Cancelarul german Olaf Scholz anunță căderea lui Putin: Agresorul imperialist va eșua dintr-un motiv simplu

Sambata, 25 Mai 2024, ora 00:30
7188 citiri
Cancelarul german Olaf Scholz anunță căderea lui Putin: Agresorul imperialist va eșua dintr-un motiv simplu
Olaf Scholz e convins că Putin va eșua în războiul din Ucraina FOTO: Euronews

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, susține că suveranitatea tuturor statelor trebuie respectată, iar atacul lui Vladimir Putin și invadarea Ucrainei a spulberat acest principiu fundamental. Liderul de la Berlin anunță căderea lui Putin, agresorul care va eșua dintr-un motiv simplu: unitatea Uniunii Europene și a celorlați aliați va zădărnici restabilirea unei Rusii imperialiste.

Într-un articol de opinie din The Economist, Scholz este ferm convins că Putin nu are nicio reținere în a transforma o altă țară într-un ”pământ însângerat”, dar spune că imperialismul brutal al său nu va reuși.

Cancelarul Germaniei spune că ”Europa are nevoie de mai multă putere militară” pentru a face față agresiunii lui Putin. El afirmă că, timp de zeci de ani, am reușit chiar să alungăm războiul dintre popoarele noastre în cărțile de istorie.

Ucraina a devastat o forță strategică a Rusiei: Distrusă de o tehnologie avansată în plină noapte VIDEO

Pentru că toți am aderat la câteva principii fundamentale: granițele nu trebuie schimbate niciodată cu forța. Suveranitatea tuturor statelor, mari și mici, trebuie respectată. Niciunul dintre noi nu ar trebui să trăiască din nou cu frica de vecini.

Atacând și invadând Ucraina, Vladimir Putin a spulberat fiecare dintre aceste principii. Am numit acest atac asupra ordinii de pace a Europei o ”Zeitenwende”, un punct de cotitură istoric. Chiar și în declarațiile sale publice, Putin nu lasă nicio îndoială cu privire la motivațiile sale: vrea să restabilească o Rusie imperială, mai întâi subjugând Ucraina și Belarus în state marionete.

Nimeni, cu excepția – poate – însuși a lui Putin, nu știe unde și când s-ar putea termina această urmărire nemiloasă a imperialismului. Dar știm cu toții că nu are nicio reținere în a transforma o altă țară într-un pământ însângerat.

Acum e simplu să stai departe de un atac cerebral și pierderea memoriei: Metodă descoperită, o schimbare la masă

Și totuși, imperialismul brutal al lui Putin nu va reuși. Astăzi, Uniunea Europeană și membrii săi sunt de departe cei mai mari susținători financiari și economici ai Ucrainei. Numai Germania a angajat deja 28 de miliarde de euro (30 de miliarde de dolari) în asistență militară, pe locul doi după Statele Unite. Dar nu trebuie să uităm că Putin este în asta pe termen lung. El crede că democrațiile ca a noastră nu vor putea susține sprijinirea Ucrainei în anii următori.

Nimeni nu trebuie să îndrăznească să atace NATO

A dovedi că Putin greșește începe acasă, prin menținerea unui sprijin public larg pentru Ucraina. Aceasta înseamnă să explicăm, din nou și din nou, că asistența Ucrainei este o investiție indispensabilă în propria noastră securitate. Înseamnă, de asemenea, să abordăm preocupările celor cărora le este frică că războiul s-ar putea răspândi.

De aceea, este important să fim foarte clari că NATO nu caută o confruntare cu Rusia – și că nu vom face nimic care ar putea să ne transforme într-o parte directă a acestui conflict. Până acum, această strategie a menținut sprijinul în Germania ridicat; de fapt, continuă să crească. Așa că Putin ar trebui să ia în serios când îi spunem că Germania va sprijini Ucraina atât timp cât este nevoie.

Cea mai fundamentală promisiune pe care orice guvern o datorează cetățenilor săi este de a asigura siguranța și securitatea acestora, în toate dimensiunile sale. Fără securitate, orice altceva este nimic.

Crește influența lui Putin asupra unei țări NATO: Mutarea Rusiei spre Vest

În Germania, ne-am schimbat constituția pentru a stabili un fond de 100 de miliarde de euro pentru a ne reconstrui și a moderniza armata. Scopul nostru este să transformăm Bundeswehr în cea mai puternică forță convențională a Europei, spune Scholz.

Având în vedere cât de apropiate sunt țările noastre din Europa, având în vedere valorile și interesele pe care le împărtășim cu toții, nu mă pot gândi la niciun scenariu posibil în care interesele vitale ale unuia dintre noi să fie amenințate fără ca și interesul vital al Germaniei să fie amenințat.

Aceasta este cea mai solidă bază pe care ar putea-o avea pilonul european al NATO. Întărește mesajul împărtășit de toți aliații, de pe ambele maluri ale Atlanticului: un atac asupra unuia dintre noi este un atac asupra tuturor. Nimeni nu ar trebui să îndrăznească vreodată să atace un singur centimetru din alianță, pentru că o vom apăra împreună, a afirmat cancelarul Germaniei.

Probleme mari pentru Putin: Vești groaznice legate de portavionul Rusiei ”Amiralul Kuznețov” VIDEO
Probleme mari pentru Putin: Vești groaznice legate de portavionul Rusiei ”Amiralul Kuznețov” VIDEO
Vladimir Putin nu are foarte multe motive de bucurie după 28 de luni de la începerea invaziei din Ucraina, din cauza faptului că obiectivele sale inițiale nu au fost îndeplinite de armata...
Un american cu rădăcini rusești dezvăluie: Putin nu va supraviețui
Un american cu rădăcini rusești dezvăluie: Putin nu va supraviețui
Serge Schmemann, un american cu rădăcini rusești, analizează cum se vede războiul lui Vladimir Putin prin ochii locuitorilor și fugarilor din țara sa și cum liderul de la Kremlin a provocat...
#razboi Ucraina, #Olaf Scholz, #cancelar german, #Germania Rusia, #NATO Rusia, #Putin razboi, #ucraina rusia , #razboi
  1. Bisericile germanilor din Banat sunt rase de pe suprafața pământului. Se pierde un patrimoniu imens VIDEO
  2. Probleme mari pentru Putin: Vești groaznice legate de portavionul Rusiei ”Amiralul Kuznețov” VIDEO
  3. Cum i-a obligat Macron pe francezi să aleagă între ”ciumă” și ”holeră” politică
  4. Șeful "fabricii de troli" fondată de Prigojin, arestat în Rusia, la un an de la revolta mercenarilor Wagner
  5. Tradiții și superstiții de Sânziene. Ce să nu faci de sărbătoarea Nașterii Sf. Ioan Botezătorul
  6. Ucrainenii au lovit postul de comandă al infanteriei motorizate ruse din regiunea Belgorod
  7. Ucraina este prinsă într-o capcană strategică a Rusiei. Un expert în securitate explică ce trebuie să facă pentru a câștiga războiul
  8. Debarcaderul plutitor al armatei americane pentru ajutoare în Gaza nu poate fi folosit în condiții de mare agitată. „Au calculat greșit“
  9. Hoț prins de polițiști când ieșea din casa pe care o jefuise. Le-a mărturisit și alte infracțiuni care se lasă cu dosar penal
  10. Arme ”ieftine“ împotriva dronelor sunt testate în Marea Britanie. Costă sub un leu tragerea