Fostul comandant al trupelor SUA în Europa: ”Crimeea devine inutilizabilă pentru armata rusă”

Duminica, 19 Mai 2024, ora 19:51
4185 citiri
Fostul comandant al trupelor SUA în Europa: ”Crimeea devine inutilizabilă pentru armata rusă”
Fostul comandant al trupelor SUA în Europa, Ben Hodges FOTO Twitter

Fostul comandant al forțelor armate americane în Europa, generalul-locotenent Ben Hodges, consideră că armata ucraineană, prin lovirea instalațiilor militare rusești din Crimeea ocupată, privează trupele rusești de capacitatea de a folosi acest "teritoriu decisiv".

"Ucraina face Crimeea inutilizabilă pentru trupele rusești, lipsind Rusia de posibilitatea de a folosi acest teritoriu decisiv în război. În această peninsulă, care este de mărimea statului Massachusetts, rușii nu au unde să își ascundă cartierul general, logistica, avioanele, instalațiile navale", a explicat Hodges într-o postare în X, comentând lovitura masivă asupra unor obiective militare din noaptea de 19 mai.

În urma atacului recent asupra instalațiilor militare din Crimeea, principalul depozit de artilerie al aerodromului militar „Belbek” a fost avariat. În dimineața zilei de 13 mai, după o lovitură cu rachete, baza rusă de apărare antiaeriană de pe Muntele Ai-Petri din sudul Crimeei a fost aparent avariată . S-a semnalat și decesul comandantului unității militare.

Imagini din satelit arată că o lovitură ucraineană cu arme cu rază lungă, pe care Rusia a anunțat că a interceptat-o, a distrus trei avioane de luptă rusești și un depozit de combustibil de la baza aeriană Belbek din Crimeea, relatează Reuters.

Maxar, compania care a realizat joi imaginile din satelit, arată că lovitura a distrus două avioane de luptă MiG-31 și un avion Su-27. Un al patrulea avion, un MiG-29, pare să fi fost avariat în urma loviturii.

Însă ministerul rus al apărării a declarat joi că Ucraina a lansat peste noapte un atac asupra Crimeii și că sistemele rusești de apărare antiaeriană au interceptat cinci rachete ATACMS cu rază lungă.

Baza aeriană Belbek este principalul aerodrom militar pe care Rusia îl are în apropierea orașului-port Sevastopol, unde își are baza Flota Mării Negre.

Anterior, Hodges a numit „ridicolă” perspectiva înghețării războiului din Ucraina, pe care observatorii și analiștii occidentali au început să o menționeze din nou. „Nu înțeleg importanța Crimeei, a Mării Negre și nu au citit niciodată vreo carte de istorie, pentru că Rusia nu va respecta niciodată niciun acord”, a menționat generalul.

Încă o dovadă de cinism a Rusiei. Recrutează copii ucraineni pentru a incendia mașinile militare ale armatei Kievului
Încă o dovadă de cinism a Rusiei. Recrutează copii ucraineni pentru a incendia mașinile militare ale armatei Kievului
Copii ucraineni sunt recrutați de Rusia prin intermediul rețelelor sociale pentru a incendia mașinile militare parcate în orașe, a declarat Ombudsmanul pentru Drepturile Omului din Ucraina,...
Planurile Rusiei de răzbunare pe Occident pentru confiscarea bunurilor rusești: ”Arsenalul de contramăsuri este vast”
Planurile Rusiei de răzbunare pe Occident pentru confiscarea bunurilor rusești: ”Arsenalul de contramăsuri este vast”
Rusia a declarat că deține "cantități semnificative" de active și proprietăți occidentale pe teritoriul său, care ar putea fi folosite de Kremlin dacă Occidentul ia veniturile din activele...
#razboi Ucraina, #rusia invazie, #atacuri crimeea , #Razboi Ucraina
  1. Orașele din România unde aerul a fost sufocant și temperaturile au depășit 40 de grade FOTO
  2. Mario Iorgulescu scapă de condamnare la 13 ani de închisoare. Procesul se va rejudeca
  3. România trimite un sistem de apărare antiaeriană PATRIOT Ucrainei. Condiția pe care a pus-o țara noastră
  4. Rareș Hopincă și-a prezentat prioritățile în calitate de primar al Sectorului 2 București: transport, parcări, salubritate
  5. Braconaj de sturioni pe Dunăre. Ministrul Mediului vrea anchetă: „Trebuie să clarificăm”
  6. ”Te omor!”. Anchetă a Poliţiei Capitalei, după ce doi bărbaţi lovesc şoferul unei maşini care stă în coloană VIDEO
  7. Mai multe persoane au murit după ce au consumat alcool toxic de contrabandă. „Cei implicați au fost arestați”
  8. Dosarul ”mafiei lemnului” din Apuseni: Comisar șef de poliție, cap de listă la inculpați
  9. Un bărbat de 55 de ani a fost ucis de un taur. Unde a avut loc tragedia
  10. Turiștii pot să stea liniștiți: Apa Mării Negre este sigură pentru îmbăiere. „Vreau să delimitez disconfortul de pericol”