Putin are o problemă în Donbas: Ultimele date ale Serviciilor de Informații britanice FOTO HARTĂ

Joi, 21 Aprilie 2022, ora 21:30
70486 citiri
Putin are o problemă în Donbas: Ultimele date ale Serviciilor de Informații britanice FOTO HARTĂ
Ucraina reușește să împiedice avansul Rusiei în Donbas FOTO /19fortyfive

Cea mai recentă actualizare a datelor provenite de la Serviciile de Informații și de la Ministerul Apărării din Marea Britanie, referitoare la războiul din estul Ucrainei arată că Putin are o mare problemă acolo și ar putea pierde conflagrația.

Armata rusă se luptă să facă progrese semnificative în regiunea Donbas, însă forțele ucrainene resping numeroasele încercări de avansare ale acesteia.

Departamentul guvernamental britanic a adăugat că eforturile Rusiei de a trece prin regiune ”continuă să fie influențate de provocările de mediu, logistice și tehnice”, care le-au afectat forțele armate pe parcursul ofensivei, potrivit 19fortyfive.

Oficialitățile din Marea Britanie au informat că incapacitatea Rusiei de a prelua complet controlul asupra orașului-port Mariupol, care a fost ”șters de pe suprafața pământului” în ultimele săptămâni, indică faptul că Rusia nu reușește să-și atingă obiectivele la fel de repede cum și-a dorit inițial.

Serviciile de Informații de la Londra au publicat, de asemenea, o nouă hartă a Ucrainei care dezvăluie ultimele actualizări ale situației și a recentelor atacuri ale Rusiei și părțile țării ocupate și controlate de trupele lui Vladimir Putin.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Potrivit hărții, forțele ruse controlează o mare parte a coridorului de uscat dintre Crimeea și Donbas, doar câteva zone contestate le mai stau în cale. În timp ce bombardamentele continuă în orașele mari precum Kiev și Lviv, cea mai mare parte a puterii de foc a Rusiei a fost redirecționată către Donețk, Lugansk, Harkov, Mariupol și Nova Kakhova.

Sfârșitul Imperiului Rusiei: Umilirea lui Putin care îi poate încheia cariera politică

Harta britanică arată că trupele rusești vor avansa spre nord la Herson și Melitopol în sud, în timp ce mai multe forțe intră în regiunea Donbas trecând granița de la nord și est.

Strategia lui Putin în războiul din Ucraina a dat greș: Cum s-a întors efectul de bumerang împotriva lui

Oficiali americani din Apărare susțin că cea mai recentă ofensivă a Rusiei din Donețk reprezintă un semn al evoluțiilor care vor urma, iar ultimele lovituri cu rachete sunt în concordanță cu informațiile occidentale care sugerau că Kremlinul își va muta atenția de la capitala Ucrainei și, în schimb, se va concentra pe preluarea controlului regiunii Donbas.

Ucraina a atacat din nou în Rusia. Instalațiile energetice din Smolensk sunt în flăcări, locuitorii sunt evacuați VIDEO
Ucraina a atacat din nou în Rusia. Instalațiile energetice din Smolensk sunt în flăcări, locuitorii sunt evacuați VIDEO
Un incendiu a izbucnit la instalațiile energetice din regiunea Smolensk din Rusia, după un atac cu dronă lansat de Ucraina. Mare parte din locuitorii din Lipetsk, localitate aflată în...
Ajutorul financiar uriaș pe care Statele Unite l-au aprobat pentru Ucraina, Israel și Taiwan. Începe o nouă cursă a înarmării pentru cele trei state
Ajutorul financiar uriaș pe care Statele Unite l-au aprobat pentru Ucraina, Israel și Taiwan. Începe o nouă cursă a înarmării pentru cele trei state
Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres, scrie AFP....
#razboi Ucraina, #Vladimir Putin, #razboi Rusia Ucraina, #Donbas razboi, #Donbas lupte, #Putin razboi Ucraina , #Razboi Ucraina