Un psiholog rus dezvăluie gândirea lui Putin: Secretul din mintea președintelui

Miercuri, 17 Aprilie 2024, ora 00:42
3592 citiri
Un psiholog rus dezvăluie gândirea lui Putin: Secretul din mintea președintelui
Un psiholog rus susține că în minte lui Putin există o realitate falsă FOTO: Moscow Times

Războiul provocat de Moscova în Ucraina a creat o psihoză eronată în rândul populației ruse, alimentată de ”percepția” deformată din capul liderului de la Kremlin. Un psiholog rus a dezvăluit gândirea lui Putin: o falsă realitate fondată pe furia împotriva Occidentului, o paranoia obsesivă că Vestul încearcă să se răzbune pentru înfrângerile lui Napoleon și Hitler în fața Rusiei.

Aparent acesta ar fi unul dintre motivele pentru care Putin a atacat Ucraina. Acest lucru poate fi luat în râs sau considerat înspăimântător, dar el ne permite să înțelegem imaginea lumii din mintea Comandantului Suprem al Forțelor armate ale Rusiei, explică psihologul rus Leonid Gozman, potrivit Moscow Times.

Dacă Vladimir Putin ar fi fost doar un pensionar militar care joacă domino și nu președintele Rusiei, lumea lui interioară ar fi importantă doar pentru rudele sale, pe care le-ar deranja cu cunoștințele sale istorice. Dar el este unul dintre cei mai puternici oameni de pe Pământ. El singur, fără control și echilibru, conduce o țară uriașă, comandând armate și chiar arme nucleare. Ceea ce crede el despre lume și cum o vede este cel mai important factor determinant a ceea ce se întâmplă pe planetă.

SUA și Marea Britanie lovesc ”diamantele” Rusiei: Putin stă cu mâna întinsă la un oraș de 24 de milioane

Oamenii ca el nu reacționează la realitate, ci la percepția lor asupra acesteia. Dacă tu, așa cum au făcut bolșevicii după ce au preluat puterea, te aștepți să fii atacat, atunci începi să te pregătești pentru război. Nu doar un război defensiv, ci și unul agresiv, care inevitabil va izbucni în final indiferent de adevăratul nivel de amenințare. Percepția din mintea lui Putin devine realitate.

Un alt principiu al lui Putin este că Occidentul încearcă să se răzbune pentru înfrângerile lui Napoleon și Hitler. Aparent, de aceea se presupune că a atacat Rusia pe teritoriul Ucrainei. A auzi acest lucru poate fi de râs sau înspăimântător, dar ne permite să înțelegem imaginea lumii care se întâmplă în mintea președintelui rus.

Este o lume care este înghețată în timp și unită în ura ei inerentă față de Rusia. Oricine a fost odată inamic rămâne așa. Propagandistul lui Putin, Dmitri Kiselyov, a spus că sprijinul de către Stockholm a Ucrainei a fost o răzbunare pentru înfrângerea Suediei în bătălia de la Poltava.

Rusia se afundă în buzunarul unei țări: Putin a schimbat Germania cu o altă putere

În opinia lui Putin, francezii au trecut de peste două sute de ani un legământ din tată în fiu – pentru a asigura victoria împăratului Napoleon nu a reușit să o ducă la bun sfârșit. Ei jură acest lucru atunci când iau prima împărtășanie sau sunt supuși unui ritual special de trecere la vârsta adultă.

Putin ignoră complexitatea și contradicțiile interne ale lumii occidentale. La urma urmei, Napoleon era în război cu Anglia și de aceea a atacat Rusia, sperând, după ce a învins-o, să-și zdrobească principalul inamic. Rusia nu a fost un inamic prioritar pentru el.

Există ceva adolescent și egocentric în a crede rusofobia ca un factor central în politica globală. Ura este mai ușor de îndurat decât indiferența. Așa cum marxiștii primitivi au redus odată istoria la lupta de clase, Putin explică totul ca pe un produs al prejudecății și fricii Occidentului față de Rusia.

Metodă simplă, te scapă de pierderea minților: Fără pastile, o acțiune zilnică, dar unii fac nazuri

Putin are un sentiment slab al diversității Occidentului. Acest lucru amintește de iluzia de asimilare-contrast, în care obiectele se văd mai aproape împreună când sunt privite de la distanță. Putin însuși s-a îndepărtat de civilizația europeană și acum o percepe de departe ca pe o entitate ostilă. Desigur, percepția lui Putin este infinit de departe de realitate. Dar rămâne baza acțiunilor sale.

Ar trebui să realizezi că Putin crede în lumea despre care vorbește. El crede cu adevărat că întreaga lume este împotriva Rusiei. De asemenea, crede în misiunea sa de a restabili o ordine mondială adecvată, care nu a existat niciodată în realitate.

Desigur, el realizează că potențialul militar și economic combinat al NATO este dramatic mai mare decât al Rusiei. Mizează însă pe slăbiciunea mentală a Occidentului, că acest potențial nu va fi folosit niciodată dincolo de gesturi simbolice, că în cazuri extreme „războiul ciudat” din 1939 se va repeta, spune psihologul.

Quarterly Report - Editia 4

Ucraina răspunde cu noi atacuri. Rușii anunță mai mulți morți și răniți
Ucraina răspunde cu noi atacuri. Rușii anunță mai mulți morți și răniți
Două persoane au fost ucise, iar patru, rănite într-un atac cu dronă şi tiruri ucrainene în regiunea rusă Belgorod şi la Lîsîceansk, un oraş situat în estul Ucrianei, ocupat de forţe...
Beijingul, acuzat că trimite Rusiei arme letale pentru a le folosi în Ucraina. "E timpul ca lumea să se trezească"
Beijingul, acuzat că trimite Rusiei arme letale pentru a le folosi în Ucraina. "E timpul ca lumea să se trezească"
Grant Shapps, ministrul britanic al Apărării, acuză China că furnizează sau este pe cale să furnizeze arme letale Rusiei, pentru a le folosi pe frontul din Ucraina, transmite Reuters,...
#razboi Ucraina, #paranoia Putin, #boala putin, #razboi putin, #Putin razboi Ucraina, #Putin strategie Ucraina, #Putin occident , #Razboi Ucraina