Putin face acuzații împotriva CIA și a Germaniei: ”De ce tac în privința acestei operațiuni secrete”

Marti, 13 Februarie 2024, ora 00:55
6533 citiri
Putin face acuzații împotriva CIA și a Germaniei: ”De ce tac în privința acestei operațiuni secrete”
Putin acuză CIA de implicare în distrugerea conductei Nord Stream, dar fără să aducă dovezi FOTO: Stae of Union

Războiul provocat de Putin în Ucraina se apropie cu pași repezi de borna celor 2 ani, iar deznodământul acestuia rămâne unul imprevizibil. Președintele rus își continuă declarațiile furibunde la adresa Occidentului, el acuzând CIA de orchestrarea distrugerii conductei Nord Stream și Germania de ”tăcere în privința acestei operațiuni”, dar fără a aduce dovezi.

Comentariile lui Putin au fost făcute în recentul interviu acordat ziaristului american Tucker Carlson la Moscova, potrivit State of Union.

Putin a negat implicarea Rusiei în distrugerea conductei Nord Stream și a criticat controlul Occidentului asupra narațiunilor globale, exprimând nedumerire față de tăcerea Germaniei, în ciuda impactului economic.

Operațiunea secretă Dropshot: Planul Statelor Unite de a șterge de pe hartă Rusia, documente dezvăluite VIDEO

„Este foarte dificil să învingi Statele Unite, deoarece Statele Unite controlează toată mass-media din lume și multe mass-media europene”, a spus Putin.

„Germanii știu clar că partenerul lor NATO a făcut asta... și le-a afectat foarte mult economia. S-ar putea să nu-și revină niciodată. De ce tac în privința asta?” a întrebat liderul de la Kremlin.

„De ce nu spun nemții, băieți, vă dăm bani și arme, deschideți robinetul, vă rog, lăsați gazul din Rusia să treacă pentru noi”, a spus Putin.

Zilele unei țări ca superputere economică se apropie de sfârșit: Peste 800.000 de români afectați

Incidentul Nord Stream a implicat deteriorarea intenționată a conductelor de gaze, ducând la speculații despre sabotaj și escaladarea tensiunilor între Rusia și țările occidentale.

Putin a subliniat, de asemenea, implicațiile pentru securitatea energetică europeană și a criticat lipsa explorării rutelor alternative de aprovizionare cu gaze spre Europa occidentală.

Un raport al Serviciilor Secrete din Statele Unite, publicat în primăvara anului 2023, sugerează că un grup pro-ucrainean a sabotat conducte, spun oficialii americani. Noile rapoarte de informații reprezintă primul indiciu semnificativ cunoscut despre cine a fost responsabil pentru atacul asupra conductelor Nord Stream care transporta gaze naturale din Rusia în Europa, conform The New York Times.

Mărturii șocante ale soldaților ruși din Ucraina: Suntem vânați de ucigașii nevăzuți ai lui Putin

În același timp, dar în februarie 2024, procurorul general al Suediei a închis o anchetă privind exploziile subacvatice care au spart două conducte care transportau gaz rusesc în Germania, după o anchetă de 16 luni.

Încă nu se știe cine a aruncat în aer Nord Stream 1 și 2 în septembrie 2022. Procurorul Mats Ljungqvist a spus că „scopul principal” a fost acela de a afla dacă sunt implicați suedezi sau dacă teritoriul suedez a fost folosit. El a concluzionat că jurisdicția suedeză nu se aplică în acest caz.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Zelenski face o propunere strategică țărilor balcanice. „Putin trebuie să piardă războiul, pentru că aceasta este baza securităţii în Europa”
Zelenski face o propunere strategică țărilor balcanice. „Putin trebuie să piardă războiul, pentru că aceasta este baza securităţii în Europa”
Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei a avertizat miercuri, 28 februarie, în capitala albaneză Tirana asupra crizei de muniţii cu care se confruntă Ucraina în faţa agresiunii ruse şi...
Artista americană LP s-a afișat cu hanoracul primit din Rusia înaintea unui concert programat în Lituania. Organizatorii au anulat evenimentul VIDEO
Artista americană LP s-a afișat cu hanoracul primit din Rusia înaintea unui concert programat în Lituania. Organizatorii au anulat evenimentul VIDEO
Un concert al cântăreței americane LP (Laura Pergolizzi), programat să aibă loc în Lituania pe 4 martie, a fost anulat după ce s-a întâlnit cu fanii ruși și a apărut pe internet...
#razboi Ucraina, #conducta Nord Stream gaze naturale, #Nord Stream 2 Germania Rusia, #rusia nord stream , #Razboi Ucraina