se termina.

„Nu există nicio asigurare că, chiar dacă Rusia ar obține ceea ce și-a dorit din negocieri, ea nu va încerca ulterior să ocupe fizic restul Ucrainei sau să fie încurajată să folosească forța în altă parte”, au explicat Watling și Reynolds.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ucraina anunță că a cheltuit 4 miliarde de dolari pe armament, pe fondul întârzierii ajutorului aliaților. „Consecinţe negative pentru buget” FOTO
Ucraina anunță că a cheltuit 4 miliarde de dolari pe armament, pe fondul întârzierii ajutorului aliaților. „Consecinţe negative pentru buget” FOTO
Ministrul de finanţe ucrainean, Serghei Marcenko, a anunțat că Ucraina a cheltuit 4 miliarde de dolari pentru achiziţionarea de armament, în încercarea de a compensa deficitul de arme şi...
Pierde sau câștigă Putin din atacul Iranului asupra Israelului: Experții dezvăluie strategia neștiută a Kremlinului
Pierde sau câștigă Putin din atacul Iranului asupra Israelului: Experții dezvăluie strategia neștiută a Kremlinului
Recentul atac cu peste 300 de rachete și drone al Iranului asupra Israelului marchează o escaladare a conflictului, iar experții au analizat cum influențează această evoluție războiul lui...
#razboi Ucraina, #Putin planuri Ucraina, #razboi Rusia Ucraina, #Putin razboi, #victorie ucraina , #Razboi Ucraina