Furia lui Putin este fără margini: Marele său aliat ajută Ucraina să lovească Rusia

Sambata, 13 Aprilie 2024, ora 01:19
9428 citiri
Furia lui Putin este fără margini: Marele său aliat ajută Ucraina să lovească Rusia
Militarii ucraineni au folosit drone din China pentru a lovi Rusia FOTO: Express

Războiul nimicitor al Rusiei din Ucraina este într-o continuă dinamică, iar deznodământul rămâne unul imprevizibil, mai ales că ajutorul Statelor Unite pentru Kiev întârzie. Acum furia lui Putin este fără margini, după ce s-a aflat că marele său aliat, China, a vândut ”zeci de mii” de drone Ucrainei, care au fost folosite în atacuri asupra unor ținte din interiorul Rusiei, precum aerodromuri și rafinării.

Ucraina folosea drone de fabricație americană, dar acestea s-au dovedit prea costisitoare și nesigure la războiul electronic al Rusiei, ceea ce a determinat forțele sale să caute alternative mai ieftine și mai eficiente, potrivit Express.

Forțele Ucrainei au reușit să aprovizioneze „zeci de mii” de drone din China pentru a ajuta la respingerea forțelor lui Putin, în ciuda alianței strânse ”fără limite” dintre Moscova și Beijing, potrivit rapoartelor.

De ce boala unui organ de 80 de grame din corp este atât de mortală: Experții au descifrat misterul

Trupele lui Zelenski s-au bazat foarte mult pe dronele fără pilot pe tot parcursul conflictului, dar multe dintre ele nu mai vin din SUA, deoarece sunt prea scumpe și nu s-au descurcat bine împotriva apărării ruse, a raportat The Wall Street Journal.

Armata ucraineană a reușit să-și aprovizioneze piese de drone din China, care și-a intensificat parteneriatul cu Rusia de la începutul invaziei în februarie 2022. „Multe drone comerciale americane costă cu zeci de mii de dolari mai mult decât un model chinez”, susține raportul, menționând că forțele ucrainene pierd în jur de 10.000 de drone pe lună.

Georgii Dubynskyi, ministrul adjunct al agenției care conduce programul de drone al Ucrainei, a declarat pentru presa că, deși forțele țării sale vor să încerce mai multe modele americane, ele caută „soluții rentabile”.

Un nou complot lovește inima Rusiei: Coșmarul pentru Putin, răstoarnă tot ce știa despre acest război

Având un preț ridicat, dronele furnizate de SUA s-au dovedit, de asemenea, a fi detectate prea ușor de apărarea rusă. Multe drone fabricate americane au fost considerate a fi „defectuoase și greu de reparat” și nereușind să justifice prețul atunci când s-a descoperit că alternativele chineze mai puțin costisitoare funcționează eficient.

Adam Bry, director al companiei Skydio din Silicon Valley, care a furnizat Ucrainei UAV-uri (vehicule aeriene fără pilot), a declarat: „Reputația generală pentru fiecare clasă de drone americane din Ucraina este că acestea nu funcționează la fel de bine ca alte sisteme. "

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Apărare al SUA a declarat că este „pe deplin conștient de provocările cu care se confruntă partenerii noștri ucraineni în angajarea dronelor în mediul de conflict actual, în special în fața capabilităților sofisticate de război electronic rusesc”.

Verdict înspăimântător. România un pericol major de criminalitate: În top 10 mondial alături de 4 mari puteri VIDEO FOTO

„Colaborăm îndeaproape cu partenerii noștri din industrie și omologii ucraineni pentru a aborda aceste probleme și pentru a ne asigura că dronele furnizate sunt cât mai eficiente, fiabile și rezistente posibil”, au continuat aceștia.

„DOD colaborează activ cu industria de apărare pentru a identifica, dezvolta și pe teren tehnologii care pot satisface cerințele riguroase ale mediilor moderne de luptă și război electronic”, se adaugă în declarație.

„Ne angajăm să sprijinim suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, oferindu-le cea mai bună combinație posibilă de capabilități pentru a contracara agresiunea rusă”.

Războiul cu drone este o caracteristică cheie a războiului, care s-a extins până la al treilea an de la invazia pe scară largă de către Rusia a vecinului său. Pe linia frontului de peste 600 de mile (965 km), unde luptele sunt în mare parte blocate, dronele low-cost sunt folosite de ambele părți pentru a elimina echipamentele militare costisitoare.

Quarterly Report - Editia 4

Lovitura Ucrainei din Rusia care declanșează alarma în Occident: ”Nu este o decizie înțeleaptă”
Lovitura Ucrainei din Rusia care declanșează alarma în Occident: ”Nu este o decizie înțeleaptă”
Războiul lui Putin este plin de neprevăzut, fiind într-o continuă dinamică, atât pe front, cât și în plan diplomatic. Însă acum o lovitură a Ucrainei de pe teritoriul Rusiei,...
Ucraina a devastat o forță strategică a Rusiei: Distrusă de o tehnologie avansată în plină noapte VIDEO
Ucraina a devastat o forță strategică a Rusiei: Distrusă de o tehnologie avansată în plină noapte VIDEO
Războiul sângeros al lui Putin din țara vecină, care a trecut de borna celor 820 de zile, nu dă niciun semn că s-ar putea sfârși prea curând. Însă Ucraina a reușit o lovitură contra...
#razboi Ucraina, #drone china, #drone ucraina, #atacuri drone, #atacuri Ucraina, #Ucraina Rusia razboi, #drone americane , #Razboi Ucraina