Un expert britanic avertizează despre un posibil cataclism în Europa: ”Salvarea s-ar putea să nu mai vină”

Sambata, 09 Decembrie 2023, ora 03:40
25079 citiri
Un expert britanic avertizează despre un posibil cataclism în Europa: ”Salvarea s-ar putea să nu mai vină”
Exercițiu al NATO cu participarea unei unități de tancuri FOTO: RUSI

Profesorul Justin Bronk de la King’s College din Londra, care a realizat un studiu pentru Royal United Services Institute (RUSI) din Marea Britanie, dă un avertisment major Occidentului privind un posibil cataclism în Europa. Rusia își mobilizează forțele armate și economia pentru un război de ani de zile în Ucraina, iar dacă va câștiga va continua să atace spre Vest și Statele Unite, ce ar putea fi prinse într-un alt război, ”ar putea să nu mai vină să ne salveze” de forțele lui Putin.

Pentru a preveni preluarea autoritară și potențiala distrugere a democrației în Europa, ceilalți membri ai NATO trebuie să intensifice imediat producția de muniție și să își pregătească forțele aeriene pentru sarcina periculoasă de a distruge apărarea antiaeriană rusă, susține expertul britanic, potrivit Forbes.

În acest moment, americanii îndeplinesc în mare parte aceste nevoi militare cheie în numele restului NATO. Însă două forțe convergente – autoritarismul intern și perspectiva de război cu China – ar putea pune capăt amplorii americane.

Descoperire arheologică epocală despre Dumnezeu: Este cea mai veche dovadă de pe Pământ VIDEO

Dacă China invadează Taiwan și Statele Unite intervin, Pentagonul ar putea avea nevoie să-și mute forțele din Europa în Asia pentru a avea vreo șansă de câștig. „Perioada maximă de risc pentru ca armata chineză să încerce să blocheze sau să invadeze Taiwan sau teritorii cheie disputate din Mările Chinei de Sud sau de Est este probabil în 2026-2028”, a scris Bronk.

Până în acest interval de timp, armata chineză ar putea avea avantaje aeriene și navale semnificative față de forțele americane din Pacific. „Capacitățile chineze foarte problematice vor fi în mare parte mature și puse în aplicare, dar multe dintre răspunsurile SUA”—noi avioane de luptă și bombardiere invizibile, în special — „nu vor fi încă gata”, a explicat Bronk.

Europa militară este descoperită împotriva pericolului Rusiei

„În cazul unui impas periculos sau al unui conflict militar real în Indo-Pacific în această perioadă, prin urmare, SUA vor fi puternic extinse în lume”, a continuat Bronk.

Și dacă dictatorul rus Vladimir Putin își poate atinge obiectivul de a distruge Ucraina liberă înainte de orice posibil atac chinez asupra Taiwanului, ar putea alege acel moment pentru a-și continua asaltul asupra Europei democratice. Continentul „va fi lăsat vulnerabil la agresiunea militară concomitentă a Rusiei”, potrivit lui Bronk.

În raportul lui Bronk nu se spune că Statele Unite ar putea pune capăt sprijinului militar pentru presupușii săi prieteni și aliați chiar și în absența unui război cu China.

Planul Rusiei ce pune în încurcătură Occidentul. Anexarea ilegală a 38.850 de kilometri pătrați lângă Ucraina

Luați în considerare că tocmai în această săptămână, republicanii din Congresul SUA au votat respingerea ajutorului militar pentru Ucraina, Israel și Taiwan, deoarece au cerut, ca o condiție prealabilă, ca administrația președintelui american Joe Biden să pună capăt, în esență, unei politici vechi de decenii care oferă azil refugiaților.

Chiar și după 22 de luni de brutalitate rusă în Ucraina, cei mai mari membri europeni ai NATO – cu excepția Poloniei – nu s-au mobilizat nici măcar parțial pentru autoapărare colectivă.

Cheltuielile Germaniei pentru apărare au scăzut de fapt după ce Rusia a atacat Ucraina în februarie 2022. Între timp, auditorii din Regatul Unit au identificat un deficit de 21 de miliarde de dolari în finanțare pentru programele cheie de apărare ale Regatului Unit.

Europa trebuie să fie pregătită să lupte singură, fie indirect prin Ucraina, fie direct după căderea Ucrainei. Dar lupta singură înseamnă înlocuirea tuturor acelor capacități militare pe care Statele Unite le oferă în prezent.

„Țările europene, inclusiv Marea Britanie, trebuie să investească de urgență în creșterea semnificativă a capacității de producție pentru muniția de artilerie, piesele de schimb și rachetele de apărare aeriană necesare pentru a menține Ucraina în luptă, în timp ce își reumple propriile stocuri periculos de epuizate”, a sfătuit Bronk.

Putin vrea ca Americii să-i fie frică de Rusia: Noua mișcare care pune presiune pe SUA
Putin vrea ca Americii să-i fie frică de Rusia: Noua mișcare care pune presiune pe SUA
Războiul sângeros al Rusiei din Ucraina continuă într-un ritm intens, iar numărul victimelor însumate de ambele părți trece de un milion de militari. Însă acum, Putin vrea ca Americii...
Invincibilul Putin, umilit de o acțiune a Ucrainei: Ordinul președintelui, nerespectat de armata Rusiei
Invincibilul Putin, umilit de o acțiune a Ucrainei: Ordinul președintelui, nerespectat de armata Rusiei
Deși războiul sângeros al Moscovei din țara vecină a trecut de borna celor 950 de zile, ea nu intenționează să oprească asaltul nebunesc. Cu toate astea, invincibilul Vladimir Putin a fost...
#razboi Ucraina, #pericol Rusia, #Rusia Europa, #NATO SUA Europa Rusia, #NATO Rusia, #amenintare Rusia NATO, #Putin razboi , #Razboi Ucraina
  1. Viktor Orban: „Italienii și ungurii sunt două popoare luptătoare care nu își vor ceda niciodată țara străinilor”
  2. De ce este păcat să folosești interjecția „zău”. Proveniența cuvântului, explicată de ÎPS Teodosie
  3. Forțele britanice din Falkland, în „alertă roșie” după ce Argentina a promis să recucerească Insulele
  4. Planurile Germaniei privind Ucraina. Când vine vorba de negocierile cu Moscova, liderii occidentali urmăresc obiective diferite
  5. Rușii sparg apărarea ucraineană în direcția Kurakove. Ce oraș este amenințat
  6. Mătăniile, cel mai bun exercițiu fizic, în viziunea lui ÎPS Teodosie. „La sală sunt multe energii negative”
  7. Agentul rus care a făcut parte din cel mai mare schimb de prizonieri între Rusia și Occident l-a spionat la Aleksei Navalnîi
  8. Armata israeliană: Ramura armată a Hamas a fost „învinsă”. Se preconizează un „război de lungă durată”
  9. Macron i-a transmis lui Netanyahu că angajamentul pentru securitatea Israelului rămâne „neclintit”, dar a insistat asupra unui armistițiu în Gaza și Liban
  10. O țară europeană va produce drone în comun cu Ucraina. „Ne vom concentra pe drone de supraveghere, defensive și de atac”