Noul decret al lui Putin, semnal de alarmă pentru NATO: Mutare militară fără precedent, schimbă echilibrul de forțe

Miercuri, 28 Februarie 2024, ora 05:32
20058 citiri
Noul decret al lui Putin, semnal de alarmă pentru NATO: Mutare militară fără precedent, schimbă echilibrul de forțe
Putin face o mutare militară fără predent FOTO: Newsweek

Legăturile dintre Washington și alte state membre NATO și Moscova au devenit din ce în ce mai tensionate din cauza deciziei lui Putin de a lansa o invazie pe scară largă a Ucrainei în februarie 2022. Acum, liderul de la Kremlin face o mutare militară fără precedent din postura sa de președinte: restabilirea districtelor militare Moscova și Leningrad, ce schimbă echilibrul de forțe. Această mișcare neașteptată indică faptul că el se pregătește pentru un potențial război pe scară largă cu NATO în viitor, susține think tank-ul american ISW de la Washington.

Propagandiștii de la Kremlin au avertizat în mod obișnuit despre un război mondial care se profilează. Oficialii ruși și invitații de la televiziunea de stat rusă au cerut atacuri asupra teritoriului SUA și în Occident pentru ajutorul și armele furnizate de administrația Biden și de alți membri NATO Kievului, potrivit Newsweek.

Luni, președintele rus a semnat decretele care reorganizează structura militaro-administrativă a Rusiei. Un decret privează Flota de Nord a Rusiei – care anterior era responsabilă pentru terenurile din Districtul Federal de Nord-Vest – de statutul său de „asociație teritorială strategică specifică” sau de un sediu comun.

Operațiunea secretă Dead Hand a Moscovei: Atac nuclear automat, chiar dacă țara e distrusă VIDEO

Celălalt decret reînființează în mod oficial Districtul Militar Leningrad și Districtul Militar Moscova, Districtul Militar Leningrad preluând cea mai mare parte a teritoriului aflat anterior sub Flota de Nord a Rusiei și Districtul Militar Moscova preluând cea mai mare parte a teritoriului anterior al Districtului de Vest, înființat acum 14 ani.

Trebuie menționat faptul că este o mutare fără precedent a președintelui Putin, după ce Districtul militar Moscova s-a unit în 2010, sub președinția lui Dmitri Medvedev, cu Districtul militar Leningrad pentru a forma Districtul Militar de Vest.

Think tank-ul Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) din Statele Unite a menționat că cel de-al doilea decret semnat de Putin încorporează și cele patru regiuni ale Ucrainei pe care Putin a proclamat că le-a anexat în toamna lui 2022 – regiunile Herson, Zaporojie, Donețk și Lugansk – precum și Crimeea, ocupată din 2014.

Un academician american descifrează mesajul înfricoșător al lui Putin: ”Te vom găsi oriunde în lume și te vom ucide”

„Includerea atât a părților ocupate, cât și a celor neocupate ale teritoriului ucrainean sugerează în continuare că Rusia menține obiective maximaliste în Ucraina și caută să absoarbă pe deplin toate aceste cinci teritorii ucrainene în Federația Rusă”, a spus ISW.

Recrearea Districtului Militar Moscova și a Districtului Militar Leningrad „susține obiectivele paralele de consolidare a controlului asupra operațiunilor rusești în Ucraina pe termen scurt și mediu și pregătirea pentru un viitor potențial război convențional la scară largă împotriva NATO pe termen lung", a evaluat think tank-ul american.

NATO îi dă o lovitură în plin lui Putin: Ucraina primește un drept în premieră de la începutul războiului

Analistul militar rus Yuri Fedorov a declarat anterior site-ului de investigații rus Agentstvo că recrearea districtului militar Leningrad sugerează că Rusia se pregătește pentru posibile conflicte cu statele baltice și NATO.

Districtul militar Leningrad, staționat în apropierea noului membru NATO, Finlanda și statele baltice, este o componentă cheie a forțelor armate ruse care supraveghează anumite părți ale strategiei de apărare a națiunii în regiunea de vest a Rusiei. Acolo Finlanda are o graniță de 830 de mile (1340 km) cu Rusia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un general american dezvăluie ce ascunde Putin: Cum devine armata Rusiei cea mai mare din Europa VIDEO
Un general american dezvăluie ce ascunde Putin: Cum devine armata Rusiei cea mai mare din Europa VIDEO
Institutul pentru Studiul Războiului, un think tank de la Washinton a afirmat că Rusia a câștigat 500 de kilometri pătrați în Ucraina din octombrie 2023 și până la sfârșitul lunii...
Mercenarii și spionii Moscovei, tot mai prezenți în diverse părți ale lumii. Ce este "Antanta Roscolonial"
Mercenarii și spionii Moscovei, tot mai prezenți în diverse părți ale lumii. Ce este "Antanta Roscolonial"
„Rusia folosește metode neconvenționale pentru a-și extinde influența, a evita izolarea și a-și destabiliza și a perturba adversarii – și face progrese în mai multe direcții”, a...
#razboi Ucraina, #Putin razboi, #district militar, #Moscova, #Leningrad, #actiune militara, #armata rusa, #armata rusa razboi Ucraina , #razboi