Boris Johnson: Dacă republicanii vor să facă din nou America mare, nu își vor începe președinția cu victoria lui Putin

Joi, 11 Aprilie 2024, ora 23:46
2468 citiri
Boris Johnson: Dacă republicanii vor să facă din nou America mare, nu își vor începe președinția cu victoria lui Putin
Fortul premier britanic Boris Johnson

Fostul premier britanic Boris Johnson este convins că Statele Unite nu vor fi din nou grozave, așa cum a promis cel de-al 45-lea președinte și potențial candidat al Partidului Republican la viitoarele alegeri, Donald Trump, dacă Ucraina va pierde războiul cu Rusia.

Într-un articol pentru The Telegraph, el le-a cerut republicanilor din Camera Reprezentanților să se unească, să decidă cu privire la continuarea ajutorului militar acordat Forțelor Armate ucrainene și să demonstreze că America este o superputere mondială.

„Dacă ești partidul lui Ronald Reagan, dacă vrei să faci din nou America mare, atunci nu începi o nouă președinție republicană – ceea ce se poate întâmpla foarte bine – recunoscând victoria lui Putin”, a spus Johnson, adăugând că ar fi un dezastru pentru SUA și Occident...“

El este sigur că șeful Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, este un susținător al Ucrainei. Și trimiterea de ajutor pentru Kiev nu este doar în interesul securității naționale a SUA, ci va dovedi și că democrația în lume este importantă pentru Washington.

Liderul republican al Camerei Reprezentanţilor din SUA, Mike Johnson, a refuzat să avanseze miercuri un calendar cu privire la ajutorul pentru Ucraina, dând asigurări că negocierile continuă, în pofida apelurilor repetate de a se trece la acţiune.

„Aleşii din Cameră continuă să dezbată calea de urmat”, s-a limitat Mike Johnson să spună miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, relatează France-Presse.

Un pachet de 60 miliarde de dolari pentru Kiev, cerut de preşedintele democrat Joe Biden, este blocat în Congresul american de mai multe luni.

Aceste fonduri au fost aprobate de Senat în februarie, dar susţinătorii lui Donald Trump din Camera Reprezentanţilor refuză să examineze textul în forma actuală - din cauza, între altele, a unei dispute mai largi privind imigraţia.

„Sunt o mulţime de idei diferite de studiat”, a afirmat Mike Johnson miercuri, fără să avanseze însă vreun calendar sau să ofere detalii asupra acestor piste.

„După cum ştiţi, este o chestiune foarte complicată şi într-un moment extrem de complicat”, a adăugat responsabilul republican.

În plin an electoral, problema s-a transformat într-un duel între Joe Biden şi Donald Trump, care pledează pentru împrumuturi pentru Kiev mai degrabă decât pentru donaţii.

De departe cel mai important susţinător militar al Ucrainei, Statele Unite nu au mai trimis un pachet major de asistenţă Kievului din decembrie 2022.

Fără aceste fonduri, „Ucraina va pierde războiul”, a avertizat duminică preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Generalul Christopher Cavoli, comandantul suprem al forțelor NATO din Europa, a avertizat Congresul american că efectivele de trupe desfășurate acum în Ucraina de armata rusă sunt mai mari decât la începutul invaziei și că Kievul rămâne fără timp din cauza penuriei de proiectile și alte muniții, relatează Reuters și Business Insider.

„Armata [rusă] este de fapt acum mai mare cu 15% față de atunci când a invadat Ucraina”, a spus Cavoli în timpul unei audieri în Comisia pentru Forțele Armate din Camera Reprezentanților de la Washington.

Cavoli le-a spus congresmenilor că în ultimul an Rusia și-a sport efectivele de trupe desfășurate pe front de la 360.000 de militari la 470.000.

El a pus această creștere pe seama majorării vârstei maxime până la care rușii pot fi chemați să efectueze stagiul militar obligatoriu. Vladimir Putin a promulgat în august 2023 legea care crește de la 27 la 30 de ani vârsta până la care cetățenii Rusiei pot fi încorporați în forțele armate.

Quarterly Report - Editia 4

Apar tot mai multe dovezi că rușii se amestecă în procesul electoral din Europa
Apar tot mai multe dovezi că rușii se amestecă în procesul electoral din Europa
Războiul Rusiei în Europa a început deja, cu un val de atacuri incendiare, bătăi, explozii și atacuri cibernetice care au loc pe întreg continentul. În ultimele luni, Moscova ar fi...
Debutul prematur al ofensivei în nordul regiunii Harkov a fost un eșec pentru Rusia, susțin analiștii americani
Debutul prematur al ofensivei în nordul regiunii Harkov a fost un eșec pentru Rusia, susțin analiștii americani
Începerea prematură a operațiunilor ofensive rusești a subminat succesul Rusiei în nordul regiunii Harkov, potrivit analiștilor Institutului pentru Studiul Războiului (ISW). Conform...
#razboi Ucraina, #rusia invazie, #Boris Johnson, #republicani, #SUA, #Donald Trump , #Razboi Ucraina