Iadul de la Vovciansk: Armata rusă lovește orașul cu sisteme grele de aruncătoare de flăcări VIDEO

Miercuri, 29 Mai 2024, ora 23:12
4445 citiri
Iadul de la Vovciansk: Armata rusă lovește orașul cu sisteme grele de aruncătoare de flăcări VIDEO
Aruncator de flacari TOS2/ FOTO:

Forțele armate ucrainene controlează în prezent cea mai mare parte a orașului Vovciansk, în nordul regiunii Harkov, iar rușii distrug orașul cu lovituri aeriene, a declarat Nazar Voloșin, purtătorul de cuvânt al unității din Hortiția, la televiziunea națională.

„Forțele ruse combină asalturile terestre cu loviturile aeriene pentru a obține succese. Inamicul folosește, de asemenea, sisteme grele de aruncătoare de flăcări TOS2 „Solnțepek” în Vovciansk", a subliniat el.

Potrivit acestuia, rușii atacă infrastructura civilă cu ajutorul munițiilor termobarice. Voloșin a mai spus că, în timpul ofensivei, armata rusă încearcă să străpungă apărarea forțelor armate ucrainene cu unități de asalt susținute de vehicule blindate ușoare, precum și cu ajutorul mașinilor de golf și a ATV-urilor.

Statul Major General a raportat că trupele rusești continuă să radă la sol orașul Vovciansk și împrejurimile sale, cu bombe aeriene ghidate.

Trupele ruse au sporit semnificativ bombardarea Harkovului cu aviația. Purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene Ucrainene, Ilia Evlaș, a declarat la Canalul 5 că avioanele rusești folosesc tactici „carusel” în timpul atacurilor asupra orașului.

„În ultimele zile, am înregistrat un număr de aeronave Su-34 și Su-35 zburând într-un astfel de „carusel” și exersând aruncarea mai multor bombe în direcția Harkov”, a subliniat purtătorul de cuvânt.

Potrivit acestuia, așezările din prima linie din regiunea Harkov și centrul regional suferă în prezent cel mai mult din cauza atacurilor armatei ruse. Rușii lansează nu numai bombe aeriene ghidate asupra regiunii, ci lansează și rachete din sistemul de apărare aeriană S-300.

Analistul Defense Express Serhi Zgureț a declarat într-un comentariu pentru „Espresso” că regruparea trupelor ruse este probabil în curs de desfășurare în nordul regiunii Harkov.

"Armata rusă își va continua încercările de a avansa în această direcție, creând condiții pentru apropierea de Harkov. Nu are suficiente forțe pentru a cuceri orașul. Dar, în orice caz, abordările legate de devierea forțelor și rezervelor ucrainene din alte direcții este ceea ce vizează inamicul”, a subliniat el.

Potrivit acestuia, trupele ruse vor continua să efectueze atacuri în direcția Lipți și Vovcinsk. Forțele armate din această zonă au oprit înaintarea ocupanților. Comandamentul ucrainean a transferat forțe suplimentare în această direcție.

Șeful "fabricii de troli" fondată de Prigojin, arestat în Rusia, la un an de la revolta mercenarilor Wagner
Șeful "fabricii de troli" fondată de Prigojin, arestat în Rusia, la un an de la revolta mercenarilor Wagner
Serviciul antiterorism al FSB l-a arestat pe Ilia Gorbunov, un fost manager de top al holdingului media Patriot. Se crede că acesta este șeful unei "fabrici de troli" fondată de liderul decedat...
Ucrainenii au lovit postul de comandă al infanteriei motorizate ruse din regiunea Belgorod
Ucrainenii au lovit postul de comandă al infanteriei motorizate ruse din regiunea Belgorod
Armata ucraineană a lovit un post de comandă al unui regiment rusesc de infanterie motorizată din Nehoteievka, regiunea rusă Belgorod, a informat Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei,...
#razboi Ucraina, #rusia invazie, #atacuri, #bombe termobarice, #vovciansk, #harkov , #Razboi Ucraina
  1. Probleme mari pentru Putin: Vești groaznice legate de portavionul Rusiei ”Amiralul Kuznețov” VIDEO
  2. Cum i-a obligat Macron pe francezi să aleagă între ”ciumă” și ”holeră” politică
  3. Șeful "fabricii de troli" fondată de Prigojin, arestat în Rusia, la un an de la revolta mercenarilor Wagner
  4. Tradiții și superstiții de Sânziene. Ce să nu faci de sărbătoarea Nașterii Sf. Ioan Botezătorul
  5. Ucrainenii au lovit postul de comandă al infanteriei motorizate ruse din regiunea Belgorod
  6. Ucraina este prinsă într-o capcană strategică a Rusiei. Un expert în securitate explică ce trebuie să facă pentru a câștiga războiul
  7. Debarcaderul plutitor al armatei americane pentru ajutoare în Gaza nu poate fi folosit în condiții de mare agitată. „Au calculat greșit“
  8. Hoț prins de polițiști când ieșea din casa pe care o jefuise. Le-a mărturisit și alte infracțiuni care se lasă cu dosar penal
  9. Arme ”ieftine“ împotriva dronelor sunt testate în Marea Britanie. Costă sub un leu tragerea
  10. Scandal pe plajă la Eforie. Mai mulți turiști s-au luat la bătaie. Poliția îi audiază pe cei implicați VIDEO