Armata lui Putin, la un pas să controleze întreaga regiune Lugansk. Trupele ruse încearcă să spargă și ultima rezistență în zonă

Joi, 30 Iunie 2022, ora 12:01
2839 citiri
Armata lui Putin, la un pas să controleze întreaga regiune Lugansk. Trupele ruse încearcă să spargă și ultima rezistență în zonă

Armata rusă îşi concentrează joi luptele pentru înfrângerea buzunarelor de rezistenţă care au mai rămas în oraşul Lisiceansk, a cărui ocupare i-ar permite să controleze întreaga regiune Lugansk din estul ţării, relatează EFE şi Ukrinform, citând un raport al Statului Major General al forţelor armate ucrainene cu privire la situaţia la zi de pe front.

"Trupele ruse desfăşoară o ofensivă în apropiere de Verhnekamenka şi operaţiuni de asalt în zona rafinăriei de petrol Lisiceansk, unde luptele continuă", se menţionează în raportul postat pe pagina de Facebook a Statului Major General.

Guvernul de la Moscova susţine însă că armata rusă controlează deja instalaţiile petroliere, lucru ce nu poate fi verificat dintr-o sursă independentă.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

"În direcţia (vecină) Doneţk, inamicul - sprijinit de artilerie - încearcă să blocheze oraşul Lisiceansk şi să preia controlul asupra unui sector al drumului care leagă Lisiceansk de Bahmut", localitate din apropiere, se arată în raportul militar.

"Invadatorii au ţintit infrastructuri civile în perimetrul localităţilor Lisiceansk, Verhnekamenka şi Siversk şi au lansat un atac aerian asupra Vovcioiarovka", conform textului citat.

Astfel, trupele ruse continuă să-şi concentreze atacurile asupra regiunilor Lugansk şi Doneţk, componente ale Donbasului, situat la frontiera cu Ucraina, în încercarea de a uni acest teritoriu cu zonele din sudul ucrainean pe care le controlează deja.

O altă zonă afectată de bombardamente este regiunea Harkov (nord-est), a cărei capitală este al doilea oraş ca mărime al ţării.

Acolo, "inamicul continuă să-şi apere poziţiile ocupate anterior. Invadatorii au deschis focul din tancuri, mortiere, artilerie şi au lansat tiruri cu rachete asupra cartierelor oraşului Harkov, precum şi asupra localităţilor Pitomnik, Ukrainka, Peremoha, Dementievka, Prudianka, Korobocikino şi Rubejnoe", se menţionează în raportul citat.

Citeste si:
Problema cu Amnesty International
Problema cu Amnesty International
Dacă a vrut notorietate, a obținut-o. Amnesty International a acuzat Ucraina că și-ar ascunde arsenalul, soldații și facilitățile militare între civili. Nu Rusia, care a lansat un...
De ce se simt trădați de Kiev unii locuitori din Donbas. "Din partea mea, și diavolul ne poate conduce aici"
De ce se simt trădați de Kiev unii locuitori din Donbas. "Din partea mea, și diavolul ne poate conduce aici"
Mulți locuitori în vârstă din regiunea Donețk au rămas aici pentru că au tendința de a avea mai multă încredere în Rusia decât în ​​propriul guvern, în ciuda războiului de...