Kremlinul a uitat de denazificare. Rușii au trecut la "desatanizarea" Ucrainei

Miercuri, 26 Octombrie 2022, ora 12:47
6738 citiri
Kremlinul a uitat de denazificare. Rușii au trecut la "desatanizarea" Ucrainei
Caricatură Vladimir Putin/ FOTO: moneycontrol.com

Rusia a anunțat un nou motiv pentru continuarea operațiunilor militare în Ucraina, lupta împotriva „fanaticilor” care urmăresc să abandoneze valorile Bisericii Ortodoxe Ruse, islamul și iudaismul, așa-numita „desatanizare completă” a țării. Potrivit analiștilor Institutului pentru Studierea Războiului (ISW ), conducerea rusă încearcă să rezolve problemele minorităților din armata rusă, căutând un nou concept religios care să fie înțeles de reprezentanții diverselor culte.

Mobilizarea declarată „parțială” în Rusia se bazează în mare măsură pe minoritățile naționale, ceea ce în unele locuri duce la cazuri tragice, cum s-a întâmplat, recent, în tabăra de antrenament din regiunea Belgorod. Probabil, de aceea oficialii ruși de rang înalt încearcă din ce în ce mai mult să conecteze războiul Rusiei din Ucraina cu concepte religioase, presupus accesibile atât creștinilor, cât și musulmanilor.

Șeful Republicii Cecene, Ramzan Kadîrov, a anunțat pe 25 octombrie că războiul din Ucraina este acum un jihad împotriva „satanismului” ucrainean. Secretarul adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, Oleksi Pavlov, a făcut declarații similare.

Aceste declarații pot indica dorința de a distrage atenția de la disidența în rândul grupurilor minoritare religioase din Forțele Armate Ruse. După cum s-a raportat anterior, conflictele dintre militarii musulmani și nemusulmani au provocat izbucniri de violență în rândurile armatei ruse”, se arată în raportul ISW.

De asemenea, experții Institutului pentru Studierea Războiului (ISW) și-au exprimat opinia că președintele rus Putin va continua să lupte împotriva Ucrainei, deoarece nu se poate retrage pentru că astfel își va arata slăbiciunea.

„Desatanizarea” Ucrainei

Secretarul adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, Aleksei Pavlov, a spus că următoarea etapă a războiului împotriva Ucrainei (așa-numita „operațiune specială”) ar trebui să fie „desatanizarea”.

„Cred că, odată cu continuarea „operațiunii militare speciale” devine din ce în ce mai urgent să se efectueze desatanizarea Ucrainei sau, după cum a spus pe bună dreptate șeful Republicii Cecene Ramzan Kadîrov, „desatanizarea completă a acesteia”, scrie TASS.

Pavlov a atras atenția asupra faptului că nu se cunoaște numărul exact al sectelor din Ucraina, dar numărul acestora este de ordinul sutelor. Potrivit lui, unele dintre ele au fost create „pentru un scop specific”, altele „au existat pur și simplu ca sucursale ale unor patroni mai bogați”, altele - „și-au făcut-o sub forma unui fel de societate pe acțiuni având câteva sute de adepți din orașele mici”.

Pavlov a subliniat în mod special că „Biserica Satanei”, care „s-a răspândit în Ucraina”, este „una dintre religiile înregistrate oficial în Statele Unite”. „Mai este de mirare că în 2015, la Kiev, un grup de păgâni a rupt și profanat o cruce de cult ridicată pentru a 1000-a aniversare a odihnei Sfântului Marelui Duce Vladimir, egalul apostolilor, Botezătorul Rusiei?”, a întrebat el.

Secretarul adjunct al Consiliului de Securitate a citat și alte exemple, printre care „apeluri la uciderea tuturor rușilor”. „Tot acest satanism găsește un răspuns viu și un sprijin din partea autorităților oficiale ucrainene”, a declarat el.

Pavlov a explicat că numărul de adepți ai sectelor religioase s-a înmulțit în Ucraina, începând cu anii 1990.

„Una dintre ele este de a reformata mințile cetățenilor ucraineni, de a-i forța să abandoneze tradiții vechi de secole, de a interzice adevăratele valori pe care le poartă credința ortodoxă, islamul și iudaismul. Folosind manipularea rețelelor și psihotehnologiile, noile autorități au transformat Ucraina dintr-un stat într-un hipersecret totalitar”, a declarat acesta.

Aleksei Pavlov numește Revoluția demnității din 2013-2014, după care ucrainenii au început aparent să abandoneze „tradițiile și valorile vechi de un secol” ale creștinismului, islamului și iudaismului, un impuls puternic pentru dezvoltarea sectarismului în Ucraina. În plus, a continuat el, „cei aflați la putere la Kiev au fost primii care s-au transformat în fanatici militanți, ale căror opinii sunt direct opuse oamenilor normali”.

„Folosind manipularea rețelei și psihotehnologiile, noul guvern a transformat Ucraina dintr-un stat într-o hipersectă totalitară”, spune Pavlov.

În interviul său, el încearcă, de asemenea, să promoveze narațiunile de propagandă rusă conform cărora batalioanele de voluntari ucraineni „folosesc semne ale asociațiilor fasciste și rasiste”.

Pavlov „uită” să menționeze că formațiunea neo-nazistă „Rusici” condusă de Aleksei Milciakov luptă în rândurile forțelor ruse.

Ieri a avut loc deschiderea celui de-al 24-lea Congres al Consiliului Mondial al Poporului Rus, la care Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kirill, l-a declarat pe președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, „luptător împotriva lui Antihrist”.

Conform logicii lui Kirill, Putin luptă împotriva unei lumi unipolare, care este amenințată de apariția unui conducător unic - Antihrist. După sosirea acestuia, va veni sfârșitul lumii, a tunat Kirill. Șeful Bisericii Ortodoxe Ruse a numit eutanasia, căsătoriile LGBT și experimentele genetice drept una dintre caracteristicile apocalipsei care se apropie.

Kirill este sigur că doar dictatura majorității poate opri toate acestea, ceea ce nu va acorda minorității (în special LGBT) dreptul de vot: aceasta, potrivit șefului bisericii ruse, este „adevărată democrație”.

Aleksandr Dughin: Luptăm de partea Arhanghelului Mihail împotriva diavolului în Ucraina

Filosoful ​Aleksandr Dughin, considerat unul dintre ideologii principali ai președintelui rus Vladimir Putin, a declarat în primul său discurs susținut după înmormântarea fiicei sale, Daria Dughina, că Rusia se confruntă în Ucraina cu diavolul în timp ce ea luptă de partea Arhanghelului Mihail.

„Suntem într-un război foarte, foarte real. Acesta nu este doar un război al oamenilor, ci și unul al spiritului. Acest lucru este foarte important. Putem spune că vedem o confruntare orizontală între armata noastră și oponenții noștri. Suntem împotriva NATO. Bineînțeles, nu suntem împotriva sa, nici măcar Ucraina nu are nimic de spus despre asta”, afirmă Dughin.

„Dar există o altă măsură, una verticală, a acestui război. Acesta este un război al raiului împotriva iadului. Acesta este un război al războinicilor angelici. Acesta este un război al vasalilor Arhanghelului Mihail împotriva diavolului. Iar această măsurătoare verticală este o ideologie, o idee, un spirit pe care acest război îl dezvăluie, fiind principalul său susținut”, continuă el.

Aleksandr Dughin amintește apoi de discursul susținut de Vladimir Putin pe 30 septembrie, când a proclamat anexarea teritoriilor ucrainene ocupate, afirmând că liderul de la Kremlin a vorbit despre „natura satanică a civilizației occidentale”.

„Iar aceasta nu este o metaforă”, subliniază ideologul lui Putin. „Așadar avem astăzi două idei, două războaie față în față, fiindcă îngerii sunt spirite și minți. Îngeri și demoni. Iar câmpul de luptă este Ucraina, pe de-o parte. Noi suntem Sfânta Rusie, după cum spune Sfânta Patriarhie. Iar împotriva noastră sunt forțele lumii, de un rău istoric și absolut”, mai spune el.

„Prin urmare vorbim din ce în ce mai mult despre Armaghedon, sfârșitul vremurilor și Apocalipsă. Toate acestea se întâmplă în fața ochilor noștri”, afirmă acesta în discursul pe care l-a susținut în urmă cu o zi la Consiliul Mondial al Rușilor, un eveniment organizat anual de Biserica Ortodoxă Rusă.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lupta cu drone din Ucraina a început să dea o lovitură mortală unuia dintre cele mai puternice simboluri ale puterii militare americane
Lupta cu drone din Ucraina a început să dea o lovitură mortală unuia dintre cele mai puternice simboluri ale puterii militare americane
Potrivit cotidianului The New York Times, în ultimele două luni, rușii au scos din luptă cinci tancuri americane M1 Abrams din cele 31 de tancuri care au fost trimise în Ucraina în toamna...
Sângerosul lider Ramzan Kadîrov, bolnav în stadiu terminal. Kremlinul i-ar fi găsit deja înlocuitor, dar se teme că va fi greu de menținut stabilitatea în Cecenia
Sângerosul lider Ramzan Kadîrov, bolnav în stadiu terminal. Kremlinul i-ar fi găsit deja înlocuitor, dar se teme că va fi greu de menținut stabilitatea în Cecenia
Kremlinul se confruntă cu o problemă pe care și-a creat-o singur prin construirea unui model rigid și în același timp foarte fragil de putere unică în Cecenia. Starea de sănătate a lui...
#razboi Ucraina, #Rusia, #invazie, #denazificare, #desatanizare, #Vladimir Putin, #Patriarhul Kirill, #Ramzan Kadirov , #Razboi Ucraina