Ucraina în mare pericol: Putin, strategie infamă pentru a repurta o mare victorie VIDEO

Miercuri, 17 Aprilie 2024, ora 02:22
4303 citiri
Ucraina în mare pericol: Putin, strategie infamă pentru a repurta o mare victorie VIDEO
Putin transformă orașul Harkov din Ucraina în ruine FOTO: Daily Sabah

Războiul lui Putin, deși este unul de lungă durată și cu pierderi uriașe de vieți omenești pentru Moscova, el continuă fără scrupule. În prezent, Kievul trece prin momente dificile din cauza lipsei de muniții și sisteme de apărare aeriană. Mai mult decât atât, Rusia folosește o strategie infamă de escaladare a bombardamentelor asupra Harkovului și a infrastructurii sale energetice, cu scopul de a-i forța pe ucraineni să-și părăsească orașul.

Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina, este în mare pericol de a cădea în mâinile Rusiei, după ce a fost luat cu asalt de atacuri cu rachete, bombe ghidate și drone, pentru a-l transforma în ruine și de a-l lăsa în beznă, potrivit Bloomberg.

Orașul – a cărui populație înainte de război era de aproximativ 1,5 milioane – a fost atacat în mod regulat de când a început invazia Rusiei în 2022. Dar cea mai recentă acțiune a Kremlinului pare un efort coordonat de a întrerupe aprovizionarea cu curent electric și de a crea condiții care să facă orașul nelocuibil, au declarat oficiali sub condiția anonimatului.

Metodă simplă, te scapă de pierderea minților: Fără pastile, o acțiune zilnică, dar unii fac nazuri

Asediul Harkovului este una dintre principalele direcții actuale ale operațiunii militare a Rusiei, care a exploatat scăderea proviziilor de artilerie și apărarea aeriană a Ucrainei, precum și un dezavantaj pentru forța de luptă. Trupele președintelui rus Vladimir Putin lansează, de asemenea, un atac susținut asupra sistemului energetic al Ucrainei la nivel național și fac unele progrese în părți ale liniei frontului, deoarece oficialii occidentali se tem că armata Kievului s-ar putea apropia de un punct de rupere.

Forțele ruse au încercat și nu au reușit să captureze Harkovul în primele săptămâni de război, o victorie pentru populația în mare parte vorbitoare de rusă a orașului, care de la început a sfidat justificarea lui Putin pentru invazie - că ucrainenii și rușii sunt un singur popor.

Experții avertizează asupra unui mare pericol: Catastrofa ce ar putea lovi SUA, provocând pagube de 300 de miliarde

Dar la mai bine de doi ani de când Putin a ordonat invazia, condițiile de viață din oraș sunt din ce în ce mai periculoase. Pagubele sunt suficient de mari, iar atacurile sunt atât de neînduplecabile, încât autoritățile se vor strădui să-și refacă capacitatea înainte ca frigul să vină în iarna viitoare, dacă într-adevăr mulți localnici mai sunt acolo.

Autoritățile ucrainene au intensificat cererile aliaților de a furniza mai multe surse de energie. Ministrul Energiei, German Galușcenko, a declarat că „aproape toată” producția locală de energie a fost distrusă în atacuri, care au afectat, de asemenea, eforturile de a reface instalațiile electrice de la începutul bombardamentelor.

Cel mai mare atac al Chinei asupra SUA din istorie: Beijingul paralizează totul printr-o metodă diabolică

Oficialii americani nu cred că Rusia are capacitatea de a ataca Harkov fără o reaprovizionare majoră a trupelor ruse, potrivit unor persoane familiare cu discuțiile. Administrația președintelui Joe Biden a discutat și despre modul în care SUA pot ajuta cu un ajutor energetic.

Capitala Ucrainei de peste un deceniu, când țara făcea parte din Uniunea Sovietică, Harkov este o țintă cheie pentru Moscova. Armata lui Putin urmărește să creeze o zonă tampon în estul țării, un obiectiv propus luna trecută de liderul rus, care a spus că vrea să descurajeze atacurile asupra regiunii Belgorod de peste graniță.

Quarterly Report - Editia 4

Un comandant britanic avertizează: Noua mutare periculoasă a lui Putin care pune Occidentul în alertă
Un comandant britanic avertizează: Noua mutare periculoasă a lui Putin care pune Occidentul în alertă
Războiul lui Putin din Ucraina își schimbă evoluția în fiecare săptămână, iar Rusia nu renunță la planul său diabolic de a pune mâna pe țara vecină. Acum, un comandant britanic,...
SUA se tem de ultima mutare a Rusiei: Totul se poate prăbuși în fața noilor provocări ale lui Putin
SUA se tem de ultima mutare a Rusiei: Totul se poate prăbuși în fața noilor provocări ale lui Putin
Cu doar 18 luni în urmă, oficialii de la Casa Albă și de la Pentagon au dezbătut dacă forțele Rusiei din Ucraina ar putea să se prăbușească și să fie împinse în întregime din...
#razboi Ucraina, #harkov atacat rusi, #Harkov bombardat, #Putin razboi, #atacuri rusia, #atacuri infrastructura energetica , #razboi