Rusia amenință direct un stat NATO vecin cu Ucraina: Țara voastră ”va primi cenușa radioactivă”

Marti, 28 Mai 2024, ora 04:32
10625 citiri
Rusia amenință direct un stat NATO vecin cu Ucraina: Țara voastră ”va primi cenușa radioactivă”
Dmitri Medvedev a amenințat Polonia că va ”primi cenușă radioactivă” FOTO: X

Războiul lui Putin din Ucraina a trecut de 820 de zile, dar Kremlinul nu dă niciun semn că ar vrea să termine conflictul sângeros. Însă, Rusia prin vocea fostului președinte Dmitri Medvedev a amenințat direct un stat NATO vecin cu Ucraina, Polonia, spunând că ”Varșovia va primi cenușa radioactivă”, dacă va amplasa pe teritoriul său arme nucleare ale SUA.

În plus, Medvedev a avertizat Statele Unite și Polonia că folosirea armelor lor împotriva țintelor rusești ar putea duce la declanșarea unui război mondial, potrivit Newsweek.

Au existat tensiuni tot mai mari între Rusia și Polonia, țară membră NATO, de când Moscova a invadat Ucraina în februarie 2022. La începutul acestei luni, Andrzej Szejna, ministrul adjunct al afacerilor externe al Poloniei, a declarat că țara sa ar putea fi expusă atacurilor rusești, după ce Varșovia a spus că ar putea găzdui arme nucleare NATO pe teritoriul său.

Surse secrete de la Kremlin anunță o veste surpriză: Mutarea lui Putin de a sfârși războiul, cu un scop neașteptat

La începutul acestei săptămâni, publicația de știri ucraineană Ukrinform a raportat că Polonia cântărește decizia de a doborî rachetele rusești. Varșovia a spus că rachetele rusești lansate în vestul Ucrainei au intrat de mai multe ori în spațiul său aerian, dar Moscova a spus că acest lucru a fost accidental.

Putin a spus că Moscova „nu are niciun interes” să lupte cu membrii NATO. Sâmbătă, ministrul polonez de externe, Radoslaw Sikorski, a declarat pentru The Guardian că SUA au spus Rusiei că, dacă vor folosi arme nucleare, va exista un răspuns american pe măsură.

Scriind pe reșeaua X, fostul Twitter, duminică, fostul președinte rus Dmitri Medvedev a răspuns la acest interviu și a spus că dacă americanii ar distruge pozițiile Moscovei în Ucraina, ar începe un „război mondial”.

Ucraina a devastat o forță strategică a Rusiei: Distrusă de o tehnologie avansată în plină noapte VIDEO

Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei și un apropiat al lui Putin, a scris: „Omologul polonez al unei creaturi ciudate și ciudate numită [secretarul de stat Antony] Blinken, cu un nume de familie mult mai sonor, Sikorski, se pare că a decis să-și sperie proprii stăpâni.

El a declarat: „Americanii le-au spus rușilor că, dacă explodați o arma nucleară, chiar dacă nu ucide pe nimeni, vă vom lovi toate țintele tale [pozițiile] din Ucraina cu arme convenționale, le vom distruge pe toate.”

El a spus că se îndoiește că SUA și-au luat acest angajament și a spus că, dacă o fac, ar putea duce la război.

Ceva neștiut a fost descoperit în corpul uman: Savanții de la Harvard dezvăluie o structură nemaivăzută VIDEO

„În primul rând, yankeii până acum nu au spus exact așa ceva pentru că sunt mai precauți decât polonezii”, a continuat el. „În al doilea rând, dacă americanii ne ating țintele înseamnă declanșarea unui război mondial, iar un ministru de externe, chiar și al unei țări precum Polonia, ar trebui să înțeleagă asta.

Și în al treilea rând, având în vedere că încă un polonez, [președintele Andrzej] Duda, a anunțat recent dorința de a desfășura TNW [arme termonucleare] în Polonia, Varșovia nu va fi lăsată pe margine și va primi cu siguranță partea de cenușă radioactivă.

Ultima mutare a lui Putin: Dictatorul rus a devenit disperat, mai are puține opțiuni
Ultima mutare a lui Putin: Dictatorul rus a devenit disperat, mai are puține opțiuni
Președintele rus își continuă războiul sângeros din Ucraina, deși armata sa a avut sute de mii de victime în cele peste 840 de zile de conflict. Acum Vladimir Putin face o ultimă mutare,...
Americanii dezvăluie din spatele ușilor închise: Putin pregătește o surpriză de proporții
Americanii dezvăluie din spatele ușilor închise: Putin pregătește o surpriză de proporții
Înalți oficiali americani ai administrației Biden dezvăluie din spatele ușilor închise că președintele rus Vladimir Putin le rezervă mai multe surprize de proporții în ceea ce privește...
#razboi Ucraina, #Dmitri Medvedev, #Rusia Polonia, #amenintare Rusia NATO, #razboi mondial Rusia, #Putin razboi , #Razboi Ucraina
  1. Prezența militară americană în Europa va fi redusă. Semnele de întrebare ridicate de viitorul militar al țărilor UE
  2. Dezvăluire Reuters: Campanie secretă anti-vaccinare dusă de SUA pentru a submina China, în timpul pandemiei
  3. Mașină făcută scrum într-o localitate din Cluj. Care a fost cauza incendiului
  4. Războiul dronelor. Cum i-au venit de hac dronele rusești temutei Baba Iaga a Ucrainei
  5. Accident tragic în Prahova: O femeie de 39 de ani a murit și alte patru persoane, printre care și un copil, au fost rănite
  6. Atac ucrainean masiv, cu 70 de drone, asupra unei baze aeriene rusești din Morozovsk
  7. Parisul va testa taxiurile zburătoare în timpul Jocurilor Olimpice. ”Este un progres tehnologic care ar putea fi util”
  8. Zeci de persoane au stat minute bune blocate cu capul în jos, într-un parc de distracții din SUA VIDEO
  9. Protest cu 250.000 de oameni în Franța împotriva extremei drepte, aflată în ascensiune înaintea alegerilor generale VIDEO
  10. „Trage și fugi“. Războiul din Ucraina inaugurează o nouă eră, cea a unui tip de armament extrem de mobil