Americanii dezvăluie din spatele ușilor închise: Putin pregătește o surpriză de proporții

Vineri, 14 Iunie 2024, ora 01:51
13566 citiri
Americanii dezvăluie din spatele ușilor închise: Putin pregătește o surpriză de proporții
Vladimir Putin nu mai merge în Turcia Foto: X/President of Russia

Înalți oficiali americani ai administrației Biden dezvăluie din spatele ușilor închise că președintele rus Vladimir Putin le rezervă mai multe surprize de proporții în ceea ce privește Ucraina, pregătite pentru a perturba și a pune în pericol summitul de aniversare a șaptezeci și cinci de ani al NATO, care va avea loc la Washington între 9 și 11 iulie 2024.

Un oficial american a declarat că Putin ”nu vrea altceva decât să strice planurile noastre”. Unii reprezentanți ai administrației iau în considerare posibile scenarii și posibile răspunsuri, deși acordarea atenției depline a Ucrainei este dificilă, având în vedere războiul din Orientul Mijlociu și multe altele aflate în joc, pe plan internațional, potrivit Atlantic Council.

Există o gamă largă de posibilități. Putin ar putea, de exemplu, să lanseze o ofensivă militară de vară și mai acerbă și mai amplă în Ucraina decât cea în curs de desfășurare. El poate dezlănțui noi arme, poate chiar o armă spațială.

Experții au descoperit cum poți elimina cancerul și bolile de inimă din viața ta: E nevoie de o schimbare simplă

În același timp, el ar putea avansa o propunere de pace mai hotărâtă (dar încă necinstită) sau un efort de încetare a focului, menit în principal să atragă opinia globală, chiar dacă membrii NATO oferă Ucrainei mai multă putere militară.

Având în vedere comportamentul trecut al lui Putin în jurul evenimentelor globale majore, o surpriză de vară ar părea, ei bine, nu atât de surprinzătoare. Invazia Georgiei de către Rusia în 2008 a fost programată să coincidă cu Jocurile Olimpice de vară de la Beijing.

Invazia sa în Ucraina în 2014 a avut loc în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci, Rusia; iar cea de-a doua invazie a Ucrainei în februarie 2022 a urmat întâlnirii dintre Putin și liderul chinez Xi Jinping înaintea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing din acel an.

Fenomenul ”apocaliptic” creează groază: ”Este devastator pentru întreaga lume”, de la Londra în Italia, New York și Maldive

Dincolo de predilecția lui Putin pentru lumina reflectoarelor globale în astfel de momente, există și alte motive pentru a fi îngrijorat că aceasta ar putea fi o vară de pericol maxim pentru Ucraina și, prin urmare, și pentru Alianța NATO cu câteva zile înainte de convențiile politice republicane și democrate din Statele Unite.

Cel mai bun mod de a răspunde – și mai bine, de a preveni – orice potențială surpriză de vară a lui Putin ar fi printr-o surpriză proprie a NATO la summit-ul său.

Summitul NATO de la Washington, decisiv pentru Ucraina

Pe parcursul a câteva săptămâni, Congresul SUA a aprobat în cele din urmă pachetul său mare de ajutor și mai multe țări au convenit că Ucraina își poate folosi armele pentru a viza bazele militare din Rusia. Franța, între timp, dezvoltă rapid o inițiativă de a desfășura soldați ca instructori în Ucraina.

Dar nu există nicio dovadă că toate acestea l-au convins pe Putin să-și reconsidere planurile agresive pentru Ucraina. În schimb, el pare să fi decis că ar trebui să-și dubleze ofensiva în această vară, înainte să sosească mai mult material de război american.

Nu a existat nicio încetinire a ofensivei Rusiei în curs de desfășurare în jurul Harkovului și atacurile necruțătoare ale lui Putin asupra surselor de energie și infrastructurii Ucrainei continuă să producă daune substanțiale.

Poate Rusia să ducă războiul ”la nesfârșit”? Răspunsul surpriză venit de la un expert

În timpul discursului său de comemorare a celei de-a 80-a aniversări a Zilei Z săptămâna trecută, Biden a stabilit o legătură directă între lupta împotriva fascismului din Al Doilea Război Mondial și războiul din Ucraina. El a spus că Statele Unite „nu se vor îndepărta” de conflict. „Pentru că dacă o facem”, a explicat el, „Ucraina va fi subjugată și nu se va termina aici. Vecinii Ucrainei vor fi amenințați. Toată Europa va fi amenințată.”

Cel mai bun mod de a răspunde - și mai bine, de a preveni - orice potențială surpriză de vară a lui Putin ar fi printr-o surpriză proprie a NATO la summit-ul său, una care demonstrează un nivel de unitate și intenție care l-ar forța pe Putin să-și regândească ambițiile din Ucraina.

O astfel de surpriză ar putea fi o cale ucraineană mai clar definită și delimitată către aderarea la Alianță, clarificându-i lui Putin că nu poate bloca acest rezultat printr-un război continuu. O alta ar fi ridicarea tuturor restricțiilor privind utilizarea de către Ucraina a armelor SUA și ale altor aliate, înlăturând odată pentru totdeauna orice refugiu sigur pentru agresorii ruși.

Un expert avertizează despre un pericol: De ce oferta NATO pentru Ucraina este o mare greșeală
Un expert avertizează despre un pericol: De ce oferta NATO pentru Ucraina este o mare greșeală
Summitul NATO de la Washington, care marchează aniversarea a 75 de ani de la înființarea alianței nord-atlantice este în desfășurare, iar la ea participă nu mai puțin de 32 de lideri. Un...
NATO anunță o nouă mutare care să-l învingă pe Putin: Teama de Trump provoacă o acțiune neașteptată
NATO anunță o nouă mutare care să-l învingă pe Putin: Teama de Trump provoacă o acțiune neașteptată
Jens Stoltenberg, secretarul general al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), a anunțat un alt plan de sprijinire a Ucrainei și o mutare care să-l învingă pe Putin. Oficialul a...
#razboi Ucraina, #Putin razboi, #Putin razboi Ucraina, #statele unite, #SUA Rusia, #NATO Rusia, #Summit NATO , #razboi
  1. ”A murit ca un erou”. Cine este bărbatul ucis la mitingul în care a fost atacat Donald Trump
  2. Haos în Gara de Nord. Cât de mult au ajuns să întârzie trenurile: „Nici măcar nu-și cer scuze" FOTO
  3. Prima reacţie a Melaniei Trump, după tentativa de asasinat asupra soţului ei: „Un monstru”
  4. Ce ar putea urma în SUA, după tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump. ”Confirmă alegătorilor ideea că ceva este fundamental greşit”
  5. Accident grav pe DN1. Șoferul s-a lovit de capul podului. Doi adulţi şi un minor au fost răniți
  6. ANPC a închis toate restaurantele insalubre verificate pe litoral. Unii patroni au sărit la scandal: „Agresivitate față de echipele de control”
  7. Zile „de foc” în România. ANM anunță un nou record de temperatură. Cât va mai dura valul de căldură
  8. Americanii au reconstituit scena atacului armat împotriva lui Donald Trump. Cum s-a petrecut totul în realitate FOTO
  9. Un fost maior KGB sugerează cine ar fi în spatele tentativei de asasinat asupra lui Trump. ”Cum pot vorbi despre pantof?” VIDEO
  10. Victime ale caniculei. Trei persoane, care nu fac parte din categoria „vârstnicilor”, răpuse de temperaturile ridicate. Avertismentul medicilor