Putin ia peste picior SUA: Rusia depășește America într-un domeniu militar cheie

Vineri, 15 Martie 2024, ora 01:21
4540 citiri
Putin ia peste picior SUA: Rusia depășește America într-un domeniu militar cheie
Putin ironizează armele americane, spunând că ale Rusiei sunt mai avansate FOTO: Intercept

Războiul din Ucraina îi oferă Rusiei posibilitatea de a-și testa tot armamentul său modern, însă eșecul strategic și logistic al armatei roșii nu ține cont de numărul echipamentelor militare. Acum Putin și-a lăudat arsenalul, luând peste picior Statele Unite, spunând că ”triada noastră nucleară este mai avansată” decât a americanilor și a altor occidentali.

În același timp a avertizat că Moscova este gata să desfășoare armele nucleare dacă suveranitatea Rusiei este amenințată, potrivit Moscow Times.

Kremlinul și-a exprimat priceperea nucleară de-a lungul ofensivei sale de doi ani în Ucraina, avertizând luna trecută țările occidentale că există un risc „real” de catastrofă nucleară dacă ar escalada conflictul.

Există ceva ce nici Putin nu poate controla: Fenomenul se întinde în Rusia și zdruncină puterea dictatorului

Retorica înflăcărată a lui Putin vine cu doar câteva zile înaintea alegerilor din Rusia, care aproape garantat îi vor oferi încă șase ani la putere și pe măsură ce atacurile sale militare câștigă în Ucraina.

"Triada noastră, triada nucleară, este mai modernă decât orice altă triadă din lume. Numai noi și americanii avem de fapt astfel de triade. Și am avansat mult mai mult aici", a spus Putin într-un interviu amplu acordat presei de stat.

„Suntem gata să folosim arme, inclusiv orice arme – inclusiv armele pe care le-ați menționat – dacă este vorba de existența statului rus sau de deteriorarea suveranității și independenței noastre”, a adăugat Putin în interviul difuzat miercuri.

Schimbare bruscă la Putin, după 2 ani: Acordul cu Ucraina e posibil, dar necesită un singur lucru din Occident

Liderul rus a respins, de asemenea, comentariile recente ale liderului francez Emmanuel Macron, care luna trecută a refuzat să excludă să pună ”cizme pe pământ”, o schimbare semnificativă a retoricii în timp ce Ucraina se luptă pe câmpul de luptă.

„Adevărul este că armatele țărilor occidentale sunt prezente în Ucraina de mult timp”, a susținut liderul rus, referindu-se la ceea ce Kremlinul spune că sunt mercenari.

„Eșecuri” în prima linie, susține președintele rus. „Dar dacă vorbim despre contingente militare oficiale ale țărilor străine, sunt sigur că asta nu va schimba situația de pe câmpul de luptă”, a adăugat el.

Un ofițer britanic dezvăluie o breșă reușită de Ucraina: Putin nu mai poate intra într-o zonă strategică

În timp ce Macron și-a dublat declarațiile, câțiva dintre aliații Ucrainei, inclusiv Washingtonul și Berlinul, s-au distanțat de idee, care i-a uimit pe mulți în Europa.

Comentariile lui Putin au venit la câteva ore după ce un val de lovituri cu drone au vizat rafinăriile de petrol și regiunile de graniță ale Rusiei pentru a doua zi consecutiv.

Unul a provocat un incendiu și a rănit mai multe persoane când s-a prăbușit într-o rafinărie de petrol din regiunea Ryazan, care se află la aproximativ 200 de kilometri sud-est de Moscova.

În această săptămână, Rusia s-a confruntat cu unele dintre cele mai importante atacuri asupra teritoriului său de când Moscova a trimis trupe în Ucraina în urmă cu mai bine de doi ani. Putin a spus că Ucraina își intensifică atacurile asupra teritoriului rus pentru a interfera cu viitoarele alegeri prezidențiale.

Anunțul extraordinar al NATO, 43 de miliarde pentru Ucraina: Dar partea groaznică a spus-o Kievului la ureche
Anunțul extraordinar al NATO, 43 de miliarde pentru Ucraina: Dar partea groaznică a spus-o Kievului la ureche
Summit-ul NATO de la Washington a confirmat un nou ajutor militar pentru Ucraina în valoare de 40 de miliarde de dolari, un lucru care îl va înfuria în mod sigur pe Vladimir Putin. Însă, în...
Ponta laudă planul lui Trump și Orban pentru Ucraina: „Sunt uluit să aud pe cineva că vorbește despre pace!"
Ponta laudă planul lui Trump și Orban pentru Ucraina: „Sunt uluit să aud pe cineva că vorbește despre pace!"
Victor Ponta felicită discursurile susținute de Donald Trump și Viktor Orban, în legătură cu războiul din Ucraina. Fostul premier susține că e momentul pentru pace, la doi ani de zile...
#razboi Ucraina, #arme nucleare Rusia, #arme nucleare SUA, #Putin arme nucleare, #Rusia SUA focoase nucleare , #Razboi Ucraina
  1. Ce ar putea urma în SUA, după tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump. ”Confirmă alegătorilor ideea că ceva este fundamental greşit”
  2. Accident grav pe DN1. Șoferul s-a lovit de capul podului. Doi adulţi şi un minor au fost răniți
  3. ANPC a închis toate restaurantele insalubre verificate pe litoral. Unii patroni au sărit la scandal: „Agresivitate față de echipele de control”
  4. Zile „de foc” în România. ANM anunță un nou record de temperatură. Cât va mai dura valul de căldură
  5. Americanii au reconstituit scena atacului armat împotriva lui Donald Trump. Cum s-a petrecut totul în realitate FOTO
  6. Un fost maior KGB sugerează cine ar fi în spatele tentativei de asasinat asupra lui Trump. ”Cum pot vorbi despre pantof?” VIDEO
  7. Victime ale caniculei. Trei persoane, care nu fac parte din categoria „vârstnicilor”, răpuse de temperaturile ridicate. Avertismentul medicilor
  8. Măsuri speciale în contextul caniculei. Anunț de ultimă oră despre ocuparea posturilor în învăţământul preuniversitar
  9. Germania „fierbe”. Atac violent soldat cu patru victime într-o zonă considerată „liniștită”
  10. Decizie majoră pentru avocata care a lovit intenționat cu mașina un motociclist. Hotărârea ICCJ