Operațiunea ascunsă a lui Putin: Vrea să destabilizeze mai multe țări occidentale

Sambata, 02 Martie 2024, ora 05:33
3530 citiri
Operațiunea ascunsă a lui Putin: Vrea să destabilizeze mai multe țări occidentale
Fluxul de migranți este folosit de Putin pentru a destabiliza țările vestice FOTO: European

Concomitent cu războiul sângeros din Ucraina, unde Vladimir Putin vrea să subjuge țara vecină, el apelează și la o altă strategie, de astă-dată împotriva mai multor țări occidentale. Președintele rus vrea să bage ”Calul troian” în statele vestice, un flux de migranți care să destabilizeze Europa din interior.

Vladimir Putin a încercat să creeze o „forță de poliție de frontieră puternică de 15.000 de oameni”, formată din foste miliții libiene, să „armeze” fluxul de migranți din Africa, potrivit rapoartelor, potrivit The Telegraph.

Kremlinul a fost deja acuzat că a încercat să creeze o criză a refugiaților trimițând solicitanți de azil la granița sa cu Finlanda, forțându-l pe noul membru NATO să-și închidă porțile migranților în încercarea de a opri valul.

Un expert britanic îl avertizează pe Putin: Rusia este pe moarte, iar secretul îl știe Germania

Există temeri că țara și-ar putea reînnoi eforturile în această primăvară, forța de poliție de frontieră a UE afirmând că Rusia folosește migrația „ca o pârghie într-un joc mai larg de influență și presiune”.

Există avertismente că Putin încearcă să încerce să influențeze politica țărilor din Vest, folosind unele țări africane ca locuri de ședere pentru migranți.

Folosind mercenari privați, inclusiv faimosul grup Wagner, se crede că Rusia va alimenta violența în locuri precum Burkina Faso, Mali, Sudan, Republica Centrafricană și Libia pentru a conduce migranții către Europa.

Putin reacționează în forță după mișcarea NATO: Mutare militară neașteptată la Moscova

Mulți dintre aceștia ar încerca să traverseze Marea Mediterană cu barca în sudul Europei, înainte de a fi ajutați de către traficanții de persoane pentru a ajunge în alte țări, precum Italia, Germania, Franța și Marea Britanie.

Au fost găsite chiar documente care arată planurile agenților ruși de a înființa o „forță de frontieră” în Libia pentru a controla fluxul de migranți.

Rusia are deja mii de mercenari care luptă în războiul civil libian în curs și există informații că aceștia sunt puternic implicați în bandele de contrabandă.

”Să nu credeți niciodată că Putin e de neoprit”. O rusoaică anunță metoda de a-l doborî pe președinte

O sursă de securitate a declarat: „Dacă puteți controla rutele migranților către Europa, atunci puteți controla efectiv alegerile, deoarece puteți restricționa sau inunda o anumită zonă cu migranți pentru a influența opinia publică într-un moment crucial”.

Există îngrijorări că migranții care au trecut în Europa în timpul iernii la ordinul lui Putin ar putea încerca să traverseze Canalul Mânecii vara, când condițiile sunt mai favorabile.

Frontex, agenția de poliție de frontieră a UE, a declarat că au existat 380.000 de treceri neregulate a frontierei în 2023, cea mai mare cifră din 2016 și până acum. Dintre acestea, peste 62.000 au încercat să intre în Marea Britanie, a adăugat acesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

SUA și Ucraina lucrează la un acord de securitate bilateral. Mesaj puternic pentru Putin
SUA și Ucraina lucrează la un acord de securitate bilateral. Mesaj puternic pentru Putin
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat că țara sa și Statele Unite ale Americii au "început să lucreze la un acord de securitate" bilateral, relatează AFP. "Echipele noastre...
Înaintarea armatei ruse amenință oraşul-cheie Vuhledar. Șoigu anunță noi progrese, în timp ce Zelenski așteaptă rachete Storm Shadow VIDEO
Înaintarea armatei ruse amenință oraşul-cheie Vuhledar. Șoigu anunță noi progrese, în timp ce Zelenski așteaptă rachete Storm Shadow VIDEO
Ocuparea de către Rusia a satului Novomihailovka, în estul Ucrainei, ar putea să pună în pericol oraşul-cheie Vuhledar, informează marţi, 23 aprilie, Ministerul Apărării britanic în baza...
#razboi Ucraina, #Migranti Europa, #migranti UE, #razboi hibrid Rusia, #Putin razboi, #Calul troian, #Rusia razboi Ucraina , #Razboi Ucraina