Rusia, acuzată că a amplificat psihoza ploşniţelor de pat. Dezvăluiri despre dosarul care a făcut înconjurul lumii

Vineri, 01 Martie 2024, ora 16:37
4196 citiri
Rusia, acuzată că a amplificat psihoza ploşniţelor de pat. Dezvăluiri despre dosarul care a făcut înconjurul lumii
Ploșnițe pe o saltea de pat FOTO captură video YouTube

Ministrul francez delegat pentru afaceri europene, Jean-Noël Barrot, a declarat vineri, 1 martie, că psihoza ploşniţelor de pat care s-a răspândit în toamna anului trecut în țara sa a fost ”artificial amplificată”, informează AFP.

Întrebat la TF1 cu privire la tentativele de destabilizare din Franţa care ar fi orchestrate de Rusia, ministrul francez a revenit asupra acestui dosar care a făcut înconjurul lumii.

Polemica ploşniţelor de pat (...) a fost amplificată artificial pe reţelele sociale de conturi despre care s-a stabilit că sunt de inspiraţie sau origine rusă, inclusiv cu o legătură falsă creată între sosirea de refugiaţi ucraineni şi răspândirea ploşniţelor de pat”, a declarat Jean-Noël Barrot. Aceasta ”a fost foarte mult amplificat de conturi legate de Kremlin”, a adăugat el.

Fotografii şi înregistrări video care semnalau prezenţa acestor insecte, care se hrănesc cu sânge uman şi se presupune că au dispărut din viaţa zilnică în ţările occidentale în anii 1950, au inundat reţelele sociale începând de la mijlocul lui septembrie.

”Marea întoarcere” a acestor dăunători a căpătat dimensiunile unei afaceri de stat, cu câteva luni înainte de Jocurile Olimpice de la Paris, manifestaţie sportivă cu o mare miză turistică.

Şapte instituţii şcolare şi mai multe clase de elevi au fost închise, însă toate cazurile semnalate - care pe un scaun de cinema, care pe un loc în tren - erau departe de a se fi dovedit toate adevărate.

Potrivit lui Jean-Noël Barrot, operaţiunile de atacuri cibernetice şi dezinformare ale Rusiei ”au început să se accelereze în ultimii doi ani, după declanşarea războiului în Ucraina”.

”Ştim asta pentru că preşedintele Republicii a înfiinţat, în 2021, un serviciu care se numeşte Viginum, a cărui misiune este de a detecta aceste manevre ce vizează destabilizarea opiniei publice în Franţa şi slăbirea sprijinului public pentru Ucraina”, a subliniat ministrul francez.

Franţa a condamnat, de asemenea, în noiembrie, o ”ingerinţă digitală rusă”, denunţând de această dată rolul unei reţele ruse în amplificarea artificială şi difuzarea pe reţelele sociale a unor fotografii cu Steaua lui David reproduse pe imobile din regiunea pariziană.

Această ingerinţă a avut loc în plin conflict între gruparea islamistă palestiniană Hamas şi Israel.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

NATO a ajuns la un acord asupra trimiterii de sisteme de apărare antiaeriană Ucrainei VIDEO
NATO a ajuns la un acord asupra trimiterii de sisteme de apărare antiaeriană Ucrainei VIDEO
Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg anunță vineri, 19 aprilie, că statele membre NATO au ajuns la un acord asupra trimiterii unor sisteme de apărare antiaeriană suplimentare - inclusiv...
Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace. „Discuţiile cu Zelenski sunt un nonsens”
Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace. „Discuţiile cu Zelenski sunt un nonsens”
Serghei Lavrov, ministrul rus de externe a declarat vineri, 19 aprilie, că Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar în eventualitatea reluării negocierilor de pace, transmite...
#razboi Ucraina, #plosnite de pat, #Franta, #dezinformare rusia , #Razboi Ucraina