Putin crește puterea militară a Rusiei prin crearea a două noi corpuri de armată terestre

Joi, 21 Martie 2024, ora 23:54
2623 citiri
Putin crește puterea militară a Rusiei prin crearea a două noi corpuri de armată terestre
Rusia a făcut o nouă mobilizare de recruți, după cea din septembrie 2022 FOTO / captură BI

Forțele Armate Ruse vor crea două noi corpuri de armată combinate, 14 divizii și 16 brigăzi, până la sfârșitul anului, a anunțat ministrul rus al Apărării, Serghei Shoigu, în cadrul unei întâlniri cu alţi şefi ai armatei, pe 20 martie, informează kyivindependent.com.

Mai mulți analiști militari au subliniat că Moscova își intensifică eforturile de mobilizare după alegerile prezidențiale trucate, în timpul cărora Vladimir Putin și-a asigurat încă șase ani la putere.

"Până la sfârşitul anului, intenţionăm să formăm două armate de arme combinate şi 30 de formaţiuni, inclusiv 14 divizii şi 16 brigăzi", a afirmat Șoigu.

"Vom continua să consolidăm armata rusă proporțional cu amenințările emergente la adresa securității țării noastre."

Șoigu a anunțat, de asemenea, că un nou corp de armată, o divizie de infanterie motorizată, Flotila râului Dnipro și o brigadă de bărci fluviale au fost deja formate.

În ianuarie 2023, ministrul Apărării a declarat că, în cadrul reformelor Forțelor Armate, ar fi necesară formarea unui corp de armată în Republica Karelia, a trei divizii de infanterie motorizată ca parte a Forțelor Terestre și a două divizii de asalt aerian în cadrul Trupelor de Desant Aerian. În același timp, trebuie reorganizate șapte divizii de infanterie motorizată în Regiunile Militare Vest, Centru și Est, precum și la Flota de Nord.

Anterior, pe 05 martie, în cadrul unei conferințe telefonice, Serghei Șoigu a anunțat că, prin decret al președintelui Federației Ruse, au fost reînființate Regiunile Militare Moscova și Leningrad.

În baza unui decret prezidențial din 29 noiembrie 2023, efectivele Forțelor Armate ale Federației Ruse vor fi crescute cu 170.000 de militari, până la 1.320.000 de persoane.

Ministerul rus al Apărării a precizat că majorarea efectivelor Forțelor Armate se datorează creșterii amenințărilor la adresa Federației Ruse asociate cu defășurarea așa-zisei „operații militare speciale” și extinderea NATO.

Pe cine mizează ucrainenii pentru a-l convinge pe Donald Trump să-i sprijine în războiul contra lui Putin
Pe cine mizează ucrainenii pentru a-l convinge pe Donald Trump să-i sprijine în războiul contra lui Putin
Oficialii de la Kiev au petrecut luni întregi gândindu-se la ce ar putea însemna o victorie a lui Donald Trump la prezidențialele din SUA din noiembrie pentru războiul lor cu Rusia. Mulți se...
Moștenirea politică a lui Biden depinde de victoria Ucrainei asupra Rusiei, susține publicația Atlantic Council
Moștenirea politică a lui Biden depinde de victoria Ucrainei asupra Rusiei, susține publicația Atlantic Council
Moștenirea politică a președintelui american Joe Biden depinde în mare măsură de victoria Ucrainei în războiul cu Rusia. Această chestiune este legată de faptul că liderul de la Casa...
#razboi Ucraina, #rusia invazie, #armata, #Serghei Soigu , #Razboi Ucraina
  1. Cât le va cere Trump statelor NATO să aloce pentru apărare dacă se întoarce la Casa Albă
  2. Pe cine mizează ucrainenii pentru a-l convinge pe Donald Trump să-i sprijine în războiul contra lui Putin
  3. Un tren încărcat cu cărbune a deraiat în județul Vâlcea. Traficul pe linia ferată din zonă va fi reluat abia joi
  4. Detalii uluitoare despre atacul asupra lui Trump, dezvăluite de comisarul poliției statale din Pennsylvania
  5. Bărbat găsit înjunghiat în cel mai mare parc din Buzău. Polițiștii încearcă să afle ce s-a întâmplat
  6. Netanyahu, a patra oară în Congresul SUA: 7 octombrie ”este o ciocnire între barbarie și civilizație" / Protestatarii, ”idioții utili ai Iranului” / Mulțumiri lui Trump VIDEO
  7. Tânărul care a încercat să-l împuște pe Trump căutase informații despre asasinarea președintelui John F. Kennedy înainte de atac
  8. Moștenirea politică a lui Biden depinde de victoria Ucrainei asupra Rusiei, susține publicația Atlantic Council
  9. Cât de mare e pericolul de la granița României. Explozii la sute de metri de Tulcea: „Armata noastră poate răspunde adecvat"
  10. Un nou lot de soldați ucraineni se antrenează pe Starstreak, cea mai rapidă rachetă sol-aer cu rază scurtă din lume VIDEO