Putin reacționează în forță după mișcarea NATO: Mutare militară neașteptată la Moscova

Vineri, 01 Martie 2024, ora 04:47
15474 citiri
Putin reacționează în forță după mișcarea NATO: Mutare militară neașteptată la Moscova
Putin face o demonstrație de forță la Moscova FOTO: MSN

Alianța NATO a mai făcut o mișcare pentru a fi mai puternică și de a ține piept unei posibile escaladări a războiului Rusiei din Ucraina. Dar, acum indirect Vladimir Putin face o demonstrație de forță, o mutare militară neașteptată. El a ordonat să fie mutate rachete supersonice Yars din regiunea Ivanovo la Moscova, pe fondul creșterii tensiunii legate de recenta aderare a Suediei la NATO.

Cunoscute pentru viteza lor remarcabilă de Mach 25, rachetele Yars pot traversa aproximativ 19.000 de mile (peste 30.000 km) într-o oră, având o rază de acțiune de aproximativ 7.500 de mile (12.000 de km), potrivit MSN. Cu alte cuvinte aceste rachete pot lovi Londra în doar 5 minute.

Aceste rachete supersonice au fost sunt mutate din orașul Teykovo din regiunea Ivanovo a Rusiei în capitala țării. Descrise de Daily Express drept „elementul central al atacurilor la sol efectuate de forțele nucleare strategice ale Rusiei”, aceste rachete au o importanță militară semnificativă.

Scandal la vârf între două mari puteri occidentale. Cine se abține să nu îl lovească pe Putin

Destinația convoiului, terenul de antrenament Alabino din Moscova, se pregătește pentru parada anuală de Ziua Victoriei a președintelui Vladimir Putin în Piața Roșie, o tradiție care marchează înfrângerea lui Adolf Hitler în 1945.

Kremlinul folosește adesea această ocazie pentru a prezenta priceperea militară a Rusiei. Programată pentru începutul lunii mai, parada de Ziua Victoriei servește drept platformă pentru ca Rusia să-și demonstreze puterea militară.

Această demonstrație de putere militară urmează recentei călătorii a lui Putin cu un bombardier nuclear strategic supersonic Tu-160M, parte dintr-o serie de acțiuni care aparent au ca scop intimidarea națiunilor occidentale.

Un expert britanic îl avertizează pe Putin: Rusia este pe moarte, iar secretul îl știe Germania

Având în vedere că aprobarea Ungariei a fost ultimul obstacol pentru aderarea Suediei la NATO, momentul în care Rusia a organizat acest convoi sugerează un mesaj deliberat de ostilitate față de alianță.

Într-o întâlnire între statele membre NATO și UE la Paris, premierul francez Emmanuel Macron a sugerat posibilitatea ca trupele occidentale să fie trimise în războiul din Ucraina, declarație contestată de unii participanți.

”Să nu credeți niciodată că Putin e de neoprit”. O rusoaică anunță metoda de a-l doborî pe președinte

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a răspuns rapid, avertizând cu privire la perspectiva „inevitabilă” a unui conflict direct între Putin și statele NATO, dacă astfel de acțiuni ar fi urmate.

Îngrijorarea față de amenințarea Rusiei este palpabilă în Suedia, unde oficialii de rang înalt din apărare au avertizat cu privire la potențialul de război. Prim-ministrul Ulf Kristersson a afirmat angajamentul Suediei de a îndeplini ținta NATO de cheltuieli pentru apărare, țara devenind oficial al 32-lea membru al alianței în urma votului parlamentar de la Budapesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierde sau câștigă Putin din atacul Iranului asupra Israelului: Experții dezvăluie strategia neștiută a Kremlinului
Pierde sau câștigă Putin din atacul Iranului asupra Israelului: Experții dezvăluie strategia neștiută a Kremlinului
Recentul atac cu peste 300 de rachete și drone al Iranului asupra Israelului marchează o escaladare a conflictului, iar experții au analizat cum influențează această evoluție războiul lui...
Ucraina în mare pericol: Putin, strategie infamă pentru a repurta o mare victorie VIDEO
Ucraina în mare pericol: Putin, strategie infamă pentru a repurta o mare victorie VIDEO
Războiul lui Putin, deși este unul de lungă durată și cu pierderi uriașe de vieți omenești pentru Moscova, el continuă fără scrupule. În prezent, Kievul trece prin momente dificile din...
#razboi Ucraina, #Putin rachete Rusia, #rachete supersonice, #rusia rachete, #aderare suedia nato, #Putin razboi, #NATO Suedia , #Razboi Ucraina