Lovitură grea pentru Ucraina. Ce a promis Trump că va face chiar înainte de a prelua mandatul de președinte

Duminica, 16 Iunie 2024, ora 16:17
10452 citiri
Lovitură grea pentru Ucraina. Ce a promis Trump că va face chiar înainte de a prelua mandatul de președinte
Donald Trump a pus la îndoială semnificația victoriei Ucrainei/ FOTO: ABCNews

La un miting de campanie, fostul președinte american Donald Trump a criticat amploarea sprijinului acordat Ucrainei, denaturând faptele și declarând că, dacă va fi ales președinte, va "rezolva imediat această problemă".

În discursul său de sâmbătă, 15 iunie, de la un miting de campanie din Detroit organizat de inițiativa Turning Point USA, Trump a criticat ajutorul acordat Ucrainei, ale cărei cereri "nu se termină niciodată".

"Cred că Zelenski este cel mai bun vânzător dintre toți politicienii care au trăit vreodată. De fiecare dată când vine în țara noastră, pleacă cu 60 de miliarde de dolari", a spus Trump.

"El tocmai a plecat, acum patru zile, cu 60 de miliarde de dolari. Și ajunge acasă și anunță că are nevoie de încă 60 de miliarde de dolari. Și nu se termină niciodată, nu se termină niciodată. Voi rezolva această problemă înainte de a prelua Casa Albă în calitate de președinte ales. Voi avea asta rezolvată", a declarat Donald Trump.

Dar Trump ignoră că Zelenski a fost ultima dată în SUA în decembrie 2023, nu "acum patru zile", iar finanțarea cu 61 de miliarde de dolari a fost convenită o singură dată - ca parte a unui proiect de lege mai larg de finanțare a securității naționale, care a fost amânat luni de zile în Congres din cauza disputelor legate de granița de sud.

Trump a susținut versiunea proiectului de lege care a fost în cele din urmă adoptată și și-a exprimat sprijinul pentru președintele Camerei Reprezentanților, Mike Johnson.

Anul trecut, Trump a declarat că ar putea opri războiul ruso-ucrainean "în 24 de ore".

Reuters relatează că, în timpul unei întâlniri cu congresmenii republicani la Capitol Hill, Donald Trump a pus la îndoială semnificația victoriei Ucrainei.

„Dacă Ucraina câștigă, care va fi beneficiul?”, ar fi spus acesta. Republicanul Don Bacon a repetat cuvintele lui Trump.

Washington Post a sugerat că Trump poate rezilia acordul de securitate cu Ucraina semnat de Biden în cazul victoriei sale electorale, în ciuda dorinței oficialilor americani de a pune bazele sprijinului pe termen lung pentru Kiev.

Unii dintre cei mai bogați donatori ai lui Trump au încă legături financiare și de afaceri cu Federația Rusă. Dacă fostul președinte va veni din nou la putere, probabil că vor dori să influențeze și politica externă a SUA, susține Anna Brodski-Krotkina, șefa programului de studii slave la Universitatea Washington.

Viktor Orban, „lobby” la liderii europeni, pentru Donald Trump. Dezvăluirile premierului maghiar, după întrevederea cu fostul lider al SUA. „Broker de pace”
Viktor Orban, „lobby” la liderii europeni, pentru Donald Trump. Dezvăluirile premierului maghiar, după întrevederea cu fostul lider al SUA. „Broker de pace”
Donald Trump va solicita rapid negocieri de pace între Rusia şi Ucraina dacă va câştiga alegerile prezidenţiale americane din noiembrie şi a elaborat "planuri bine fundamentate" în acest...
Rusia acuză SUA că încearcă să-l asasineze pe Vladimir Putin: ”Nu ar trebui să facă deloc vizite în străinătate”
Rusia acuză SUA că încearcă să-l asasineze pe Vladimir Putin: ”Nu ar trebui să facă deloc vizite în străinătate”
Moscova a afirmat, fără nicio dovadă, că încercările Ucrainei de a-l ucide pe Vladimir Putin au fost pregătite „cu bani americani“, ceea ce a dus la creșterea tensiunilor dintre NATO...
#razboi Ucraina, #rusia invazie, #ajutor SUA, #Donald Trump , #Razboi Ucraina
  1. Furtuna de "urgență gravă" a făcut ravagii în București. Vijelia a lăsat în urmă zeci de copaci și stâlpi de iluminat doborâți FOTO
  2. Carambol violent în Ialomița. Cinci persoane, printre care și un minor, au fost rănite în urma impactului
  3. Avioane ținute în aer la Otopeni de o furtună violentă. De unde veneau aeronavele
  4. "Imperialul" Ferdinand a ajuns la închisoare pentru niște ceapă. Cum a încercat bulibașa să înșele un comerciant
  5. Cele mai multe cereri de despăgubire pentru zborurile anulate de Tarom nu sunt complete. Banii nu se pot transfera
  6. Consilierul lui Rareș Petru Achiriloaie (ANPDCA) a demisionat
  7. Adrian Cioroianu a devenit oficial suspect în dosarul dezvăluirii că Emilia Șercan analizează teza de doctorat a lui Mircea Geoană
  8. Mesaj Ro-Alert de urgență GRAVĂ pentru București. Ce recomandă autoritățile FOTO
  9. Elevi pedepsiți în genunchi pe asfaltul fierbinte: "Dacă se mai întâmplă vreodată, vă țin ore în șir! Stați acolo!" VIDEO
  10. Surpriză în dosarul Roșia Montană. Canadienii de la Gabriel Resources au obținut o decizie în defavoarea României