Putin declanșează Războiul Rece contra unei mari puteri europene: O lovește într-un punct sensibil

Vineri, 23 Februarie 2024, ora 01:47
9356 citiri
Putin declanșează Războiul Rece contra unei mari puteri europene: O lovește într-un punct sensibil
O navă rusească în apropierea coastelor Marii Britanii FOTO: The Sun

Concomitent cu începerea invaziei din Ucraina pe 24 februarie 2022, Vladimir Putin a apelat și la alte tipuri de agresiuni împotriva țărilor occidentale, în forme hibride. Acum, liderul de la Kremlin declanșează Războiul contra Marii Britanii, o mare putere europeană, lovind-o acolo unde o doare cel mai mult. Rusia reziliază un acord încheiat de Uniunea Sovietică cu Londra în 1958, privind pescuitul Regatului Unit în Marea Barents, lângă coastele țării.

Practic, Putin lansează un război împotriva pescarilor din Marea Britanie, interzicându-le accesul în apele Rusiei bogate în cod și eglefin și îi critică pe ”britanicii fără scrupule” pentru că ”ne-au mâncat peștele timp de 68 de ani”, potrivit Daily Mail.

Vladimir Putin a declarat astăzi Războiul Codului Marii Britanii, rupând drepturile de pescuit pentru traulele britanice care existau din 1956. Parlamentul rus a pus capăt unui acord semnat de Uniunea Sovietică care permitea navelor britanice să pescuiască în Marea Barents.

Londra dezvăluie mutarea secretă a lui Putin: Și-a reactivat o forță mai periculoasă ca niciodată

Mișcarea de a lovi în industria piscicolă din Marea Britanie este o răzbunare pentru că Marea Britanie a afectat economia rusă cu sancțiuni pentru războiul din Ucraina și furnizarea de rachete la Kiev. Este ideea lui Putin să-i lovească pe britanici, spune unul dintre cei mai apropiați ai săi.

Navele de război ale dictatorului în vârstă de 71 de ani ar putea fi acum folosite împotriva oricăror traulere care încearcă să prindă cod pe coastele lui Putin. La Moscova, trucul este văzut ca o lovitură de maestru decretată personal de Putin, lovindu-i pe britanici acolo unde îi doare cel mai rău.

Președintele parlamentului rus, Vyacheslav Volodin, în vârstă de 60 de ani, un aliat loial, a declarat: „Putin a returnat Crimeea Rusiei și va rămâne pentru totdeauna în istorie ca președinte care a returnat teritoriul nostru...Și el este din nou în acțiune, este decizia lui exclusivă: ne-a dat înapoi peștele. Pentru că a fost mâncat timp de 68 de ani de britanicii fără scrupule”.

China se sperie de mutările SUA: Putin sub mare presiune, Beijingul închide ușa Rusiei

„Au anunțat sancțiuni împotriva noastră, dar ei înșiși fac 40 la sută din dieta lor, meniul lor de pește, din codul nostru. Acum lasă-i să piardă în greutate, să devină mai deștepți. Și este unul dintre felurile lor preferate. Acum le-am scos acest fel de mâncare preferat, la inițiativa președintelui nostru”.

Acordul a fost încheiat acum 68 de ani, în 1956. Angliei i s-a dat pur și simplu dreptul unilateral și i s-a permis să pescuiască lângă țărmurile noastre. Deputatul Roza Chemeris s-a plâns: „Numai anul trecut au fost recoltate peste 500.000 de tone de pește în baza acestui acord”.

Rusia se îndreaptă spre colaps, în ciuda minciunilor lui Putin: Occidentul strânge lațul pentru Moscova

Timp de aproape 70 de ani, chiar și în apogeul Războiului Rece, navelor britanice li s-a permis să pescuiască de-a lungul coastei Peninsulei Kola și la est de Capul Kanin Nos, precum și în jurul insulei Kolguev și a altor insule.

Moscova a declarat că ia măsurile după ce Marea Britanie a exclus Rusia de la statutul de națiunea cea mai favorizată comercială în martie 2023.

Acordul de pescuit Marea Britanie-URSS a fost semnat la Moscova la 25 mai 1956 de ministrul adjunct de externe sovietic Vasily Kuznetsov și de ambasadorul Regatului Unit în URSS, William Hayter.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Documente secrete ale Rusiei dezvăluite de americani: Strategia lui Putin țintită asupra Statelor Unite
Documente secrete ale Rusiei dezvăluite de americani: Strategia lui Putin țintită asupra Statelor Unite
Concomitent cu războiul din Ucraina, Vladimir Putin a realizat un concept de politică externă al Rusiei, special țintit împotriva Statelor Unite și a aliaților săi occidentali. Presa...
Xi Jinping îl pune pe Putin în scaunul din spate: China îi dă o lovitură Rusiei de teama represaliilor SUA
Xi Jinping îl pune pe Putin în scaunul din spate: China îi dă o lovitură Rusiei de teama represaliilor SUA
Dacă anunțul privind prietenia ”fără limite” dintre Rusia și China a făcut valuri la vremea respectivă, iată că relația dintre Xi Jinping și Vladimir Putin capătă alte accente, iar...
#razboi Ucraina, #pescuit, #Marea Britanie, #acord Rusia, #marea barents, #peste cod, #Putin razboi hibrid, #pescari , #Marea Britanie