Atacuri aeriene masive ale Rusiei asupra Ucrainei. Rușii au încercat de peste o sută de ori să spargă apărarea forțelor ucrainene

Sambata, 20 Aprilie 2024, ora 15:40
3111 citiri
Atacuri aeriene masive ale Rusiei asupra Ucrainei. Rușii au încercat de peste o sută de ori să spargă apărarea forțelor ucrainene
Casă bombardată în Ucraina Foto: X/ Devana

În noaptea de 20 aprilie, ocupanții ruși au lansat un alt atac masiv asupra Ucrainei, folosind rachete de croazieră de diferite tipuri, a informat Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei pe pagina sa de Facebook.

Vineri, 19 aprilie, au fost înregistrate lupte de 100 de lupte în toate sectoarele liniei frontului a raportat de Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei pe pagina sa de Facebook.

"În sectorul Liman, ocupanții au atacat pozițiile apărătorilor ucraineni de 13 ori în apropierea așezărilor Tverdohlibove și Kreminna din regiunea Lugansk și Iampolivka, Terni și Torske din regiunea Donețk.

În sectorul Bahmut, trupele Kievului au respins 23 de atacuri în zonele: Bilohorivka, regiunea Luhansk; Verkhnekamianske, Spirne, Chasiv Yar, Ivanivske și Klișciivka, regiunea Donețk.

În sectorul Avdiivka, apărătorii noștri au respins 31 de atacuri în zonele Novokalinove, Oceretino, Berdici, Umanske, Novobahmutivka, Pervomaiske și Nevelske din regiunea Donețk.

În sectorul Novopavlivka, forțele armate ucrainene continuă să respingă inamicul în apropierea localităților Novomihailivka, Pobeda și Urojaine din regiunea Donețk, unde inamicul, cu sprijinul aviației, a încercat să străpungă apărarea trupelor Kievului de 23 de ori.

În sectorul Orihiv, inamicul a atacat pozițiile apărătorilor ucraineni de 5 ori în apropiere de Staromaiorske, regiunea Donetsk, și la nord-vest de Verbove, regiunea Zaporojie.

În sectorul Herson, inamicul nu renunță la intenția sa de a alunga unitățile Kievului din punctele de sprijin de pe malul stâng al râului Nipro. În cursul zilei trecute, rușii au efectuat 7 atacuri nereușite asupra pozițiilor trupelor noastre de acolo.

Premierul polonez Donald Tusk a avertizat vineri că în Ucraina „situaţia pe front este critică” şi săptămânile următoare „ar putea să decidă deznodământul războiului” provocat de invazia rusă, dar Polonia nu are posibilitatea de a oferi Ucrainei din sistemele sale antiaeriene Patriot.

Rusia şi-a intensificat atacurile aeriene cu bombe ghidate asupra poziţiilor ucrainene pe linia frontului, iar în spatele frontului bombardamentele asupra centralelor electrice, distrugând inclusiv o mare termocentrală în apropiere de Kiev, astfel că preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski cere insistent noi sisteme antiaeriene, în special sisteme Patriot, dar şi noi rachete pentru a completa muniţia consumată prin folosirea lansatoarelor deja primite.

Germania a anunţat că va oferi Ucrainei încă un sistem antiaerian Patriot, dar premierul polonez a subliniat că şi alte state trebuie să contribuie la această iniţiativă, la care Polonia însă nu poate participa. „Nu avem suficiente (sisteme) Patriot pentru a le putea oferi în acest moment”, a explicat Donald Tusk. „Nimeni nu se aşteaptă la acest lucru de la Polonia, ca stat din prima linie (...), toţi înţeleg că trebuie să ne protejăm propriul nostru spaţiu aerian, inclusiv în incidentele legate de rachetele ruseşti”, a argumentat premierul polonez.

Pe de altă parte, Tusk a estimat că „încă există un semn de întrebare asupra ajutorului de 60 de miliarde de dolari pe care americanii ar trebui să-l aprobe în zilele următoare pentru a sprijini Ucraina”, referire la proiectul de lege ce ar urma să fie votat sâmbătă de Camera Reprezentanţilor a SUA şi care prevede un ajutor militar şi financiar pentru Kiev de 60,84 de miliarde de dolari.

Quarterly Report - Editia 4

Europa nu are materiale combustibile necesare pentru a produce muniții pentru Ucraina
Europa nu are materiale combustibile necesare pentru a produce muniții pentru Ucraina
În timp ce Ucraina se confruntă cu o presiune din ce în ce mai mare pe câmpul de luptă, Europa este disperată să își crească producția de proiectile de artilerie și rachete. În...
Iadul de la Vovciansk: Armata rusă lovește orașul cu sisteme grele de aruncătoare de flăcări VIDEO
Iadul de la Vovciansk: Armata rusă lovește orașul cu sisteme grele de aruncătoare de flăcări VIDEO
Forțele armate ucrainene controlează în prezent cea mai mare parte a orașului Vovciansk, în nordul regiunii Harkov, iar rușii distrug orașul cu lovituri aeriene, a declarat Nazar Voloșin,...
#razboi Ucraina, #rusia invazie, #atacuri aeriene, #rachete, #drone , #Razboi Ucraina