Atac rasist al lui Dmitri Rogozin, un protejat al lui Putin, la adresa șefului Pentagonului: "Adora să se fotografieze cu pigmei"

Luni, 26 Februarie 2024, ora 18:27
5313 citiri
Atac rasist al lui Dmitri Rogozin, un protejat al lui Putin, la adresa șefului Pentagonului: "Adora să se fotografieze cu pigmei"
Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin FOTO Hepta

Fostul șef al Roscosmos, Dmitri Rogozin, care este acum membru al Consiliului Federației Rusiei din partea regiunii Zaporijie, ocupată parțial, a scris un tweet cu caracter rasist la adresa șefului Pentagonului, Lloyd Austin, pe care îl compară cu o maimuță, transmite BBC.

"Înainte de a se îmbolnăvi, secretarul american al Apărării Lloyd Austin adora să se fotografieze cu pigmei", a scris politicianul rus pe rețeaua X, unde a atașat două fotografii - doi pigmei și o maimuță în stânga, iar șeful Pentagonului împreună cu Zelenski în dreapta.

Atacul rasist la adresa secretarului american al Apărării, Lloyd Austin, publicat pe un cont de socializare aparținând lui Dmitri Rogozin, fostul șef al agenției spațiale ruse, a stârnit indignare.

Acuzat de rasism în urma acestei postări, Rogozin a declarat pe canalul său de Telegram, potrivit relatărilor canalelor Astra și Baza, că nu are alte rețele sociale în afară de Telegram și pagina VKontakte.

Dar contul a fost verificat de X din octombrie 2015 ca fiind un "cont al unui guvern sau al unei organizații multilaterale", scrie Newsweek.

Putin l-a înlăturat pe Rogozin din funcția de șef al programului spațial rusesc controlat de stat în iulie 2022, fără a oferi motive pentru demiterea sa. În vârstă de 60 de ani, el s-a remarcat prin declarațiile incendiare pe fondul războiului în curs de desfășurare din Ucraina.

Rogozin a declarat că el conduce un grup de consilieri numit "Lupii țarului", care este implicat în furnizarea de "sprijin tehnico-militar" pentru unitățile de luptă din autoproclamatele Republici Populare Donețk și Luhansk care participă la războiul lui Putin în Ucraina.

"Boala" menționată în postarea X se pare că se referă la spitalizarea lui Austin la începutul acestei luni. Pentagonul a precizat atunci, într-o declarație, că bărbatul în vârstă de 70 de ani a fost internat în spitalul de la Walter Reed National Military Medical Center pentru simptome ale unei "probleme urgente la nivelul vezicii urinare", fiind ulterior externat. Declarația a adăugat că problema nu avea legătură cu diagnosticul său anterior de cancer de prostată.

Pe pagina sa VKontakte, Rogozin a insinuat că postarea de pe contul său X a fost publicată de un robot, dar apoi l-a descris pe Austin, precum și pe președintele Joe Biden, pe cancelarul Germaniei Olaf Scholz și pe "alți dușmani ai Rusiei" drept "maimuțe".

Răspunzând la postarea originală de pe X, Denis Kazanski, un jurnalist ucrainean, a subliniat ironia afirmațiilor Kremlinului potrivit cărora încearcă să "denazifice" Ucraina prin așa-numita "operațiune militară specială" din această țară.

"Fostul șef al Roscosmos, membru al echipei lui Putin, Dmitri Rogozin, a postat un tweet rasist despre secretarul american al Apărării, Lloyd Austin", a declarat Kazanski pe X. "Acești oameni pretind că desfășoară o "denazificare" în Ucraina. De fapt, Rusia însăși are nevoie de denazificare".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ucraina s-ar putea confrunta cu o înfrângere în fața Rusiei în 2024, avertizează un fost șef al armatei britanice. Unde vor da lovitura forțele lui Putin
Ucraina s-ar putea confrunta cu o înfrângere în fața Rusiei în 2024, avertizează un fost șef al armatei britanice. Unde vor da lovitura forțele lui Putin
Un fost șef al Comandamentului Forțelor Comune ale Marii Britanie a avertizat că Ucraina s-ar putea confrunta cu o înfrângere în fața Rusiei în 2024. Generalul Sir Richard Barrons a...
Averea secretă a lui Putin din „cel mai neutru” stat din lume, în pericol. „Portofelele“ liderului de la Kremlin din țara cantoanelor
Averea secretă a lui Putin din „cel mai neutru” stat din lume, în pericol. „Portofelele“ liderului de la Kremlin din țara cantoanelor
Rusia președintelui Vladimir Putin a cerut în mod repetat crearea unei noi arhitecturi europene de securitate înainte de invazia pe scară largă a Ucrainei în februarie 2022. Moscova dorea...
#razboi Ucraina, #rusia invazie, #Dmitri Rogozin, #atac rasist, #loyd austin , #Razboi Ucraina