Ultima mutare a lui Putin: Dictatorul rus a devenit disperat, mai are puține opțiuni

Sambata, 15 Iunie 2024, ora 00:38
6320 citiri
Ultima mutare a lui Putin: Dictatorul rus a devenit disperat, mai are puține opțiuni
Putin face o ultimă mutare dispertaă, dar SUA nu sunt impresionate FOTO / captură Telegraph

Președintele rus își continuă războiul sângeros din Ucraina, deși armata sa a avut sute de mii de victime în cele peste 840 de zile de conflict. Acum Vladimir Putin face o ultimă mutare, care arată cât de disperat a devenit. Demonstrația de forță a navelor de război rusești de pe coasta Cubei, în apropierea Statelor Unite, nu își atinge scopul și acțiunea arată doar slăbiciunea liderului de la Kremlin, susțin analiștii.

În ciuda alarmei dată de unele publicații occidentale, nu ne aflăm pe teritoriul cubanez al crizei rachetelor din 1962, cu desfășurarea de către Rusia a două nave de război și două vase de sprijin naval la Havana. Submarinul cu propulsie nucleară Kazan este cu siguranță una dintre cele mai puternice nave din flota Moscovei, dar în realitate nu este submarinul de care să ne facem griji, potrivit The Telegraph.

Această desfășurare este o declarație politică, nu o amenințare militară reală. Acesta are ca scop consolidarea legăturilor cu Cuba într-un moment în care Vladimir Putin are nevoie de toți aliații pe care îi poate obține, chiar și cu un mic prieten din Caraibe.

Lovitură grea primită de Putin: O țară apropiată se rupe de Rusia, renunțând la alianța sa militară

Este, de asemenea, o demonstrație de forță menită să demonstreze capacitatea Rusiei de a proiecta puterea maritimă în întreaga lume. Dar cu jumătate din flotilă alcătuită dintr-o cisternă de combustibil și un remorcher de salvare, nu este una foarte impresionantă.

Oricât de mult ar putea spera Putin să retrăiască „zilele de glorie” ale Războiului Rece, aceasta este o simplă umbră a tipului de forță pe care Uniunea Sovietică a fost capabilă să o genereze la apogeul său.

Astăzi, Rusia nu poate spera să provoace marina americană oriunde în lume, cu atât mai puțin pe litoralul său de est. Nu uitați, chiar și în apele sale natale, flota Mării Negre a fost lovită de o țară fără flotă. Folosind o combinație de rachete furnizate de Vest și de acasă, plus bărci cu drone încărcate cu explozivi, Ucraina susține că a avariat grav sau a scufundat o treime din flotă.

Cea mai bună veste pentru toți oamenii. Pot trăi cu 28% mai mult, dacă fac o mutare

Cu toate acestea, există puține îndoieli cu privire la intenția din spatele acestei mutări. Vizita la Havana va fi urmată de un exercițiu aerian și maritim multinațional la scară largă în Caraibe, primul pe care Rusia l-a organizat în cinci ani. Până acum, Kremlinul a lansat puțin mai mult decât amenințări furioase, ca răspuns la mai multe linii roșii depășite de susținătorii occidentali ai Ucrainei.

Dar acum, pentru prima dată, America a permis ca rachetele cu rază lungă de acțiune furnizate de SUA să fie trase către ținte din interiorul teritoriului rus și se pare că prima tranșă de avioane de luptă F-16 pilotate de ucraineni ar putea ieși în cer în câteva săptămâni.

Pentru ca cineva să ne sugereze că apariția navelor de război rusești la 90 de mile de țărmurile SUA ar putea fi în vreun fel o reflectare a slăbiciunii lui Joe Biden, un purtător de cuvânt al Pentagonului s-a străduit să ne reamintească „acestea sunt vizite navale de rutină pe care le-am văzut sub diferite administrații.”

Americanii dezvăluie din spatele ușilor închise: Putin pregătește o surpriză de proporții

Încercarea de demonstrație de putere a Rusiei este, într-adevăr, o demonstrație a slăbiciunii lui Putin. El nu a reușit să oprească Occidentul să-i treacă liniile roșii în repetate rânduri, iar ofensiva de la Harkov s-a blocat. Aceste tactici eșuate de intimidare arată cât de puține cărți mai are de jucat.

Toate semnele sunt că Putin vrea acum să vadă sfârşitul războiului pe care l-a început; nu în ultimul rând în cazul în care volatilul și imprevizibilul Donald Trump va ajunge la Casa Albă în ianuarie.

Comandantul militar al Ucrainei, din culise: Dezvăluie secrete despre armata lui Putin și cum o va învinge
Comandantul militar al Ucrainei, din culise: Dezvăluie secrete despre armata lui Putin și cum o va învinge
Războiul Rusiei a depășit 29 de luni, iar Moscova continuă orbește conflictul sângeros în ciuda sutelor de mii de victime din rândul armatei sale. Însă acum noul comandant militar al...
Ucraina în mare pericol înainte de venirea iernii: Situație critică, cu 50% mai gravă ca în 2023 VIDEO
Ucraina în mare pericol înainte de venirea iernii: Situație critică, cu 50% mai gravă ca în 2023 VIDEO
Invazia Rusiei din țara vecină continuă fără oprire de peste 880 de zile, într-un ritm alert de-a lungul unui front de peste 1.000 de kilometri. În plus, tactica devastatoare din 2024 a...
#razboi Ucraina, #nave razboi Rusia, #Putin razboi, #exercitii militare Rusia, #Cuba Rusia, #cuba, #submarin rusesc , #Razboi Ucraina
  1. Câți pași trebuie să facem zilnic: Descoperirea care schimbă totul și demontează mituri
  2. Comandantul militar al Ucrainei, din culise: Dezvăluie secrete despre armata lui Putin și cum o va învinge
  3. Rusia împarte cu inamicii Occidentului secretele armelor occidentale
  4. Cât le va cere Trump statelor NATO să aloce pentru apărare dacă se întoarce la Casa Albă
  5. Pe cine mizează ucrainenii pentru a-l convinge pe Donald Trump să-i sprijine în războiul contra lui Putin
  6. Un tren încărcat cu cărbune a deraiat în județul Vâlcea. Traficul pe linia ferată din zonă va fi reluat abia joi
  7. Detalii uluitoare despre atacul asupra lui Trump, dezvăluite de comisarul poliției statale din Pennsylvania
  8. Bărbat găsit înjunghiat în cel mai mare parc din Buzău. Polițiștii încearcă să afle ce s-a întâmplat
  9. Netanyahu, a patra oară în Congresul SUA: 7 octombrie ”este o ciocnire între barbarie și civilizație" / Protestatarii, ”idioții utili ai Iranului” / Mulțumiri lui Trump VIDEO
  10. Tânărul care a încercat să-l împuște pe Trump căutase informații despre asasinarea președintelui John F. Kennedy înainte de atac