Comandanții ucraineni ascund pierderea pozițiilor, acuză experți militari

Luni, 10 Iunie 2024, ora 23:20
2789 citiri
Comandanții ucraineni ascund pierderea pozițiilor, acuză experți militari
Soldați ucraineni Foto X/Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський

Comandanții unităților ucrainene raportează că au pierdut pozițiile prea târziu, ceea ce creează probleme pentru unitățile învecinate. Acest lucru reiese din mai multe rapoarte publicate de observatorii militari ucraineni, scrie Zerkalo Nedeli.

„Sper din tot sufletul că comandantul uneia dintre unitățile aflate în apropiere de Volodimirivka va fi cel puțin înlăturat din funcție”, a scris pe Telegram jurnalistul militar ucrainean Bohdan Miroșnikov.

De asemenea, el consideră că acest ofițer ar trebui „să dea explicații serviciul de aplicare a legii militare” pentru ascunderea îndelungată a pierderii teritoriului în zona sa de responsabilitate, care a afectat și unitățile vecine.

Miroșnikov a declarat că duminică, în zona Volodimirivka, în sectorul Uhlodarsk, rușii au avansat cu 300 de metri și a precizat că tasarea în această zonă este „cât se poate de nedorită”.

Un alt caz de informare intempestivă cu privire la situația de pe câmpul de luptă a fost înregistrat de influentul grup de analiză ucrainean DeepState, care monitorizează zilnic evoluţia conflictului, în sectorul Pokrovsk, în apropiere de Novooleksandrivka: „Rușii continuă să se deplaseze spre drumul Pokrovsk-Kostiantinivka din cauza unei unități care nu a informat unitățile vecine despre pierderea pozițiilor”.

În cadrul unui mesaj postat pe canalul său de Telegram, dictatorul cecen, Ramzan Kadîrov, a anunțat, pe 10.06.2024, că trupele ruse au lansat o operație ofensivă în Regiunea Sumî din Ucraina, ocupând localitatea de graniță Rijhevka.

Deocamdată nu există o confirmare oficială a acestei informații, reprezentanții Ministerului rus al Apărării nefăcând declarații în acest sens.

Din mesajul liderului cecen rezultă că acțiunile ofensive ale trupelor ruse în Regiunea Sumî au fost planificate la scară largă. Satul Rijhevka, situat la granița dintre Regiunile Sumi și Kursk, a fost eliberat, iar inamicul s-a retras, suferind pierderi semnificative.

De asemenea, se precizează că întreaga operațiune a durat numai trei zile.

“Soldații regimentului Ahmat din cadrul Ministerului rus al Apărării, sub comanda lui Aslambek Saliev, împreună cu personal din alte unități rusești, au efectuat acțiuni tactice și au eliberat o altă așezare deținută de inamic.

Este vorba despre satul Rijhevka, situat la granița cu Regiunea Kursk”, a menționat Kadîrov.

Comandantul forțelor speciale Ahmat, Apti Alaudinov, a confirmat transferul unităților cecene în direcția nord. Acesta a precizat că este vorba nu numai de unități de forțe speciale, ci și de alte formațiuni ale Ministerului Apărării și Gărzii ruse din republică.

Serviciile de informații ucrainene au vorbit despre concentrarea trupelor ruse în Regiunea Kursk, unde se pregătește o ofensivă pentru extinderea frontului și întinderea rezervelor ucrainene.

SUA explică Rusiei cum poate să pună capăt suferinței civililor din Crimeea
SUA explică Rusiei cum poate să pună capăt suferinței civililor din Crimeea
Departamentul de Stat al SUA a răspuns afirmațiilor Rusiei cu privire la moartea și rănirea civililor în timpul unui atac cu rachete asupra aerodromului militar Belbek la 23 iunie. Civilii au...
Nevoia te învață. Roiuri de drone maritime vor suplini lipsa navelor de război ucrainene
Nevoia te învață. Roiuri de drone maritime vor suplini lipsa navelor de război ucrainene
Fără o marina convențională, Ucraina a căutat modalități inovatoare de a contracara puterea maritimă a Rusiei. Dronele maritime ale Ucrainei vor lucra în curând în echipă pentru a imita...
#razboi Ucraina, #rusia invazie, #comandanti , #Razboi Ucraina
  1. Scandalul iei de la Sibiu aduce beneficii României. Ce înțelegere a făcut Ministerul Culturii cu Louis Vuitton
  2. Cum și-a făcut mafia italiană baza într-un spital din Napoli. Ambulanțele distribuiau droguri, mafioții își țineau întâlnirile pe secții
  3. SUA explică Rusiei cum poate să pună capăt suferinței civililor din Crimeea
  4. Nedumerirea unui patron român după ce a crescut salariile: "Motivația angajatului scade considerabil"/ "200-300 de lei în plus, iar atribuțiile sunt duble"
  5. S-au rupt norii peste Arad. A fost vânt puternic, grindină, inundații și mesaj Ro-Alert VIDEO FOTO
  6. Sora vitregă a lui Barack Obama, rănită de gazele lacrimogene folosite de polițiștii din Kenya. Manifestanții se opun măririi taxelor FOTO VIDEO
  7. Cu ce misiune a venit noul ambasador rus la București?
  8. Aproape de tragedie, la Sibiu. Și-a băgat mama în spital când a încercat să parcheze mașina în curte
  9. O sondă din China a adus pe Pământ mostre de roci de pe fața nevăzută a Lunii. ”O realizare inedită în istoria explorării lunare” FOTO VIDEO
  10. România cumpără încă un elicopter S-70 Black Hawk de nouă generație. La ce va fi folosită noua aeronavă