Putin se confruntă cu o ”trilemă” imposibil de rezolvat, sinucigașă. Avertismentul experților americani

Joi, 25 Aprilie 2024, ora 04:01
13424 citiri
Putin se confruntă cu o ”trilemă” imposibil de rezolvat, sinucigașă. Avertismentul experților americani
Putin se confruntă cu 3 mari provocări în Rusia, susțin experții FOTO X

Războiul lui Putin din Ucraina s-a prelungit foarte mult, iar durata sa a trecut de pragul a 26 de luni, fără ca dictatorul rus să dea vreun semn că ar renunța la conflictul sângeros.

Acum, experții americani de la think tank-ul Carnegie Endowment for International Peace susțin că Putin se va confrunta cu o ”trilemă politică” în 18 luni, iar ea este imposibil de rezolvat, aparent sinucigașă.

Economia Rusiei ar putea începe să înregistreze provocări majore în următorul an și jumătate, spun analiștii din Washington, în timp ce națiunea trece în al 3-lea an de război cu Ucraina, potrivit Business Insider.

Puterea economică a Rusiei ar putea dura încă un an și jumătate înainte de a începe să se estompeze, conform experților de la Carnegie Endowment for International Peace.

Marea Britanie trimite Ucrainei ”cadoul otrăvit” pentru Putin: Londra livrează cel mai de preț ”diamant” VIDEO

Grupul de reflecție din Washington DC a subliniat demonstrația de sfidare a națiunii pe fondul invaziei Ucrainei, economia rusă fiind încă puternică, în ciuda creșterii costurilor militare și a restricțiilor comerciale occidentale. Fondul Monetar Internațional a prezis că țara va crește mai repede decât toate celelalte economii dezvoltate, inclusiv SUA, în acest an.

Acest lucru se datorează în parte pentru că Rusia a reușit să găsească modalități de a evita sancțiunile, au spus cercetătorii de la Carnegie Endowment, cum ar fi vânzarea petrolului său aliaților săi, în timp ce importă mărfuri occidentale prin țări terțe.

„A apărut o situație paradoxală: economia Rusiei este acum stabilă atât în ciuda, cât și ca urmare a sancțiunilor occidentale”, a scris Alexandra Prokopenko, membră a Centrului Carnegie Rusia Eurasia, într-un raport. „Dar această stabilitate câștigată cu greu nu este eternă. În cel mai bun scenariu, aranjamentul actual va începe probabil să se destrame în optsprezece luni din cauza dezechilibrelor tot mai mari și a posibilelor probleme sociale”, a avertizat Prokopenko.

Putin dă un avertisment dur Europei: Pregătim o lovitură dureroasă pentru voi, dacă faceți mutarea asta

Rusia se confruntă cu o „trilemă” politică, cu trei mari probleme cu care se confruntă națiunea în timp ce trece prin al treilea an de război în Ucraina. Pentru Putin, problema se rezumă la finanțarea armatei Rusiei, menținerea standardelor de viață pentru cetățenii ruși și menținerea stabilă a economiei - trei obiective care devin din ce în ce mai greu de realizat pentru Rusia, potrivit lui Prokopenko.

Semnele de slăbiciune au început deja să iasă la suprafață. Kremlinul plănuiește să cheltuiască o sumă record pentru armata sa în acest an. Acest lucru ar putea afecta economia națiunii, deoarece cheltuielile pentru apărare sunt „în general neproductive” și nu este clar dacă războiul Rusia-Ucraina se va încheia în curând, a spus Prokopenko.

Condițiile de viață ar putea începe, de asemenea, să se deterioreze. În timp ce economiștii spun că rușii duc o viață normală deocamdată, inflația a crescut, determinând banca centrală să majoreze ratele dobânzilor la 16%. Dacă banca centrală reușește să reducă inflația, asta va afecta veniturile lucrătorilor pe măsură ce economia începe să se contracte.

O țară NATO înfurie Statele Unite: Vrea să-și activeze o super armă trimisă de Putin VIDEO

Scăderea veniturilor ar putea afecta, de asemenea, capacitatea rușilor de a-și plăti împrumuturile, crescând riscul de deteriorare a datoriilor, a spus think-tank-ul. „Acest lucru crește riscul de nemulțumire socială: nimeni nu va fi bucuros să accepte o reducere de salariu”, a adăugat Prokopenko.

Și în timp ce Rusia are instrumentele pentru a-și menține economia stabilă și pentru a evita o recesiune pentru moment, economiștii au avertizat asupra unui viitor sumbru pe viitor, având în vedere lipsa de muncitori a națiunii, scăderea productivității și izolarea crescândă de restul lumii.

„Într-o economie subordonată imperativelor politice, există puține stimulente pentru dezvoltarea durabilă. Mai devreme sau mai târziu, acest lucru va afecta bunăstarea rușilor obișnuiți. Cu alte cuvinte, remediile temporare și o scădere a nivelului de trai se vor adăuga la nivelul politic și vânturi economice contrare, cu care se confruntă Kremlinul”, a spus Prokopenko.

Quarterly Report - Editia 4

Putin face o mutare neobișnuită, în premieră: Vrea să înroleze etnici germani să lupte pentru Rusia
Putin face o mutare neobișnuită, în premieră: Vrea să înroleze etnici germani să lupte pentru Rusia
Războiul Moscovei din Ucraina a trecut de borna celor 800 de zile și continuă în ciuda sutelor de mii de victime din rândul armatei sale. Acum, Vladimir Putin mai face o mutare neașteptată...
Un comandant britanic avertizează: Noua mutare periculoasă a lui Putin care pune Occidentul în alertă
Un comandant britanic avertizează: Noua mutare periculoasă a lui Putin care pune Occidentul în alertă
Războiul lui Putin din Ucraina își schimbă evoluția în fiecare săptămână, iar Rusia nu renunță la planul său diabolic de a pune mâna pe țara vecină. Acum, un comandant britanic,...
#razboi Ucraina, #Putin Rusia, #Putin razboi, #Putin Ucraina razboi, #economie Rusia, #sanctiuni Rusia occident , #Razboi Ucraina